واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يك پرورش دهنده ميگو:مديران بانكي به پرورش دهندگان ميگو اعتماد كنند
مدير مزرعه پروش ميگوي طلاييمند گفت: صنعت پرورش ميگو در ايران توجيهپذير شده است و آقايان مديران بانكها به توليدكنندگان اعتماد كنند.
به گزارش خبرگزاري فارس از شهرستان دشتي، محمد تيموريان در گفتوگو با خبرنگار فارس در دشتي گفت: 12 سال است كه در سايت مند دشتي مشغول كار هستيم و براي 10 نفر مستقيم و براي 25 نفر غير مستقيم شغل ايجاد شده است.
مدير مزرعه ميگوي طلايي مند شهرستان دشتي افزود: زماني كه ما كار را شروع كرديم زمينها لميزرع و شور بود و هيچ كاري بهجز آبزيان و پرورش ميگو نميشد انجام داد.
تيموريان خاطرنشان كرد: روز اول كه ما اينجا را تحويل گرفتيم يك فرزند ناقص الخلقه به ما تحويل دادند و كانال آبرسان ما بعد از 12 سال هنوز مشكل دارد بعد از اين همه سال برق و آب و جاده بين مزارع هنوز نداريم در حالي كه اينها بديهيات كار است و همه اينها بيس كار توليدي است و اگر اين مشكل برطرف نشود دچار مشكل خواهيم شد و پيشرفت نخواهيم كرد.
اين توليد كننده ميگو گفت: چرا ما بايد وابسته به نفت باشيم و چرا توليدي كه 50 تن است به 100 هزار تن افزايش ندهيم. كشور برزيل سه سال بعد از ما توليد پرورش ميگو را شروع كرده است الان توليد ميگوي پرورشي در كشور برزيل 136 هزار تن است و ما هنوز در هشت هزار تن ماندهايم.
تيموريان تاكيد كرد: مسئولان رده مياني از پشت ميزها و اطاق كار خود بلند شوند و مسئولان بايد از اطاق كار خود بيرون بيايند و وضعيت ما پرورش دهندگان و توليد كنندگان را مشاهده كنند.
وي اذعان كرد: بنده خودم كارشناس و كارمند بودم داراي مدرك ليسانس حقوق هستم و امروز آمدم تا توليد كننده كشورم باشم و من روستايي توليد كننده افتخارم اين است كه توليدم را به كشور آمريكا و چنين صادر ميكنم.
توليد كننده ميگوي پرورش شهرستان دشتي تصريح كرد: صنعت پرورش ميگو در ايران توجيه پذير شده است و آقايان مديران بانكها به توليدكنندگان اعتماد كنند تا ما هم به شما اعتماد كنيم.
وي ضمن انتقاد از بانكهاي عامل گفت: براي يك وام 100 تا 200 ميليون توماني نبايد سه ماه درگير شويم زيرا كار ما توليد كنندگان پرورش ميگو فصلي است و يك روز هم براي ما يك روز است اما بانكها 100 مورد وثيقه دريافت ميكنند.
تيموريان تاكيد كرد: پارس جنوبي صنعت ملي است، انرژي هستهاي صنعت ملي است و دولتمردان نسبت به اينها رسيدگي ميكنند اما صنعت پرورش ميگو يك صنعت بومي استان بوشهر است و اين آبزيان متعلق به استان بوشهر بوده و صنعتي اشتغالزا است.ما از بيبرقي و بيآبي رنج ميبريم و از شخص دكتر استاندار جديد انتظار داريم كه نسبت به اين مشكل اساسي ما چارهانديشي كنند.
تيموريان با اشاره به اينكه دغدغه توليد كننده بايد اين باشد كه توليد بيشتري داشته باشد، بيان داشت: در حال حاضر با 50 درصد ظرفيت، توليد ميگو داريم چون نه برق داريم و نه آب و متاسفانه جاده بين مزارعه نداريم وآب مصرفي و شرب ما به سبك 50 سال گذشته است در حالي كه مسئولان ميتوانند با كمترين اعتبار اين مشكلات را عملياتي كنند.
تيموريان گفت: مسئولان مياني بايد باور داشته باشند كه در اين منطقه كه هيچ فعاليتي انجام نميگرفت در حال توليد و اشتغالزايي براي مردم شده است.
تيموريان خاطر نشان كرد: ما يك زماني آرزو داشتيم كه جنس را به چين بفرستيم الان ميگوي استان بوشهر به كشورهاي چين، آمريكا، اسپانيا صادر ميشود
تيموريان يادآور شد: در سال جاري نزديك به هزار تن ميگو به آمريكا صادر شده است و اين نشان از اتفاقات خوبي است كه در اين منطقه بوجود آمده است.
وي افزود: اگر مجتمع ما برقدار شود تعهد ميدهيم كه توليد خود را از 50 تن به 100 تن افزايش دهيم به جاي اينكه 10 شغل ايجاد كنيم 20 شغل ايجاد خواهيم كرد. در حال حاضر بيش از 10 سال است كه توليد كنندگان پرورش ميگو در شهرستان دشتي محروم از برق هستند و اگر برقدار شويم هزينه توليد پايين خواهد آمد وقتي دلخوش باشيم توليد را بالا خواهيم برد و اشتغالزايي بيشتري بوجود ميآوريم.
وي افزود: كانال ورودي آبرسان ما هر ساله با مشكلاتي روبرو است و در همين ارتباط به استانداري، فرمانداري و مسئولان مراجعه كردهايم هيچ كس هم جوابگو نيست.
مدير مزرعه ميگوي طلايي مند شهرستان دشتي تاكيد كرد: از سالاري استاندار جديد استمداد ميطلبم ايشان كه بومي منطقه است برنامهريزي كنند و فكري به حال مشكلات پرورش دهندگان ميگو در دشتي كنند.
تيموريان گفت: امسال از كشورهاي چين، ويتنام، هند و اسپانيا به سايت ما آمدهاند و خواستار ميگوي منطقه هستند و ما نياز به توليد بيشتر داريم.
انتهاي پيام/66001/خ40
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]