واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: معرفي كتاب
نامه فرهنگستان
دوره سيزدهم، شماره اول نشريه علمي ـ پژوهشي «نامه فرهنگستان»، به مديرمسئولي دكتر غلامعلي حدادعادل منتشر شد.
در اين شماره كه ويژه پاييز سال جاري است، مطالب زير گنجانده شده است: حبيبي و فرهنگستان (غلامعلي حدادعادل)، چند نكته ديگر درباره كُنج يا گَنج (فتحالله مجتبائي)، حيرت در پيشگاه خدا (نصرالله پورجوادي)، بررسي حكايات عرفاني از جهت صدق و كذب (علي خزاعي فريد)، راهي به سوي عاقبت خير (كوروش كمالي سروستاني)، بررسي عروضي غزلهاي منزوي (مهدي فيروزيان)، معرفي و تصحيح چند بيت از رودكي (مسعود قاسمي)، نظري به تصحيح ديوان شيخ امينالدين محمد بلياني (حسين جلالپور)، نگاهي به متون طبري (محمد صالح ذاكري)، ورنر زوند رمان (بدرالزمان قريب)، كاركرد بازرگاني نزد رستم و ديگر پهلوانان طبقه جنگاور هند و اروپايي (بهار مختاريان)، مكاتبات اميرمهدي بديع و محمدعلي جمالزاده (جعفر شجاع كيهاني)، ارتباط پنهان؛ تحليل انتقادي گفتمان نامهاي تجاري در تبليغات (زهرا ابوالحسني)، كارنامه فرهنگستان زبان و ادب فارسي در سال 1390، كتاب: درآمدي بر ايرانشناسي؛ چرند و پرند؛ تاريخ مطبوعات گيلان؛ وزن شعر از ديروز تا امروز، مقاله: فرهنگپايه تيپشناسي شخصيتهاي ايراني در صد و پنجاه سال پيش، بيست و هفتمين همايش بينالمللي تاريخنگاري و منبعشناسي آسيا و افريقا، نامهها.
در نخستين مطلب اين نشريه با عنوان «حبيبي و فرهنگستان» آمده است: «حبيبي در كنار كارهاي منظم و سازمانيافته در فرهنگستان، از كارهاي متفرقهاي كه ميتوانست در پيشبرد اين موسسه مؤثر باشد يا سبب تقويت بنيان آن و كمك به اعضا و كاركنان آن شود، غافل نبود. حال ممكن بود چنين كارهايي نوعاً گاه خريد اثر هنري نفيس براي حفظ در فرهنگستان يا تأمين داروي كمياب براي استادي باشد كه سلامت او مغتنم بود. حبيبي به فرهنگستان زبان و ادب فارسي عشق ميورزيد از آن جهت كه به ايران و فرهنگ ايران عشق ميورزيد و زبان و ادب فارسي را آينه صيقلي اين فرهنگ ميدانست و البته اين تنها جلوه فرهنگ ايران اسلامي نبود كه حبيبي بدان اهتمام داشت. هر جا نام ايران در ميان بود و پاي ايران به ميان كشيده ميشد، حبيبي غيرتمندانه و هوشمندانه وظيفهاي را برعهده ميگرفت.»
ديار حيدريه
تأليف: مرتضي شبان
ناشر: مهر سيما، تربت حيدريه
چاپ اول: 1391
171 ص
تربت حيدريه يكي از شهرستانهاي استان خراسان رضوي و مركز شهرستان تربتحيدريه است. اين شهر كه در 140 كيلومتري جنوب مشهد مقدس و 1005 كيلومتري تهران است، 53 كيلومترمربع وسعت دارد و ارتفاعش1333 متر از سطح دريا ميباشد.
تربتحيدريه از شرق به تايباد و تربت جام و رشتخوار، از غرب به كاشمر و از شمال به مشهد و نيشابور و فريمان و از جنوب به شهرستان سرولات منتهي ميشود. نام تربتحيدريه به اعتبار نام قطبالدين حيدر بر واژه اصيل و ايراني زاوه در قرن نهم و بعد از آن غلبه يافت.
اين منطقه بزرگترين توليدكننده زعفران در جهان محسوب ميشود. بايگ، يكي از شهرهاي تربتحيدريه مركز ابريشم ايران نام گرفته و بالغ بر 80 درصد ابريشم كشور در اينجا توليد ميشود. خربزه، پسته و بادام نيز از ديگر محصولات كشاورزي اين منطقه است. همچنين معادن طلاي زرمهر تربتحيدريه كه در روستاي زرمهر واقع شده است، توليدكننده اولين شمشهاي طلا در كشور است كه در بازار بورس اوراق بهادار تهران معامله ميشوند.
اثر حاضر به معرفي موقعيت، تاريخچه، رجال و مشاهير، اقتصاد و توليدات كشاورزي شهرستان تربتحيدريه پرداخته است. در انتها نيز گزارش مصور اقدامات شوراي اسلامي شهر و شهرداري تربتحيدريه در سال 1391 گنجانده شده است.
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]