تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص): طلب دانش بر هر مسلمانى واجب است. خداوند جويندگان دانش را دوست دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848530021




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

يك مقام آگاه در گفت‌وگو با فارس تشريح كردسنگ‌اندازي پژو در خودكفايي ايران/ هزينه توليد يك محصول پژو، دو برابر توليد خودروي ايراني


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يك مقام آگاه در گفت‌وگو با فارس تشريح كردسنگ‌اندازي پژو در خودكفايي ايران/ هزينه توليد يك محصول پژو، دو برابر توليد خودروي ايراني
اين روزها خودروسازان ايراني در حالي نسبت به حضور دوباره شركت‌هاي خارجي در صنعت خودروي ايران اقبال نشان مي‌دهند كه به گفته كارشناسان صنعت خودرو، تنها با پول خريد يك ماه قطعات از پژو مي‌شد دو خودروي ايراني طراحي و توليد كرد.


يك مقام آگاه در گفت‌ و گو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، دلايل تلاش شركت پژو و برخي مديران ايراني را براي حضور دوباره در بازار ايران تشريح كرد و گفت: مديران خودروساز ايراني در حالي به حضور دوباره شركت‌هاي خارجي مانند پژو در ايران روي خوش نشان مي‌دهند كه هزينه‌ صرف شده براي توليد محصولات اين شركت‌ها در ايران دو برابر هزينه لازم براي طراحي و توليد يك خودروي داخلي است.

* به جاي توليد 206 صندوق دار مي‌توانستيم دو خودروي ايراني توليد كنيم

اين مقام آگاه با بيان اينكه سرمايه‌گذاري سنگيني در ايران براي توليد محصولات پژو صورت گرفته است، گفت: اگر اين سرمايه‌گذاري براي توليد خودرويي داخلي هزينه مي‌شد، صرفه آن براي كشور بيشتر بود.

به گفته وي، اگر سرمايه‌گذاري كه براي توليد پژو 206 صندوق‌دار صورت گرفت، براي طراحي و توليد محصولي مانند رانا انجام مي‌شد، دو محصول جديد داخلي در كشور توليد مي‌ شد.

اين مقام آگاه با بيان اينكه براي توليد 206 صندوق‌دار 130 ميليارد تومان هزينه شده است، افزود: اگر اين سرمايه‌گذاري براي توسعه برند ملي صورت مي‌گرفت، علاوه بر توليد خودروي داخلي، به جاي يك خودرو، 2 يا 3 محصول در كشور توليد مي‌شد.

* حق ليسانس نيم تا يك درصدي در داخلي سازي قطعات

وي در مورد دريافت حق ليسانس از سوي شركت‌هاي خودروساز خارجي از توليدكنندگان ايراني نيز گفت: حق ليسانس يا رويالتي توسط شركت‌هاي معتبر دريافت مي‌شود و به شركت‌هايي كه برند آنها چندان شناخته شده نيست و يا اكثر شركت‌هاي چيني پرداخت نمي‌شود.

وي ادامه داد: در حال حاضر حق رويالتي براي خودروهايي مانند پژو 405 و پژو پارس به كمتر از 10 يورو بابت هر دستگاه رسيده است.

به گفته وي، حق ليسانس بابت توليد يك خودرو به ميزان داخلي سازي‌ آن بستگي دارد به طوري كه اگر يك قطعه داخلي‌سازي شود، نيم يا يك درصد ارزش آن قطعه بابت رويالتي به شركت خارجي پرداخت مي‌شود، به عنوان مثال بابت يك قطعه 100 دلاري بايد يك دلار به شركت خارجي پرداخت شود.

وي تأكيد كرد: در مذاكره با شركت‌هاي خارجي بايد به آنها اعلام كنيم كه ساخت داخل براي ما اهميت زيادي دارد تا دانش فني توليد را به ما منتقل كند.

