تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827131995




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ميدل ايست آنلاين: توافق هسته اي ‍‍ژنو به ثبات خاورميانه كمك مي كند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: ميدل ايست آنلاين: توافق هسته اي ‍‍ژنو به ثبات خاورميانه كمك مي كند
ميدل ايست آنلاين در مقاله اي نوشت : با وجود انتقادات تندرو ها از توافق هسته اي ژنو اين توافقنامه مي تواند صلح و ثبات را براي تمام منطقه پرتنش خاورميانه به ارمغان بياورد.
به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران ؛ در اين مقاله كه به قلم "باب دريفوس" نويسنده و كارشناس سياست و امنيت ملي نوشته شده ، نويسنده ضمن دفاع از توافق هسته اي ايران و شش قدرت جهان از مخالفت تندروهاي امريكايي با اين توافق به شدت انتقاد كرده است . او معتقد است اين توافق كه در دل خود مذاكرات ايران - امريكا را جاي داده مي تواند قفل مسائل تمام خاورميانه را باز كند.

دريفوس مي نويسد : هنوز هم ، در مورد توافق هسته اي موقت ماه گذشته بين ايران و ايالات متحده ،به همراه قدرت هاي جهان عضوگروه به اصطلاح 5 +1كم لطفي هاي زيادي وجود دارد. با اين حال، اين توافق نه تنها امكان حل مشكل برنامه هسته اي ايران را در خود دارد بلكه تغيير چهره تمام خاور ميانه و ايجاد تنش زدايي بين تهران و واشنگتن را نيز در دل خود داراست كه مي تواند به ايجاد ثبات در جنگ هاي داخلي در سوريه ، عراق و افغانستان كمك كند.

بيشتر از همه، توافق ايران و آمريكا نشان دهنده چرخش بسيار مهم دولت اوباما در دوري از جنگ، برخورد نظامي و تحريم هاي اقتصادي به عنوان ابزار اصلي سياست خارجي خود و روي آوردن به سمت ديپلماسي است. با توجه به اين كه تهران اعلام كرد كه اجراي اين قرارداد از اواخر دسامبر يا اوايل ژانويه عملا آغاز خواهد شد ، نه تنها توافقنامه هسته اي ايران به پيش مي رود بلكه ديپلماسي موازي در سوريه نيز ، به پيش مي رود .

آنجا تكاپو براي جمع آوري ، محاسبه ، انتقال و نابود كردن تمام سلاح هاي شيميايي سوريه به سرعت در حال انجام است ، و طرح هايي براي كنفرانس صلح 22 ژانويه در ژنو وجود دارد كه مي تواند دولت اسد را با عناصر مهمي از مخالفان معتدل بعلاوه ايالات متحده آمريكا ، روسيه و احتمالا ايران را گرد هم آورد.

با توجه به اين كه اوباما اين جمله مبهم را هميشه تكرارمي كرد كه تمام "گزينه ها" روي ميز است. مدتي قبل ، به نظر مي رسيد بهترين توافقي كه ممكن است در مذاكرات ايران- امريكا به دست آيد توافقي است كه بتواند مانع جنگ شود .در حال حاضر، آن ميز با كاغذ مذاكرات پوشانده شده و اوضاع كمتر تيره و تار است .

حتي جورج ويل ، مقاله نويس محافظه كار واشنگتن پست ، نوشت كه بحران ايران به انتخابي بين جنگ و يا "مهار" تبديل شده است ، به نظر مي رسد با مذاكرات فعلي ايالات متحده براي همييشه پذيرفته است كه ايران براي هميشه فن آوري هسته اي خواهد داشت و در عين حال وضعيتي به وجود آورده كه هر دو طرف بتوانند باهم همزيستي داشته باشند. ويل مي گويد ، به همين دليل است كه تندروها فرياد "كوتاه آمدن" سر مي دهند.

ولي كلمه " مماشات " توصيف مناسبي براي اين تصميم هوشيارانه نيست كه جنگ واكنشي بي تدبيرانه و حتي در نهايت بي اثر به شكست ديپلماتيك و فشار اقتصادي براي تغيير سياست هاي نظام ايران است. "

و ميل از"كن پولاك" ، تحليلگر موسسه بروكينگز و افسر سابق CIA نقل مي كند كه: " جنگ با ايران در تلاش براي جلوگيري ايران از دستيابي به زرادخانه هسته اي بدتر از "مهار" ايران - حتي يك ايران هسته اي- خواهد بود.

