تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:   
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820555503




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قول‌هاي بيهوده ندهيد قرار نيست چك بي‌محل بكشيم


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: قول‌هاي بيهوده ندهيد قرار نيست چك بي‌محل بكشيم


نهاونديان خطاب به دستگاه‌ها:

به گزارش ايسنا، محمد نهاونديان در اولين اجلاس شوراي هماهنگي امور حقوقي دستگاه‌هاي اجرايي كشور در دولت يازدهم گفت: از جهت‌گيري‌هاي دولت اين است كه فضاي زندگي، كسب و كار، مناسبات بين دولت و مردم فضايي باشد كه در آن امكان پيش‌بيني پذيري وجود داشته باشد و بناي اين دولت اين نيست كه مردم را با سورپرايزهاي مكرر روبرو كند.

وي با بيان اين‌كه كشورداري و اداره كشور بر اين پايه نيست كه هر روز اتفاق جديدي در كشور بيفتد تا مردم شگفت‌زده شوند و واقعيت‌ها در كشور دچار لغزش شود، گفت: در واقع ما حكمراني عادلانه و منصفانه را در اين مي‌بينيم كه مردم مطمئن باشند كه اگر دولت تصميمي مي‌گيرد مبتني بر قوانين و مقررات است.

نهاونديان با بيان اين‌كه كارهاي عجيب و غريب براي اين دولت جذابيتي ندارد، خاطر نشان كرد: ما در اين دولت به كاري ارزش مي‌دهيم كه براساس قوانين و مقررات باشد.

رئيس دفتر رئيس جمهور ادامه داد: ما بايد روزي به فضايي برسيم كه همه مردم يقين كنند كه اگر كارشان بر طبق قوانين باشد كسي كاري به كارشان ندارد و اگر تخلف كردند، فوراً حق مردم از آنها مطالبه مي‌شود و آن روز، روز پيشرفت و عدالت است.

بايد احساس ايمني و امنيت كامل در مردم ايجاد كنيم

وي با تاكيد بر اين‌كه ما بايد احساس ايمني و امنيت كامل در مردم ايجاد كنيم كه امور مطابق با قوانين به پيش برود، گفت: نبايد با تغييرات يك دفعه قوانين باعث نگراني‌ آنها شويم.

نهاونديان با تاكيد بر اين كه اين دولت مديراني را تشويق مي‌كند كه كمتر ناآرامي ايجاد كنند و برعكس بيشتر فضاي آرامش و اعتماد به قوانين و كسب و كار را به وجود آورند، اظهار كرد: ما بايد به سمتي برويم كه فضا را قابل پيش‌بيني كنيم نه غيرقابل پيش‌بيني.

وي با تاكيد بر اين‌كه تصميماتي كه گرفته مي‌شود بايد در چارچوب قوانين و مقررات باشد، به دو رويكردي كه نسبت به مراجعات حقوقي وجود دارد اشاره كرد و افزود: رويكرد اول اين است كه مي‌خواهد امور و مسائل پيش برود و هدف پيشرفت است، البته در چارچوب قوانين و مقررات به نحوي كه حد و مرزها رعايت شود، اما در رويكرد دوم هدف، فقط رعايت اين حدود است و ممكن است امور به پيش نرود و توفقي ايجاد شود. همانطور كه شما مي‌دانيد اين دو رويكرد با يكديگر متفاوت است و ما در دولت رويكرد اول را دنبال مي‌كنيم. ما مي‌خواهيم كشور پيشرفت كند، عدالت رعايت شود، اما در اين پيشرفت و رعايت عدالت مناسبات حقوقي و حد و مرزها را ملاحظه مي‌كنيم. ما مي‌خواهيم اين ماشين جلو برود.

رئيس دفتر رئيس جمهور با بيان اين‌كه معاونت حقوقي‌اي مطلوب است كه راه دسترسي به اهداف را با رعايت قوانين و مقررات نشان دهد، در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود با انتقاد از عدم اجراي سند چشم‌انداز 20 ساله، گفت: اين افتخار نيست كه چندين سال از قانون چشم‌انداز 20 ساله گذشته باشد و ما در اين موقعيت باشيم. طبق اين سند ما بايد در منطقه در حوزه‌هاي مختلفي اول باشيم ولي ببينيد ما چه رشدي كرديم و ديگران چگونه رشد كردند و جلو رفتند.

وقتي به جاي 8 درصد، 3.5 درصد رشد مي‌كنيم بايد سرمان را پايين بيندازيم

نهاونديان همچنين با انتقاد از عدم اجراي قانون‌هاي برنامه در كشور و عقب‌ ماندن از اهداف آن گفت: مثلا ما هدف مشخص مي‌كنيم كه رشدمان از هشت درصد بگذرد ولي در حد 3.5 درصد عمل مي‌كنيم بايد در برابر چنين كارنامه‌اي سرمان را پايين بيندازيم.

وي با بيان اين‌كه هدف ما بايد اين باشد كه كشور را مبتني بر قوانين جلو ببريم، گفت: معاونت حقوقي مطلوب دائم نبايد بگويد كه اين نمي‌شود يا آن نمي‌شود، بلكه بايد راه را در چارچوب قوانين و مقررات نشان دهد.

رئيس دفتر رئيس جمهور در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود با اشاره به ارائه لايحه بودجه سال 93 از سوي دولت به مجلس، اظهار كرد: يكي از افتخارات اين دولت اين است كه در اولين سال فعاليت خود با اين‌كه فرصت كمي در اختيار داشت در موعد مقرر لايحه بودجه را تقديم مجلس كرد و اين امر هم جنبه نمادين و هم جنبه واقعي دارد. اين دولت در فرصت كوتاه بودجه‌اي را تدوين كرد كه مي‌تواند ادعا كند ارقام آن واقعي است و از هر خط آن مي‌تواند دفاع كند و اين يك افتخار است.

نهاونديان همچنين به جنبه نمادين اين موضوع اشاره كرد و گفت: جنبه نمادين در ادب به قوانين و مقررات بود و اين امر ارزشمندي است و اين دولت اين پيام را به زير مجموعه‌هاي خود با تحقق اين موضوع اعلام كرد كه برايش رعايت قوانين داراي اولويت جدي است و اين امر بسيار مهمي است. ما مي‌خواهيم اين پيام به تمام اركان اجرايي دستگاه قوه مجريه سرايت كند تا آنها نيز خود را متعهد به قانون بدانند و اگر جايي نتوانست قانون را رعايت كند بايد عذر قابل قبولي را ارائه كند و اگر در جايي قانون قابل رعايت و عمل نيست بايد قانون‌هاي جايگزين تصويب شود.

در بودجه، تعهد دولت به مردم و فعالان اقتصادي جدي است

وي با بيان اين‌كه در قانون بودجه، تعهد دولت نسبت به مردم و فعالان اقتصادي تعهد جدي است، به بودجه عمراني لايحه بودجه سال 93 اشاره كرد و افزود: همانطور كه مي‌دانيد سال، سال پردرآمدي نيست و لذا بودجه عمراني گنجانده شده در لايحه بودجه كمتر از آن چيزي است كه دولت مايل بود و در اين ارتباط منطقي را اتخاذ كرد مبني بر اين‌كه ميان هزاران طرح عمراني كه تعهد داده شده اولويت قائل شويم و طرح‌هايي را در اولويت قرار دهيم و به آنها بودجه دهيم كه با بهره‌برداري از آنها آثارشان در اقتصاد كشور ديده شود و در واقع به طرح‌هايي كه اولويت بيشتري داشتند بودجه اختصاص داده شد و اين به اين معناست كه ما نسبت به تعهدامان به مردم صادق و صريح باشيم.