اين كارشناس صنعت خودرو با اشاره به داخلي‌سازي پژو 206 گفت: تنها اعتراضي كه شركت پژو مي‌تواند عليه ايران داشته باشد اين است كه از بابت توليد اين خودرو، حق ليسانس دريافت كند كه در مورد داخلي‌سازي پژو 206 ايراني حدود 40 يورو به ازاي هر دستگاه از اين خودرو است.

* طراحي خودرو در تحريم‌هاي كاخ سفيد وجود ندارد

اين مقام آگاه با تأكيد بر لزوم توسعه طراحي خودرو در كشور، گفت: طراحي خودرو جزء مواردي است كه در تحريم‌هاي كاخ سفيد به آن اشاره‌اي نشده است و در حال حاضر شركت‌هاي خارجي زيادي آماده همكاري با ايران در اين خصوص هستند تا آخرين حلقه تكنولوژي توليد خودرو در ايران از اين طريق تكميل شود.

* طراحان ايراني به دليل نبود كار به شركت‌هاي آمريكايي پيوستند

وي با اشاره به طراحي رانا و دنا با مشاركت مهندسان ايراني، گفت: به دليل نبود كار در زمينه طراحي خودرو، بسياري از اين مهندسان از ايران خارج شده و به آمريكا و استراليا رفته‌اند و در حال حاضر در شركت‌هاي معروفي مانند بوئينگ آمريكا و يا فورد استراليا مشغول به كار هستند.

وي ادامه داد: اگر اين شرايط ادامه داشته باشد، باقيمانده مهندسان ايراني نيز از ايران خارج خواهند شد در حالي كه مي‌توان از آنها براي طراحي محصولات جديد استفاده كرد.

* هزينه توليد يك محصول پژو، دو برابر طراحي يك خودروي ايراني

اين كارشناس صنعت خودرو با بيان اينكه بابت طراحي و توليد رانا 60 ميليارد تومان هزينه شده است، گفت: بابت طراحي و توليد دنا نيز همين مقدار هزينه شده كه نصف هزينه‌اي است كه براي طراحي 206 صندوق‌دار صورت گرفت.

وي با طرح اين سؤال كه چه دليلي دارد كه مسئولان داخلي به توان كارشناسان و مهندسان ايراني توجهي ندارند؟ گفت: چرا بايد در شرايطي كه مهندسان ايراني از توان بالايي برخوردار هستند براي توليد خودرو به شركت‌هاي خارجي التماس كنيم.

وي افزود: شركت پژو لابي سنگيني در بخش‌هاي مختلف كشور دارد.

وي با بيان اينكه مي‌توانيم از طراحان بزرگ دنيا براي همكاري دعوت كنيم، گفت: شركت‌هاي كره‌اي و چيني در اين زمينه آماده همكاري هستند كه بايد از آنها استفاده كرد.

* درخواست 100 ميليون يورويي رنو براي توسعه يك محصول

وي ادامه داد: شركت رنو 2 سال پيش براي توسعه پلت‌فرم در ايران خواستار دريافت 100 ميليون يورو شد در حالي كه تنها با 30 ميليون يورو مي‌توان يك شركت طراحي خارجي را به ايران آورد و با كمك آن، خودروي داخلي طراحي و توليد كرد.

* روي خوش ايران خودرو به شركتي كه به ايران ضربه زد

اين مقام آگاه در ادامه با انتقاد از نوع مديريت شركت‌هاي بزرگ خودروساز كشور، گفت: اگر اين شركت‌ها به معني واقعي خصوصي بودند، هيچ‌گاه مدير عامل آن اجازه چنين خسارت سنگيني را از محل حضور شركتي مانند پژو نمي‌داد و پس از دو سال خسارت، با روي خوش با شركت پژو برخورد نمي‌كرد.

وي با طرح اين سؤال كه كدام مدير خصوصي با يك شركت متخلف اين طور برخورد مي‌كند؟ گفت: برآورد اوليه بابت قطع رابطه ناگهاني پژو با ايران حداقل 800 ميليون يورو است و اين در حالي است كه مدير عامل ايران خودرو بدون توجه به اين رقم و بدون توجه به سرمايه سهامداران باز هم از پژو مي‌خواهد كه در ايران حضور داشته باشد.

* سنگ اندازي پژو در خودكفايي ايران

وي توضيح داد: شركت پژو در مورد داخلي‌سازي موتور و همچنين قطعات حساس محصولاتش در ايران سنگ‌اندازي مي‌كرد و نمي‌گذاشت در اين بخش‌ها خودكفايي صورت گيرد.

وي بالا بودن قيمت پك قطعات محصولات پژو را دليلي براي عدم تمايل شركت پژو به داخلي‌سازي آن در ايران عنوان كرد و گفت: اگر پولي كه تنها در يك ماه بابت خريد قطعات به شركت پژو پرداخت مي‌شود در بخش صنعت هزينه مي‌شد، مي‌توانستيم يك محصول جديد مانند دنا را توليد كنيم.

وي افزود: شركت پژو در اين زمينه سنگ‌اندازي مي‌كرد تا بخش عمده‌اي از پك قطعات محصولات پژو به اين شركت وابسته باشد.

به گفته اين كارشناس صنعت خودرو، دليل بالا بودن قيمت محصولات توليدي با شركت‌هاي خارجي در ايران، عدم داخلي‌سازي قطعات اين محصولات است.

وي توضيح داد: در حال حاضر پژو 206 ايراني با قيمت 30 ميليون تومان در داخل عرضه مي‌شود كه تكنولوژي توليد اين خودرو از پژو گرفته شده و در همين حال، محصول مزدا 2 كه يك خودروي وارداتي است با قيمت 70 تا 80 ميليون تومان در بازار عرضه مي‌شود.

وي خودكفايي در توليد پژو 206 را عاملي براي كاهش قيمت تمام شده اين خودرو عنوان كرد و گفت: با توجه به تعرفه‌هاي فعلي براي واردات خودرو و قطعات، توليد خودرو به صورت CKD صرفه اقتصادي ندارد.

* قيمت بي‌كيفيت‌ترين خودروي وارداتي، كمتر از 35 ميليون تومان نيست

وي توضيح داد: در حال حاضر واردات پك قطعات يك خودروي ارزان قيمت چيني با استاندارد يورو 4 ، داراي 2 ايربگ، ترمز اي‌بي‌اس و ايموبلايزر كمتر از 7 تا 7500 دلار نيست كه به اين ترتيب قيمت پك اين خودرو با محاسبه دلار 3 هزار توماني، حدود 28 ميليون تومان تمام خواهد شد.

وي ادامه داد: واردات اين پك مشمول تعرفه 26 درصدي مي‌شود كه قيمت آن را به 33 ميليون تومان مي‌رساند و در نهايت با احتساب هزينه مونتاژ، رنگ و هزينه شركت خودروساز اين خودرو به قيمت 44 ميليون تومان توليد مي‌شود.

وي افزود: اين در حالي است كه كيفيت چنين خودرويي پايين است و در عين حال، قيمت بي‌كيفيت‌ترين خودروي وارداتي كمتر از 35 ميليون تومان نخواهد بود.

به گفته اين مقام اگاه، در حال حاضر قيمت پك قطعات خودروهاي اروپايي نيز كمتر از 12 هزار دلار نيست و همچنين كوچكترين خودروي اروپايي قيمتي بالاي 13 تا 15 هزار دلار دارد.

وي ادامه داد: در نتيجه، قيمت چنين خودرويي 45 ميليون تومان تمام مي‌شود و با احتساب هزينه حمل و نقل و تعرفه به 80 ميليون تومان خواهد رسيد.

انتهاي پيام/م

شنبه 23 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن