محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826305270
نسبت بودجه با ملاحظات توسعه ملي واگراست/ دولت در معرض تكرار اشتباهات قرار دارد
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نسبت بودجه با ملاحظات توسعه ملي واگراست/ دولت در معرض تكرار اشتباهات قرار دارد
بودجه سال 93 ضمن اينكه به طرز غير متعارفي در گروگان سياستهاي ضد توسعهاي دولت قبلي مانده، به هيچ يك از مسائل ساختاري بودجهريزي كشور توجه بايستهاي نداشته و همچنان دچار كسري بودجه فزاينده است از اين رو تا هنگامي كه دولت تحليل دقيقي از شرايط موجود ارائه نكند از دور باطل تورمي خارج نخواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) فرشاد مومني با بيان اينكه من مخالف لايحه بودجه نيستم بلكه موافق مشروط و مخالف مشروط هستم اظهار كرد: انصافا در بودجه سال 93 نسبت به آنچه كه در هشت سال گذشته شاهد بوديم، گامهايي روبه جلو برداشته شده است، بهطوري كه رعايت زمان، توجه به مسائل بنيادي بودجه مثل سهم بهطور غيرعادي بالاي رديفهاي متفرقه و روند غيرمتعارف فزاينده درآمدهاي اختصاصي كه عموما مضمون ضد توسعهاي دارند از نكات مثبت بودجه سال آينده است يا اينكه نگاه خردورزانه به طرحهاي عمراني شايسته تقدير خواهد بود.
نقاط ضعف بودجه از نگاه مومني
وي با اعتقاد به اينكه بزرگترين ضعف بودجه اين است كه به طرز غيرمتعارفي هم چنان در گروگان سياستهاي ضد توسعه دولت قبلي مانده است افزود: تصور ميكنم اگر در مقياس ملي از اين نظام سلطهوار كوتاهنگري چه در ميان مجريان و سياستگذاران و چه در بين نخبگان، روشنفكران و دانشگاهيان خارج نشويم، در زمان كه باز ميگرديم و به افق دور مدت نگاه ميكنيم به ملاحظاتي بر ميخوريم كه حتي علائمي از تهديد امنيت ملي را ميتواند به همراه داشته باشد.
عضو هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي با بيان اينكه ترجيح ملاحظات و روندهاي كوتاهمدت به ملاحظات و روندهاي بلندمدت از ديگر ضعف هاي لايحه بودجه 93 است ادامه داد: بنابراين معتقدم كه از اين زاويه نسبت سند بودجه با ملاحظات توسعه ملي همچنان واگراست و تصويري كه از درون آن براي تحقق اهداف برنامههاي بلندمدت و ميانمدت كشور به دست ميآيد نگرانكننده خواهد بود. چرا كه معتقدم دولت فعلي حتي در سطح تبليغاتي نيز بهطور غيرمتعارفي در گروگان دولت قبل باقيمانده است.
وي با اشاره به اينكه دولت يازدهم همچنان استمرار اتكاي فزاينده به نفت را در دستور كار قرار دارد گفت: اين در حالي است كه تصوير بسيار خوشبينانهاي كه در مورد تنشزدايي در زمينهي سياست خارجي و آثار آن بر سياست اقتصادي وجود دارد از ديگر ضعفهاي بسيار بزرگ دولت است.
مومني با اشاره به اينكه مسائل كليدي و سرنوشتساز چه از نظر جهتگيريهاي سياسي و چه از نظر راهبردها در بودجه پيشنهادي دولت غيرشفاف است ادامه داد:براين اساس اينگونه تصور ميكنم كه اين سند مالي تقريبا به هيچ يك از مسائل ساختاري بودجهريزي كشور توجه بايستهاي ندارد و همچنان شاهد كسري بودجه فزاينده خواهيم بود. گرچه كه نسبت به آنچه در دولت قبل شاهد بوديم اين بودجه بهتر است.
در معرض تكرار اشتباهات قرار گرفتهايم
اين اقتصاددان با تاكيد بر اين كه دولت از شرايطي كه در آن قرار گرفته هيچ تحليلي ندارد بيان كرد: از نظر كارشناسي براين باورم كه هشت سال گذشته مبدا بيسابقهترين سطوح تجربه شده فساد و ناكارآيي در كشور بوده است. اين در حالي است كه در نقدي كه به اين بودجه و اظهارات متوليان آن داشتم گفتم كه آنها تحليل مشخصي از شرايط كنوني ارائه نكرده اند و اين مشكلي است كه درون آن نگراني جدي مبني بر اينكه نكند در اثر فقدان اين تحليل دوباره به سياستهايي كه اين اوضاع را براي ما فراهم كرده باز گرديم وجود دارد.
وي با اشاره به مستندات خود مبني بر نابساماني كشور در هشت سال گذشته گفت: مركز پژوهشهاي مجلس گزارشي منتشر كرده مبني بر اينكه در مدت مذكور براي دستيابي به يك واحد رشد در توليد ناخالص ملي بهطور متوسط 500 درصد دلار نفتي بيشتر از دورهي آقاي خاتمي صرف كردهايم و اين به معناي تحميل ناكارآمدي غيرعادي به نظام ملي است.
مومني توضيح داد: در برخي از سطوح هشت سال گذشته سقوط بالغ بر 80 رتبهاي به سمت كشورهايي با بدترين فساد مالي را داشتهايم. از سوي ديگر مقامات مسوول وزارت كشاورزي به صراحت اعلام ميكنند كه با ابعاد بيسابقهاي با تخريب محيط زيست در اثر اجراي سياستهاي دولت قبل مواجه شدهايم. در عين حال مقامات وزارت بهداشت تاكيد ميكنند كه در فاصله سالهاي 89 تا 92 سهم آن بخش از جمعيت كه فقط از ناحيه كمرشكن درمان زير خط فقر رفتهاند، 700 درصد رشد كرده است.بنابراين اگر دولت يازدهم نيز تحليل مشخصي از چرايي اين قضايا نداشته باشند، صرفهنظر از اشخاص آن چيزي كه بسيار سرنوشتساز است، مسالهي سياستها و رويههايي است كه قطعا در معرض تكرار آنها قرار گرفتهايم.
تحليل مومني از اظهارات ارزي سيف
وي در ادامه با اشاره به واكنش رييس كل بانك مركزي در مواضع ارزي گفت: به اعتقاد من اين مساله يك علامت جدي خطر براي اين است كه يا دولت تحليل مشخصي در سطح مديريت اقتصادي ندارد يا اينكه تحليلها همگرا و هماهنگ نيست.
مومني ادامه داد: هنگامي كه سخنگوي دولت ميخواهد حرف نادرست رييس كل بانك مركزي را كه بر عليه مسائل عامهي مردم و توليدكنندگان است را توجيه كند، ميگويد كه ما از آنجايي كه به ثبات اهميت ميدهيم آقاي سيف اينگونه سخن را گفتهاند اما من ميگويم آقاي رييس كل بانك مركزي ميداند كه نزديك به 50 درصد سهم موجود در قيمت فعلي دلار آزاد به سهم آينده هراسي كه ناشي از تنشهاي بينالمللي بوده است، مربوط ميشود و اگر آن تلاشها تا حدود زيادي متوقف شده و يا تهديدها كاهش يافته، نبايد به اسم ثبات به سهم سوداگرانه، دلالي و رباخوارانه موجود قيمت فعلي دلار را مشروعيت داد.
از سويي ديگر در بخشهايي از دولت صحبتهايي در زمينه تكرار تجربه خسارتبار واردكردن شوكهاي جديد به قيمت حاملهاي انرژي به گوش ميرسد، اين در حالي است كه من هفت محور را متغيرهاي اقتصادي، اجتماعي شناسايي كردم كه فقط براساس اسناد رسمي و اظهارات مقامات رسمي كشور ميتوان گفت ناشي از اين سياستهاي نادرست بوده، بنابراين بايد تحليل دقيق و مشخصي از اوضاع كنوني وجود داشته باشد.