رئيس دفتر رئيس جمهور با بيان اين‌كه متأسفانه در طول اين سال‌ها پروژه‌هايي را از نظر بودجه‌اي زخمي‌ كرده‌ايم و عملا نتوانسته‌ايم براي آنها كاري كنيم در اين ارتباط توضيح داد: گاهي ديده‌ايم كه يك پروژه 20 سال طول كشيده كه به بهره‌برداري برسد و حاصل اين موضوع جزء بدبينيم مردم نبوده است.

نهاونديان با بيان اين‌كه ما در قانون بودجه تلاش كرده‌ايم كه تعهدي به مردم بدهيم كه از پس آن برمي‌آييم، گفت: قول‌هاي كه خوشحالي آن در حد يك برنامه و يا در حد يك سفر است و عملا اجرايي نمي‌شوند نتيجه آن جزء ‌افزايش بدبيني چيز ديگري نيست. وقتي اعتماد مرد افزايش پيدا مي‌كند كه ببينند كه حرفي كه زده مي‌شود پشت آن عمل و نتيجه است.

وي خطاب به معاونت امور حقوقي دستگاه‌هاي اجرايي كشور اظهار كرد: نسبت به وعده‌هايي كه در دستگاه‌هايتان به مردم داده مي‌شود حساس باشيد و دقت كنيد فلان وعده‌اي كه از سوي مسئولان دستگاه‌هايتان داده مي‌شود عملياتي و اجرايي هست يا نه، آيا پول و بودجه آن وجود دارد يا خير. وقتي دائم قول و وعده بدهيد و اجرايي نشود بعد از مدتي مردم مي‌پرسند چه شد و اين قول و وعده‌هاي بي‌عمل همانطور كه گفتم نتيجه‌اي جز‌ء بدبيني نخواهد داشت. معاونت حقوقي دستگاه‌ها اجرايي بايد نسبت به ايجاد تعهد از سوي دستگاه‌هايشان حساس باشند.

رئيس دفتر رئيس جمهور گفت: اگر مردم در اين ارتباط صداقت ديدند با صداقت برخورد مي‌كنند.

نهاونديان با اشاره به سرمايه اجتماعي اين دولت و اعتمادي كه مردم نسبت به دولت دارند خاطر نشان كرد: اين دولت فعاليت خود را با اين سرمايه آغاز كرده و بايد از اين سرمايه حراست كرد و آن را حفظ كرد. دستگاه‌ها حق ندارند كه قول‌هاي بيهوده بدهند و شما معاونت‌هاي حقوقي بايد در اين ارتباط حساس باشيد و اگر در دستگاه حرف شما شنيده نشده به ما اطلاع دهيد. شما بايد وعده‌هاي دستگاه‌هايتان را رصد كنيد.

وي همچنين تاكيد كرد: قرار نيست كه در اين دولت چك بي‌محل صادر كنيم.

اختلاف بين دستگاه‌ها نبايد منجر به كشمكش شود

نهاونديان در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود با بيان اينكه "اگر گاهي اختلافي بين قوه مجريه و ساير دستگاه‌ها ايجاد مي‌شود، اين اختلاف نبايد منجر به كشمكش شود"، گفت: ما موظفيم هرجا كه هستيم، ملي فكر كنيم؛ چراكه يك خانواده‌ايم.

رئيس دفتر رئيس‌جمهور با بيان اينكه "اگر دو دستگاه در قوه مجريه با يكديگر اختلاف پيدا كردند، بايد معاونت حقوقي در راستاي حل اين مشكل وارد عمل شود"، افزود: گاهي ديده شده كه دو دستگاه در قوه مجريه عليه هم شكايت كرده‌اند و اين موجب ايجاد هزينه است در حالي كه معاونت حقوقي در اين زمينه مسئوليت دارد و بايد اختلافي را كه بين دو دستگاه در قوه مجريه ايجاد شده است، مديريت و حل كند.

