واضح آرشیو وب فارسی:ايران: رئيس جديد سازمان ملي استاندارد در گفتوگو با ايران اعلام كرد واردات 1500 كالاي بدون استاندارد چين به ايران
مرجان اسلامي فر
بازنگري در قوانين و مقررات استاندارد و حذف قوانين متناقض با سازمان ملي استاندارد از اولويتهايي است كه با تغيير مدير اين بخش كليد خورد. رئيس جديد سازمان ملي استاندارد با اشاره به اينكه چين 1500 كالاي صادراتي به ايران را از استاندارد اجباري حذف كرده گفت: نظارت سختگيرانه براي جلوگيري از واردات كالاهاي بيكيفيت چيني به كشورمان از موضوعاتي است كه اين روزها در سازمان ملي استاندارد مطرح است.
نيره پيروزبخت، رئيس جديد سازمان ملي استاندارد ايران گفت:توقعاتي كه مردم از سازمان ملي استاندارد دارند بايد عملياتي شود و تا حد امكان كالاهاي غير استاندارد وارد بازار نشود. در اين مسير نميتوان تنها از سازمان ملي استاندارد انتظار داشت ساير مجموعهها نيز ميتوانند نقشآفرين خوبي باشند و اجازه ندهند كالاهاي بيكيفيت و غير استاندارد به دست مردم برسد. وي با بيان اينكه بايد بر وظايف مندرج در قانون تمركز كنيم تا ارتقاي سطح استاندارد عملياتي شود افزود: يكي از مشكلاتي كه اخيراً ايجاد شده تناقض در قوانين و مقررات است. متأسفانه قوانيني كه در بخشهاي مختلف تصويب شده در برخي اوقات با قوانين سازمان ملي استاندارد در تضاد است از اينرو با شناسايي چنين نقاط ضعفي بايد اصلاحات لازم صورت گيرد.
رئيس سازمان ملي استاندارد ايران خاطرنشان كرد: حذف قوانين متضاد به نفع مردم است چرا كه برآيند آن بازار را به سمت محصولات كيفي هدايت ميكند.از اينرو براي رسيدن به نقطه مطلوب از ابتدا بايد فعاليتهايي كه سازمان ملي استاندارد انجام ميدهد مورد بازنگري قرار گيرد. با رفع نواقص و جلوگيري از موازيكاريها سازمان ملي استاندارد به سمت بهبود حركت خواهد كرد.
وي با اشاره به اينكه سازمان استاندارد از اين پس نگاه ويژه به مسائل ملي خواهد داشت افزود:در مسائل مربوط به صنعت، تجارت و تدوين استانداردها رويههاي جديدي پيش خواهيم گرفت و در حوزه بينالملل نيز برنامههاي متعددي تدوين خواهد شد.با بازنگريهاي تخصصي ميتوان اميدوار بود كه كيفيت كالاهاي توليد داخل ارتقا پيدا ميكند.يكي از موضوعاتي كه دولت به جد دنبال آن است افزايش كيفيت محصولات داخلي است.
پيروزبخت در ادامه گفتوگو خود به كالاهاي كشور چين اشاره كرد.حدود دو سال پيش سازمان ملي استاندارد تفاهمنامهاي را با استاندارد چين امضا كرد كه پيرو آن كالاهاي صادراتي اين كشور به ايران رصد شود و اگر آن كالا با استانداردهاي ايران همخواني نداشت جلوي صادرات آن گرفته و سفارش دهنده و توليدكننده كالا وارد فهرست سياه شوند.اما گذشت زمان نشان داد كه اين تفاهمنامه نتوانست به اهداف ترسيم شده نزديك شود.در اين باره رئيس سازمان ملي استاندارد ايران افزود:دو كشور ايران و چين مقررات خاصي در تجارت خود دارند. زماني كه تفاهمنامه با محوريت جلوگيري از واردات كالاهاي بيكيفيت چيني به كشورمان امضا شد قرار بود واردات اين قبيل كالاها قطع شود اما متأسفانه چنين امري رخ نداد.
وي تصريح كرد:در كشورمان كمتر از هزار و 900 رديف تعرفهاي كالا مشمول استاندارد اجباري است كه اين امر در قانون ارتقاي كيفي خودرو آمده است بدين جهت بايد قانون مذكور اصلاح شود.در چين نيز 2هزار و 11 رديف تعرفهاي(كالاي صادراتي) مشمول استاندارد اجباري است. چندي پيش هزار و 500 كالا از اين رديف خارج شد و در نهايت 511 كالا مشمول استاندارد اجباري شده است.
رئيس سازمان ملي استاندارد ايران گفت:در ملاقات اخير با مسئولان استاندارد چين قرار شد كه به 511 رديف كالايي كاري نداشته باشند و بر اساس قبل و رديف تعرفهاي گذشته بازرسي و كنترل كيفيت كالاها صورت گيرد.در هر صورت كشور چين صادركننده كالا است و قطعاً هيچ صاحب كالايي نميگويد ماست من ترش است. به همين دليل واردكنندگان كالا از چين بايد به اين امر توجه كنند كه كالاي بيكيفيت خريداري و وارد ايران نكنند. وي با بيان اينكه از اين پس سازمان ملي استاندارد نظارت خود را بر مرزهاي ورودي كشور افزايش خواهد داد تا كالاهاي بيكيفيت وارد كشور نشود خاطرنشان كرد: با همكاري شركتهاي بازرسي كنترل، مبادي ورودي نظارت سختگيرانه ميشوند تا كالاهاي بيكيفيت وارد كشور نشود. از مردم نيز ميخواهيم در خريد كالاها توجه كنند تا ديگر كالاهاي بيكيفيت نتوانند در بازار كشورمان جولان دهند.
سؤال ديگر ما درباره صنعت خودرو بود.يكي از حوزههايي كه سازمان استاندارد با آن درگيري زيادي داشت استاندارد خودروهاي توليد داخل بود. زمانيكه سازمان استاندارد مقولهاي را پيگيري ميكرد و مهلت اجرا به خودروسازان ميداد، آنها با گرفتن نامه از رئيس جمهوري (دولت گذشته) زمان را تغيير ميدادند. حال پيروزبخت معتقد است كه در دوره جديد با خودروسازان تعامل خوبي برقرار خواهد شد.ما نميخواهيم توليد خودرو متوقف شود اما جان و امنيت مردم خيلي مهم است به همين جهت گفتوگوهايي خواهيم داشت تا اين بخش و مصوبات سازمان استاندارد به سرانجام برسد. قطعاً با درگيري و نزاع ارتقاي كيفي خودروهاي داخلي محقق نميشود و در نهايت مردم لطمه ميبينند.
وي تأكيد كرد: از اينرو بنا شده با فوريت جلسهاي با خودروسازان تشكيل شود و مسائل و ابهامهايي كه در اين بخش وجود دارد مورد بحث و بررسي قرار گيرد. به جاي آنكه مردم را نگران كنيم بهتر است كار درست را انجام دهيم. براي اين بخش برنامههاي متعددي داريم كه با سرعت عملياتي خواهد شد.
رئيس جديد سازمان ملي استاندارد ايران در مورد بازار عراق نيز گفت:يكي از سختترين بازارها براي كنترل صادرات كالاهاي ايراني بازار عراق بود. خوشبختانه چالشهاي اين بخش حل شده است و مسئولان عراقي رضايت كامل از كالاهاي ايراني دارند. اين امر فضايي را فراهم كرده است كه بتوانيم كالاهاي بيشتري به عراق صادر كنيم.همچنين پيروزبخت درباره كم فروشي برخي از توليدكنندگان تأكيد كرد: در كمفروشي كالا دو بخش داريم؛ يك بخش آن است كه ويژگي وزن در قالب استاندارد نيست هر گونه كم فروشي به منزله غش در معامله است و بخشهايي چون سازمان حمايت و تعزيرات حكومتي بايد نظارت كنند. اما اگر وزن كالا جزو ويژگيهاي كالا و بر عهده سازمان استاندارد باشد قطعاً با كم فروشي آنها برخورد جدي ميكنيم.وي درباره گزارش برخي خبرگزاريها مربوط به وجود حشرات مختلف چون سوسك در مواد غذايي بسته بندي شده گفت: اين امر نشاندهنده عدم كنترل كيفي مناسب در واحدهاي توليدي است.واحدهاي توليدي بايد به اين مقوله كه هزينه زيادي هم ندارد توجه كنند.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]