انگار اگر 1000 ميليارد كسري بودجه رفع شود ديگر مشكلي وجود ندارد
اين كارشناس با بيان اينكه تلقي من از بودجه برنامهي يك ساله است افزود: آنچه اغلب در مورد بودجه بيان مي كنند شكل قضيه است و آن مسالهاي كه شكل را معنا ميكند توجه به نرم افزاري است كه در پشت اين تخصيصها قرار دارد. مسالهي انقباض و انبساط بودجه يك بحث و اينكه كانونهاي اصابت آن چيست و در چه ساختار نهادي اجرا ميشود، بحثي ديگر است.
وي با اشاره به اينكه كه من همانقدر كه دولت آقاي احمدينژاد را نقد كردم، اين توفيق را داشتهام كه دولت آقاي خاتمي، هاشمي و ديگران را نيز نقد كنم بيان كرد: اين در حالي است كه مسائل مطرح شده ما را بسيار نگران ميكند و فكر ميكنيم كه بستري است كه آزمودههاي خسارتبار و پرهزينهي پيشين دولت دوباره در دستور كار مسوولان سياستگذاري اقتصادي جديد نيز قرار گيرد.
وي توضيح داد: به عنوان مثال يكي از افراد منسوب و نزديك به آقاي رييس جمهور آمدهاند در يك برنامهي تلويزيون و ميگويند تحليل ما از مسالهي تورم در سه سال اخير كه افسار گسيخته شده عمدتا به ماجراي كسري بودجه، رشد نقدينگي و مسكن مهر باز ميگردد، اما من ميگويم اگر قرار است اين تحليل مبناي سياستگذاري باشد، اقتصاد ايران از دور باطل ركود تورمي خارج نخواهد شد.
مومني تصريح كرد: اينكه مي گويند شوك حاملهاي انرژي و نرخ ارز نقشي در تورم موجود نداشته ادعاي بي اساسي است كه به هيچ عنوان واقعيت ندارد.
وي ادمه داد: مسالهي مهمتر آن است كه يكباره در دولت موجي به راه افتاد كه گويي كل ماجراي شوكدرماني تحليل شده به اينكه ما به عنوان دولت ماهي هزار ميليارد تومان كم داريم و بهگونهاي صحبت ميكنيم كه انگار اگر اين هزار ميليارد تومان وجود نداشت، انگار ديگر مشكلي نيز وجود نداشت.
وقتي نمي توانيم از منابع داخلي استفاده كنيم از منابع خارجي هم نمي توانيم
وي در مورد تاكيد دولت بر تامين منابع خارجي نيز عنوان كرد: اينكه ما اتكاي بودجه را به فاينانس و يا غيرفاينانس تفكيك كنيم، در قالب بحثي است كه معتقدم اقتصاد ايران از ساختار نهادي برخوردار است كه ما در عمل نشان دادهايم كه همواره قادر نيستيم از سرمايههاي خود به خوبي و بهطور خردورزانه استفاده كنيم.
وي افزود: تا زماني كه تحليل روشني از چرايي اينكه چرا نتوانستهايم از منابع داخلي استفاده كنيم وجود نداشته باشد، حتي اگر همه جهان بيايند و بخواهند تمام امكانات خود را بهطور كامل در اختيار ما قرار دهند، وقتي ما نتوانستهايم از سرمايههاي داخلي كشور استفاده كنيم به طريق اولي نخواهيم توانست از سرمايههاي خارجي نيز استفاده كنيم، بنابراين به جاي اينكه تا اين حد در بحثها بر حاكميتهاي ماجرا تمركز كنيد، بايد به كيفيتها توجه داشته باشيد.
دولت بايد بگويد براي حل مشكلات مي خواهد چه كند
اين اقتصاددان با تاكيد بر اينكه دولت برنامه مشخصي را تاكنون در حوزه اقصادي ارائه نكرده است خاطرنشان كرد: دولت بايد بگويد براي مبارزه با فساد مالي، چگونگي مهار زيادهخواهيها و آزمنديهاي بيپايان بانكهاي خصوصي، همچنين مهار روندهاي قفلشده فزاينده بودجه و اقتصاد ملي به نفت، چه برنامهاي را تدوين و طراحي كرده است، چرا كه به صرف اينكه بگوييم اين مبلغ به چه بخشي اختصاص پيدا كرده، نميتوان اميدوار بود كه از دور باطل ركود تورمي خارج شد.
مومني با بيان اينكه اگر افرادي چه در حاكميت و چه در بين مردم تصور كنند خارج شدن از دور باطل تورم تنها مسووليت دولت است، امكان ندارد كه بتوان از آن خارج شد يادآور شد: پس نبايد بودجه تنها به عنوان يك سند دريافت و پرداخت باشد، بلكه بايد برنامهاي براي حركت روبه جلوي كشور تلقي شود.
انتهاي پيام
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]
صفحات پیشنهادی
سخنگوي دولت : منابع صندوق توسعه ملي كشور 20 ميليارد دلار
سخنگوي دولت منابع صندوق توسعه ملي كشور 20 ميليارد دلار همدان واحد مركزي خبر اقتصادي سخنگوي دولت منابع صندوق توسعه ملي كشور را 20 ميليارد دلار به صورت ارزي و بيش از 10 هزار ميليارد تومان به صورت ريالي و آماده توزيع اعلام كرد آقاي نوبخت در حاشيه شوراي برنامه ريزي و توسعه استانمذاكره دولت و مجلس درباره سهم هر بخش اقتصاد ازمنابع صندوق توسعه ملي
مذاكره دولت و مجلس درباره سهم هر بخش اقتصاد ازمنابع صندوق توسعه ملي عضو كميسيون برنامه بودجه و محاسبات مجلس گفت در جلسه صبح امروز كميسيون درباره منابع درآمدي صندوق توسعه ملي و سهم بخشهاي مختلف اقتصادي از اين منابع بحث شد به گزارش خبرگزاري خانه ملت عيسي امامي در گفتگو با خبرنسياستهاي ما برخلاف حمايت از توليد ملي/ بودجه اختصاصي دولت براي صنعت بسيار ناچيز است
سياستهاي ما برخلاف حمايت از توليد ملي بودجه اختصاصي دولت براي صنعت بسيار ناچيز است رئيس كميسيون صنايع و معادن مجلس با بيان اينكه بعضي اوقات سياستها در كشور اتخاذ ميشود متناسب با حمايت از توليد ملي نيست گفت بودجه اختصاصي دولت در حوزه صنعت درمقابل ساير ارقام صفر است به گزاررئيس مركز توسعه روستايي و مناطق محروم اعلام كرد 3 اقدام ملي براي توسعه روستاهاي كشور
رئيس مركز توسعه روستايي و مناطق محروم اعلام كرد 3 اقدام ملي براي توسعه روستاهاي كشور مرجان اسلامي فر تشكيل صندوق خرد محلي در تمام روستاهاي كشور اجراي بيمه جامع حوادث روستايي و توسعه حمل و نقل در 2هزار روستا ديروز به تمام استا نها ابلاغ شد تا از اين پس روستاهاي كشور در مسير توسععضو كميسيون برنامه و بودجه در گفتوگو با فارس خبر دادموافقت تلفيق با سپردهگذاري ارزي صندوق توسعه در بانكها/س
عضو كميسيون برنامه و بودجه در گفتوگو با فارس خبر دادموافقت تلفيق با سپردهگذاري ارزي صندوق توسعه در بانكها سود ۷دهم درصدي بانك مركزي به سپرده صندوق عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس از موافقت اعضا كميسيون با سپرده گذاري ارزي صندوق توسعه ملي در بانكهاي دولتي در بودجه ۹۳ خبر دادمعاون امور صنايع و اقتصادي وزارت صنعت معدن و تجارت در پاسخ به ايلنا: اختصاص ۳۱ درصد از منابع صندوق توسعه ملي ب
معاون امور صنايع و اقتصادي وزارت صنعت معدن و تجارت در پاسخ به ايلنا اختصاص ۳۱ درصد از منابع صندوق توسعه ملي به صنايع كشور ده درصد از منابع صندوق توسعه ملي اجازه تبديل شدن به ريال دارد كه در مجموع از اين منابع طي سالهاي ۹۱ تا ۹۲ ۶۱۰۰ ميليارد تومان بايد تبديل به ريال ميشد و برايقانون هدفمندی در بن بست بودجه قرار گرفت
قانون هدفمندی در بن بست بودجه قرار گرفت حدود 3 سال از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها می گذرد و متاسفانه این قانون که به خوبی و با حمایت تمام مسئولان تدوین شد به خوبی اجرا نشد و در اجرای آن شاهد نواقص فراوانی بودیم به گزارش جام نیوز یکی از مشکلات اساسی که در اجرای قانون هدعضوكميسيون برنامه وبودجه: دولت ومجلس براي حذف يارانه ثروتمندان توافق نكردهاند
عضوكميسيون برنامه وبودجه دولت ومجلس براي حذف يارانه ثروتمندان توافق نكردهاند عضوكميسيون برنامه وبودجه مجلس گفت دولت ومجلس براي حذف يارانه ثروتمندان توافق نكردهاند اسماعيل جليلي درگفتگوبا ايسنا با بيان اينكه توافقي براي حذف دهكهاي پردرآمد ازدريافت يارانه بين دولت ومجلس صوررئيس جديد سازمان ملي استاندارد در گفتوگو با ايران اعلام كرد واردات 1500 كالاي بدون استاندارد چين به ايران
رئيس جديد سازمان ملي استاندارد در گفتوگو با ايران اعلام كرد واردات 1500 كالاي بدون استاندارد چين به ايران مرجان اسلامي فر بازنگري در قوانين و مقررات استاندارد و حذف قوانين متناقض با سازمان ملي استاندارد از اولويتهايي است كه با تغيير مدير اين بخش كليد خورد رئيس جديد سازمان مليفرشاد مومني: نمي توان انتظار داشت دولت چند ماهه بتواند بودجه اي مطلوب طراحي كند
فرشاد مومني نمي توان انتظار داشت دولت چند ماهه بتواند بودجه اي مطلوب طراحي كند با وجود آنكه در لايحه بودجه 93 تاكيد شده مصارف دولت نسبت به قانون بودجه سال 92 با هفتدرصد كاهش همراه است اما فرشاد مومني كارشناس اقتصادي نظري كاملا متفاوت داشته و با اين استدلال كه بايد اين رقم را باتكرار/گزارش فارس از تحولات اقتصاد كلان در هفتهاي كه گذشتدفاع تمامعيار نوبخت از بودجه ۹۳ تا افزايش اتكاي بودج
تكرار گزارش فارس از تحولات اقتصاد كلان در هفتهاي كه گذشتدفاع تمامعيار نوبخت از بودجه ۹۳ تا افزايش اتكاي بودجه به نفت تحقق ۹۰ درصدي ماليات دفاع معاون نظارت راهبردي رئيسجمهور از بودجه ۹۳ اولويتبندي طرحهاي عمراني تا گزارش مركز پژوهشها در خصوص افزايش اتكاي بودجه به نفت و همچنقبوض كمتر از 1000 تومان افزايش پيدا ميكند / رشد منفي بودجه 93 نسبت به 92
قبوض كمتر از 1000 تومان افزايش پيدا ميكند رشد منفي بودجه 93 نسبت به 92 معاون برنامهريزي و امور اقتصادي وزارت نيرو با اشاره به انقباضي بودن بودجه 93 نسبت به 92 اظهار كرد در بودجه 93 رديفهاي جديدي تعريف شده به گونهاي كه ميتوانيم از آنها به عنوان اهرم بهره ببريم و با بخش كوواكنش استاندارد نسبت به جولان حشرات در مواد غذايي بستهبندي شده
واكنش استاندارد نسبت به جولان حشرات در مواد غذايي بستهبندي شده سازمان استاندارد در واكنش به گزارش فارس درباره جولان حشرات در مواد غذايي بستهبندي شده و ميزان نظارت استاندارد پاسخي را به خبرگزاري فارس ارسال كرد به گزارش خبرگزاري فارس اداره كل استاندارد استان تهران در واكنش به-
اقتصادی
پربازدیدترینها