وي با اشاره به اهميت همگرايي در راستاي حل اختلافات، خاطرنشان كرد: بايد از انجام كارهايي كه گره اختلاف را پيچيده‌تر مي‌كند خودداري كرد، چراكه اين به نفع كشور نيست.

نهاونديان با تاكيد بر اينكه "مسائل و اختلافاتي را كه بين دستگاه‌ها وجود دارد، بايد احصا كرده و زماني براي حل و فصل آنها مشخص كنيم"، افزود: من اطلاع دارم كه مسائلي بين برخي دستگاه‌ها هست كه 15 يا حتي 30 سال است كه مانده و حل نشده است. آيا ما واقعاً نمي‌توانيم اين مسائل را حل كنيم؟ آيا مثلاً بايد دادگاه لاهه اين مسائل را حل كند؟ ما بايد بنشينيم و اين مسائل را حل كنيم.

رئيس دفتر رئيس‌جمهور با بيان اينكه "عزم دولت اين است كه معاونت حقوقي با قوت بيش از پيش مأموريت‌هاي مهمي را كه بر عهده دارد به پيش ببرد"، ادامه داد: معاونت حقوقي رياست جمهوري تاكنون دستاوردهاي خوبي داشته است؛ گرچه بايد گام‌هاي بلندتري برداشته شود.

وي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود، به برگزاري دوره‌هاي مختلف انتخابات رياست جمهوري در كشور بصورت هر چهار سال يكبار اشاره كرد و گفت: مردم هر چهار سال يكبار بار رأي مستقيم خود رئيس قوه مجريه را انتخاب مي‌كنند و اين فرصت مغتنمي براي بازنگري و بازيابي حقوق مردم در ماشين بروكراسي دولت است.

نهاونديان با بيان اينكه "جنس و طبع ماشين بروكراسي اين است كه در طول زمان براي خود حقوقي قائل مي‌شود و ميل به تداوم روابط سازماني و تقدم‌ قائل شدن بر خود در مقابل حقوق مردم دارد"، افزود: اين يك آسيب اساسي در بروكراسي است؛ بنابراين در اوايل هر دوره رياست جمهوري بايد از نسيم جديدي كه براي بازنگري و بازيابي حقوق مردم در برابر ماشين بروكراسي دولت دميدن مي‌گيرد استفاده كرد و آن را مغتنم شمرد.

رئيس دفتر رئيس‌جمهور همچنين به تاكيد رئيس‌جمهور بر اهميت حقوق مردم در مناسبات آنها با مجموعه دولت اشاره كرد و گفت: آقاي روحاني در همين راستا بر تدوين حقوق شهروندي تاكيد داشتند.

مجموعه عظيم بدهي روي دست دستگاه‌هاي اجرايي مانده است

نهاونديان با بيان اينكه "مردم و دولت با يكديگر در عرصه‌هاي فرهنگ، اقتصادي، سياسي و ... تعاملاتي دارند"، اظهار كرد: دستگاه‌هاي دولتي در كنار اينكه از حقوق دولت، كه همان حقوق بيت‌المال است، حراست مي‌كنند، بايد از حقوق مردم نيز حراست و از آن دفاع كنند.

وي با ارائه مثال‌هايي در اين زمينه خاطرنشان كرد: در مناسبات مالي بين وزارتخانه‌ها و شركت‌هاي خصوصي در زمينه طرح‌هاي عمراني، در حال حاضر مشاهده مي‌كنيم كه به خاطر عملكرد صورت گرفته در طول اين سال‌ها يك مجموعه عظيم بدهي روي دست دستگاه‌هاي اجرايي در ارتباط با شركت‌هاي خصوصي و پيمانكار مانده است. در واقع در يك طرف مردم و شركت‌ها هستند و در طرف ديگر، دولت.

