واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: هنرپيشهها و زيباييهاي يكبار مصرف
بازيگر واقعي را نه با زيبايي بلكه با نقشهايش و تلاشش بايد سنجيد.
عبدالرضا اكبري، بازيگر سينما و تلويزيون در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران؛ حوزه سينما گفت: در تمام دنيا ملاك و معيار بازيگر شدن و بازيگر ماندن، استعداد و ذوق و خلاقيت و هنر بازيگري است اما متأسفانه در كشور ما، اوليت و معيارها به سالهاي نخستين پيدايش هنر و صنعت سينما برميگردد كه زيبايي چهره و جذابيت ظاهري صرف بود.
وي ادامه داد: افراد با چهره وارد اين عرصه ميشد و مورد استقبال قرار ميگرفت. اكنون در سينماي جهان، اكثر بازيگران معروف، مشهور و محبوب، با تجربه و هنرمند واقعي هستند و ماندگار ميشوند اما بهرحال بازيگراني كه فقط بخاطر تيپ و چهره و زرقوبرق ظاهري به سينما آمده است، يكبار مصرف محسوب ميشود و با رسيدن به تكرار مخاطب او را پس ميزند.
اكبري افزود: چهره و ظاهر ميتواند در دستمزد بازيگر موثر باشد، اما نبوغ و استعداد در اولويت است، رتبه خيلي از اين بازيگران كه ظاهر خوبي دارند با هزينه شخصي خودشان وارد سينما شدهاند و براي ورود به عرصه سينما پول هم پرداخت كردهاند اما بخاطر اينكه دليل فقط ظاهر قضيه بوده، پيشرفت و ماندگاري چنداني نداشته و محو شدهاند.
اكبري با بيان اينكه ما هميشه در سينما سوپراستار نداشتهايم بيان كرد: بازيگري كار سختي است و كسي هم هنر و استعداد و هم ظاهر خوب و تيپ داشته باشد لايق دستمزد خوب است.
اكبري اظهار داشت: ذائقه مخاطبان سينما را، فرهنگ و هنر و سينماگران ما تعيين ميكنند، همه در يك فيلم ظاهر زيبا را دوست دارند اما اين كافي نيست، بازيگر علاوه بر چهره خوب، بايد خلاقيت و هوش و دانش و علوم و فنون بازيگري را دارا باشد و ظاهر و قصه و مضمون و سطحي يا عميق بودن فيلم و موضوع به مسئولان و متوليان سينما مربوط ميشود. آنها هستند كه بايد يك فيلم خوب و ارزشمند را بوسيله بازيگران حرفهاي بسازند و فرهنگسازي مطلوب در اين زمينه به عهده آنهاست.
وي در مورد انتخاب بازيگران توسط كارگردانان گفت: الان حدود 90 درصد كارگردانها اجباراً ظاهر را به كيفيت و هنر بازيگري ترجيح ميدهند، زيرا تهيه كنندهاي كه هزينه ميكند و هدفش برگرداندن سرمايه و سود مطلوب است اينگونه ميخواهد، اكثر تهيه كنندهها به دنبال مسائل سطحي و زيبايي ظاهري و موضوعات كليشهاي و موضوعات عام پسند هستند و اين سينما را از واقعيتش دور ميكند.
وي تصريح كرد: كارگردان مجبور ميشود ناخواسته يا خواسته با توجه به خواسته تهيه كننده به آن سمت برود، اقليت و حدود10 درصد كارگردانهايي هم هستند كه فيلمشان حرفي براي گفتن دارد و الان سينما در اختيار و تسلط كارگردانان سطحي است.
اكبري هم ادامه داد: بازيگران خوب زيادي داريم كه مجرب و هنرمند واقعي در اين عرصه هستند اما دستمزد زيادي دريافت نميكنند يا پيشنهادي به آنها نميشود چون هدف در حال حاضر چيز ديگريست.
اكبري در مورد جوايز جشنواره فجر اظهار داشت: جشنواره فجر و جشنوارههاي ديگر معمولاً با جوايزي كه اهدا ميكنند سمتوسوي موضوعات فيلمها را هم تعيين ميكنند اما خود اين جايزه باعث افزايش دستمزد و پيشنهادها ميشود. در نظر گرفتن دستمزد خوب براي بازيگر خوب خيلي كم و بندرت اتفاق ميافتد و اين مشكلات يكي از دلايلش جذب بازيگر از هر صنف و شغل و پيشهاي است كه ربطي به اين هنر ندارند.
اين بازيگر خاطر نشان كرد: عدهاي فقط بخاطر شهرت و معروفيت به بازيگري روي ميآورند و اين موارد بدون آموزش بازيگري تحت نظر شخصي حرفهاي نبايد جذب سينما شوند اما متأسفانه همه اين اتفاقات در سينماي ما ميافتد.
انتهاي پيام/
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]