واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يك تحليلگر بازار سهام در گفتوگو با فارس تشريح كردنوسانگيري سفتهبازان در بازار سهام/ واكنش پتروشيميهاي بورسي به افزايش نرخ خوراك
يك تحليلگر بورس، زيان گريزي افراد حرفهاي و سرمايهگذاران را از مسائل مبتلابه بازار سهام دانست و گفت: تمام نمادهاي حاضر در صنعت پتروشيمي در واكنش به افزايش نرخ خوراك، واكنش نشان دادند.
حامد فقرايي در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، با بيان اينكه در روند صعودي بازار، سرعت تغيير گروههاي پيشرو زياد است، اظهار داشت: سرمايهگذاران به طور كلي 2 دسته كوتاه مدت يا معامله گران روزانه و بلندمدت با ديد چند ماه تا چند سال تقسيم ميشوند.
وي ادامه داد: در اين ميان حضور معامله گران كوتاهمدت افزايش يافته است و اين ميتواند، براي بازار مفيد باشد.
اين تحليلگر بازار در پاسخ به اين سوال كه آيا افزايش حضور افراد معروف به سفته باز براي بازار مضر هستند، گفت: در ديدگاه رايج اين گونه است، اما در بازاري كه سفته باز وجود دارد، بايد تعداد آن زياد باشد تا شدت عرضه و تقاضاها افزايش يابد و افرادي كه قصد استفاده از فرصتهاي سرمايهگذاري دارند، افزايش يابد، در اين رقابت بين سفتهبازان، تفاوت قيمت معاملاتي با قيمت ذاتي كمتر ميشود.
فقرايي تأكيد كرد: اگر قيمت اندكي بالا رود، به سرعت سفته بازاني كه معتقدند قيمت بالاست، اقدام به فروش ميكنند و مترصد كاهش قيمت به زير ارزش ذاتي ميشوند و خريد ميكنند.
وي گفت: در نتيجه اگر تعداد سفتهبازان زياد باشند، رقابت بين اين گروه سبب ميشود دامنه نوسان قيمت بين قيمت ذاتي كمتر و نوسانهاي قيمت سهام كمتر شود.
اين تحليلگر بازار با اشاره به اينكه اين موضوع اثبات رياضي دارد، گفت: در بازارهاي مالي اروپايي نيز اين موضوع به صورت تجربي نشان داده شده است.
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه در ميان سهام گروه پيشرو، نحوه انتخاب بايد چطور باشد، خاطرنشان كرد: يكي از ديدگاههاي رايجي كه ايجاد شده اينست كه اگر يك يا چند سهم يك گروه بالا رفتند، بقيه گروه نيز بايد بالا بروند اما نوسانات افزايشي يا كاهشي نبايد به كل گروه تعميم داده شود.
فقرايي ادامه داد: بايد با دقت بيشتري به علت رشد توجه شود، شركتي كه بالا رفته است، ممكن است دلايل بنيادي خود را داشته باشد كه بقيه گروه نداشته باشد و البته ممكن است كل گروه تحت تاثير يك روند مثبت باشند.
* تأثير افزايش نرخ خوراك بر پتروشيميها
اين تحليلگر بازار با ذكر مثالي به نمادهاي حاضر در گروه پتروشيمي گاز و مايع اشاره كرد و گفت: در افزايش قيمت گاز، پتروشيميهاي مايع نيز با كاهش قيمت در حد پتروشيميهاي گازي روبهرو بودند، اين در حاليست كه آنها تحت تاثير اين موضوع نبودند و اين كاهش در اين سهام نشان ميدهد كه بازار اگر در يك يا چند سهم اتفاقاتي رخ دهد، به كل گروه تعميم ميدهد.
وي همچنين با اشاره به يكي از خطاهاي رفتاري رايج در بازار، گفت: يكي از خطاهاي رفتاري رايج، خريد سهام شركتهاي محلي است كه افراد در آن مشغول بهكار هستند، علت اين رفتار اطمينان بيش از حد است و سرمايه گذاران تصور ميكنند كه اطلاعات بيشتري در اختيار دارند و بدين ترتيب تصميم بهتري ميتوانند، اتخاذ كنند.
وي ادامه داد: در نتيجه اين خطا، پرتفوي افراد غير متنوع شده و ريسك بالايي را متحمل ميشوند، همچنين ريسك افراد با ريسك فعاليت واقعيشان تشديد ميشود.
اين تحليل گر بازار سهام، زيان گريزي افراد حرفهاي و سرمايهگذاران را از مسائل درگير در بازار سهام دانست و تأكيد كرد: يكي از مشكلاتي كه بسياري از سرمايه گذاران، حتي افراد حرفه اي با آن درگير هستند، زيان گريزي است.
فقرايي گفت: اين موضوع زماني رخ ميدهد كه افراد انتظار افزايش قيمت سهم را دارند، اما قيمت سهم با كاهش روبهرو ميشود؛ در اين بين دلايل بنيادي براي افزايش قيمت نيز كاملا از بين رفته است و افراد به دليل فرار از زيان و افسوس از فروش و شناسايي زيان خودداري ميكنند، اين موضوع سبب ميشود تا علاوه بر زيان واقعي ناشي از كاهش قيمت، هزينه فرصت و خواب سرمايه نيز داشته باشند.
انتهاي پيام/م
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]