رئيس دفتر رئيس‌جمهور افزود: وقتي دولت بدهكار است، كسي براي آن احضاريه صادر نمي‌كند يا بحث ممنوع‌الخروجي مطرح نيست و حتي جريمه ديركرد و حتي جريمه ديركرد نيز در مواقعي به بدهي‌هاي دولت تعلق نمي‌گيرد ولي آن طرف اگر مردم بدهكار دولت باشند دولت چه رفتاري مي‌كند؟

برخي چون طلب‌هاي خود را از دولت نگرفته‌اند، نتوانسته‌اند بدهي خود را به بانك‌ها بدهند

نهاونديان ادامه داد: داستان برخي از بدهكاران معوقه‌هاي بانكي اينگونه است كه آنها چون نتوانستند طلب‌هاي خود را از دولت بگيرند، در نتيجه نتوانسته‌اند بدهي خود را نيز به بانك بدهند و اين موجب ايجاد مشكلاتي شده است و تعطيلي برخي از واحد‌هاي توليدي نيز نتيجه اين موضوع است. به همين دليل است كه ما در دولت تاكيد مي‌كنيم مسئولان حقوقي در دستگاه‌هاي اجرايي غير از اين كه حقوق دولت را رعايت مي‌كنند، حقوق مردم را نيز بايد رعايت كنند.

وي ادامه داد: نكته‌اي كه بر آن تاكيد دارم اين است كه در نظامي كه مردمي است و قوه مجريه خود را خدمتگزار مردم مي‌داند، مسئولان حقوقي در دستگاه‌ها نبايد فقط يك طرف ميز را ببينند بلكه بايد طرف ديگر ميز را، كه مردم هستند، نيز ببيند و حقوق مردم را احصا كنند. همانقدر كه نسبت به حقوق دستگاه‌ها دلسوزي دارند، نسبت به حقوق مردم هم بايد حساسيت و دلسوزي داشته باشند كه البته اين مسائل در هر يك از دستگاه‌هاي سياسي، فرهنگي و اقتصادي يك معنا دارد.

انتقاد از مشكلات ايجاد شده براي برخي مؤلفان

رئيس دفتر رئيس‌جمهور همچنين گفت: امروز خدمت آقاي دكتر جنتي (وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي) بوديم. ايشان از برخي از كارهاي انجام شده گزارشي ارائه دادند و مواردي از نوع برخورد با مؤلفان را كه در برخي از مواقع در كشور انجام شده است، بيان كردند، از جمله مؤلف‌هايي كه كتاب‌هاي آنها چندين سال در وزارت كشور براي كسب مجوز مانده بوده است. آيا اين وسط حقي پايمال نشده است كه كتاب يك نويسنده مثلاً دو سال در وزارت ارشاد براي مجوز معطل مانده است؟ يا مثلاً كتاب فلان نويسنده كه تاكنون 40 كتاب منتشر كرده و كتاب آن براي ارزيابي به يك دانشجوي فوق‌ليسانس و دكترا ارائه شده و آن فرد نظراتي در مورد آن كتاب داده كه گاه مضحك است و به خاطر اين نظرات، كتاب دو سال در وزارت ارشاد مانده و مجوز نگرفته است. من كاري به نظرات ندارم، اما آيا اينكه دو سال اين كتاب معطل مانده، اين خود موجب نشده است كه حق آن مؤلف ضايع شود؟

نهاونديان در پايان، با بيان اينكه "گاهي عدم تصميم‌گيري‌ها و اين معطل گذاشتن‌ها موجب مي‌شود كه حقوق افراد ضايع شود"، گفت: ما بايد نسبت به حقوق افراد حساس باشيم و همانطور كه گفتم، جهت‌گيري در اين دولت اين است كه فضاي زندگي، كسب و كار و فضاي مناسبات دولت با مردم، فضايي باشد كه در آن امكان پيش‌بيني‌پذيري وجود داشته باشد.

شنبه 23 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن