واضح آرشیو وب فارسی:مهر: حقوق 300 هزار توماني وزارت ارشاد براي عبدالوهاب شهيدي/ نميدانم چرا طردم كردند
دستاندركاران موسسه هنرمندان پيشكسوت امروز با استاد عبدالوهاب شهيدي پيشكسوت موسيقي كشور ديدار كردند كه وي درباره برخوردهايي كه با وي شده است گلايه كرد.
به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز شنبه 23 آذر سيد عباس عظيمي مديرعامل موسسه هنرمندان پيشكسوت به ديدار عبدالوهاب شهيدي هنرمند عودنواز و خواننده آهنگهاي خاطرهانگيز و تصنيفهاي قديمي رفت.
عبدالوهاب شهيدي در اين ديدار از وضعيت عمومي خود گفت كه چند روزي است از بيمارستان مرخص شده و به خانه آمده است. وي بيان كرد: پيشكسوتان هنر زحمات خود را كشيدهاند و بايد اكنون به آنها درست رسيدگي شود تا خيالشان راحت باشد.
شهيدي از ميزان حقوقهاي ماهانهاي كه به هنرمندان داده ميشود گلايه كرد و گفت: حقوقهايي كه به هنرمندان پيشكوست ميدهند كافي نيست. براي مثال وزارت ارشاد ماهانه 300 هزار تومان به من حقوق مي دهد. من اين حقوق را در كنار مستمري كه از ارتش مي گيرم قرار داده و با آن زندگي مي كنم.
وي همچنين به بيان خاطرات خود از روزهاي انقلاب پرداخت و بيان كرد: قبل از انقلاب ليستي از هنرمنداني كه در اماكن نادرست نميرفتند و ارزش هنر خود را حفظ ميكردند، تهيه شد. اين ليست 12 نفر بيشتر نداشت. نمي دانم چگونه شد كه بعد از انقلاب نام بيش از 3 هزار نفر در اين ليست وجود داشت و اتفاقاً برخي از آن 12 نفر كه يكي از آنها من بودم مورد بي توجهي واقع شد.
اين هنرمند پيشكسوت عرصه موسيقي در مورد كاركردش در سالهاي قبل از انقلاب توضيح داد: من در آن سالها بسياري از آهنگهاي فولكلور و محلي را پيدا ميكردم و به آنها سمت و سوي موسيقيايي مي دادم و بسياري از اين آهنگ ها را من زنده كردم. ما در موسيقي هاي محلي و سنتي بسيار قوي هستيم ولي چند دهه اخير به آنها پرداخته نشده و اين يك ضعف بزرگ است.
عبدالوهاب شهيدي كه فرزند حجت الاسلام عبدالباسط شهيدي از روحانيون شهير اصفهان است همچنين به بيان خاطراتي از پدرش پرداخت و گفت: پدر من روحاني بود ولي به بيشتر سازها آشنايي داشت. اولينبار پدرم به من درس موسيقي داد، دستگاه هاي شور و ماهور و همايون را او به من آموخت. پدرم روحاني بود ولي آنقدر به هنر علاقه داشت كه ما را شيفته هنر بار آورد.
وي در بخش ديگري ا از اين ديدار به گلايه از صدا و سيما پرداخت و گفت: كارها و آثار من مدام از صدا و سيما به گوش همگان مي رسد. من هنرمند راديو بودم و پيش از انقلاب هيچ برنامه ضد اسلامي و ضد عرفي را نميپذيرفتم تا آنجا كه سال ها در ميمه اصفهان كشاورزي ميكردم اما بعد از انقلاب به ناگهان مرا طرد كردند و هيچكس از اين سازمان سراغي از من نگرفت.
شهيدي به انتقاد از برنامه چهره هاي ماندگار پرداخت و گفت: نمي خواهم از روي غرور صحبت كنم و بگويم كه آدم بزرگي هستم ولي ساليان سال براي هنر اين كشور زحمت كشيدم. نمي دانم چگونه است كه برخي خوانندگان خاص را چهره ماندگار ميكنند اما من را نه. كملطفي به من زياد شده كه اي كاش دليلش را مي دانستم.
اين فعال موسيقايي درباره چگونگي ضبط قطعه "آن نگاه مست تو" نيز توضيح داد: ما اين قطعه را از موسيقي محلي گرفتيم و با اندكي تغيير و حفظ اصالتش آن را با گروه پايور اجرا كرديم. اين قطعه براي نخستين بار در سال 1347 در جشن هنر شيراز اجرا شد كه من خواننده اين قطعه بودم.
وي در پايان سخنان خود در مورد وضعيت عمومياش توضيح داد: هوا بد است و نمي توانم زياد از اتاقم بيرون روم. راه رفتنم تنها به اتاق محصور شده ولي در كل از خداوند تشكر مي كنم كه من را تا اين سن كه زنده هستم سرپا نگه داشته است.
سيدعباس عظيمي مديرعامل موسسه هنرمندان پيشكسوت در اين ديدار به تشريح چند و چون عملكرد موسسه متبوع خود پرداخت و گفت: اين موسسه يك سال است كه راه افتاده تا هنرمندان بالاي 60 سال را تحت پوشش قرار دهد.
وي موسسه هنرمندان پيشكسوت را طفلي نوپا ناميد كه احتياج به گذر زمان براي اثبات خود دارد.
عظيمي در پايان سخنانش خود بيان كرد: هرچند از زمان تاسيس موسسه ما زمان زيادي نمي گذرد ولي تا كنون نزديك به 500 نفر از هنرمندان را تحت پوشش خود قرار داده ايم. بحث ما بحث صنفي نيست بلكه موضوع كار ما كاملاً حمايتي است و تنها اميدمان حمايت هاي رئيس جمهور است.
عبدالوهاب شهيدي، خواننده موسيقي سنتي ايراني و نوازنده عود است. وي در ميمه اصفهان و در خانوادهاي روحاني به دنيا آمد. او از اوايل دهه ۱۳۲۰ فعاليت هنري خود را با فراگيري آواز، سنتور و عود نزد اسماعيل مهرتاش آغاز كرد.
عبدالوهاب شهيدي در سال ۱۳۳۹ با برنامه گلها شروع به فعاليت و همكاري در راديو كرد و تا سال ۱۳۵۷ در بسياري از اين برنامهها شركت كرد. وي همچنين چندين بار در برنامههاي هنري شيراز شركت كرد و در اين برنامهها با استاداني چون جليل شهناز، فرامرز پايور، اصغر بهاري، حسين تهراني، رحمتالله بديعي، حسن ناهيد و محمد اسماعيلي همكاري كرد. قطعه معروف زندگي با مطلع "زندگي بي چشم تو" از اين هنرمند است.
كد خبر: 2195256
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۳ - ۱۵:۱۷
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]