اما مذاكرات با ايران بسيار فراتر از صرفا جلوگيري از جنگ ميان ايران ، اسرائيل و ايالات متحده است. پتانسيل عظيمي براي تغيير و تحول منطقه اي وجود دارد . محمد جواد ظريف ، وزير امور خارجه ايران و رئيس تيم مذاكرات هسته اي تهران، در تلاش براي آرام كردن تنش هاي منطقه اي سني - شيعي كه آتش جنگ در عراق ، سوريه ، لبنان و بحرين را شعله ور مي سازد به كشورهاي عرب سني حوزه خليج فارس، كويت، قطر و امارات متحده عربي سفر كرد. تا به حال، او ازسوي عربستان سعودي –بازيگر اصلي بلوك ضد ايراني مخالف توافقنامه هسته اي مورد استقبال قرار نگرفته ، اما اگر همه چيز به خوبي پيش برود عربستان سعودي هم به تدريج با ايران آشتي مي كند.

شيرين هانتر ، متخصص مسائل در دانشگاه جورج تاون ، در هافينگتون پست مي گويد مذاكرات ايران و آمريكا ممكن است به ثبات گسترده تر منطقه اي منجر شود. او مي گويد : "تداوم اين مسير مي تواند نتايج مثبتي نه تنها براي ايالات متحده و ايران ، بلكه براي كل منطقه خاورميانه و جنوب غرب آسيا داشته باشد. در شرايط مناسب ، حتي ممكن است به تغيير پارادايم در روابط بين المللي و منطقه اي و در نهايت به ايجاد يك ساختار جديد امنيتي در اين مناطق منجر شود. "

هانتر مي افزايد : " اين بن بست در منطقه و در سطح بين المللي بهترين فرصت را براي تنظيم دوباره منطقه براساس الگوي جديد اجتناب از اهداف حداكثري و به رسميت شناختن نگراني هاي امنيتي اصلي همه كشورها در منطقه ، البته از جمله اسرائيل فراهم مي كند.

" در همين حال، اين تنظيم مجدد به اين معنا است كه عربستان سعودي و كشورهاي عربي خليج فارس بايد مشروعيت نقش ايران در خليج فارس و بقيه خاورميانه و جنوب غرب آسيا را بپذيرند ، و ايران و عربستان سعودي تشخيص دهند كه هر يك ازآنها داراي حوزه هاي طبيعي در اين مناطق هستند كه هر دو بايد به آن احترام بگذارند. چنين تفاهمي ميان عربستان و ايران منجر به كاهش تنش هاي فرقه اي و تسريع تفاهم منطقه اي گسترده تري مي شودكه مي تواند به ثبات منطقه كمك كند.

"و چنين آشتي ميان عربستان سعودي و ايران تفكري دور از ذهن نيست. اين امر در گذشته در طول رياست جمهوري رفسنجاني و خاتمى اتفاق افتاده است و دوباره مي تواند رخ دهد . در حال حاضر ، آيت الله هاشمي رفسنجاني كه به طور گسترده اي مورد احترام و مورد اعتماد رهبري عربستان ، به ويژه ملك عبدالله است ، نشان داده است كه او حاضر است فرايند آشتي با عربستان را برعهده بگيرد و براي اين منظور ، به رياض سفركند. اما حتي اگر اين آشتي هم صورت بگيرد ، به معني ايجاد يك حكومت مشترك سعودي- ايراني در خاور ميانه نيست . اما اين آشتي مي تواندعلت اصلي تنش درخاور ميانه و جنوب غرب آسيا را از بين ببرد و حل و فصل منازعات از لبنان تا افغانستان را بسيار آسان ترمي سازد و ثبات را تقويت مي كند.

" نهايتا، اگر اين تحولات اتفاق بيفتد، آنها مي توانند زمينه را براي توسعه يك سيستم امنيتي منطقه اي آماده كند. "

انتهاي پيام /

شنبه 23 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن