واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مناظره درباره لايحه بودجه ۹۳/۸تاجگردون: آثار ضد تورمي در بودجه پيشنهادي/مؤمني: ساختارها عليه توليد شكل گرفتهاند
در ادامه مناظره تلويزيوني درباره لايحه بودجه سال 93، تاجگردون گفت كه آثار ضد تورمي در لايحه پيشنهادي دولت قابل رؤيت است، اما فرشاد مؤمني درباره عملكرد دولت در بودجه ميگويد: زماني كه ساختارها عليه توليد شكلگرفتهاند، اقتصاد ركود تورمي خارج نخواهد شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، غلامرضا تاجگردون در ادامه مناظره بررسي لايحه بودجه سال 93 كل كشور با اشاره به اينكه همچنان از موضع عملكرد، ساختار و عملياتي بودن بودجه منتقد هستيم، اظهار داشت: در مورد بودجه 93 قائل به اين هستيم كه اين سند داراي ضعف است.
وي ادامه داد: در بودجه سال 93 اينكه آيا جهت يا اتفاق خاصي رخ داده يا خير بايد مورد بررسي قرار داد.
اين عضو كميسيون برنامه بودجه مجلس شوراي اسلامي با تأكيد براينكه انبساطي بودن بودجه، نگاه خوشبينانه به اجلاس ژنو و آيندهخوري بايد مورد بررسي قرار گيرد، گفت: مصارف و هزينههاي اين سند 11.6 درصد رشد داشته است كه اين رقم با توجه به شرايط نميتوان انبساطي دانست.
تاجگردون گفت: بخش زيادي از اين هزينهها مربوط به حقوق، يارانه و حقوق اجتماعي است كه نميتوان درباره آن بحث كرد.
وي با بيان اينكه اعتبارات عمراني مبلغ 37 هزار ميليارد تومان به عملياتي شدن آن كمك ميكند، گفت: به نظرم آنچه در بودجه اتفاق افتاده انبساطي نيست؛ معمولاً دولتها در سال اول علاقه به هزينه زياد و خرج پولهاي بسيار دارد.
تاجگردون ادامه داد: سال گذشته يك ميليون بشكه صادرات نفت داشتيم كه امسال به يك ميليون و 400 هزار بشكه افزايش پيدا كرده كه از نظر ميزان و مقدار فروش همان عدد سال جاري است.
اين نماينده مجلس با بيان اينكه پيشبيني فروش يك ميليون و 400 هزار بشكه نفت محقق خواهد شد، گفت: اين ميزان با در نظر گرفتن صادرات در سال گذشته عملياتي خواهد شد.
وي با تأكيد بر اينكه بودجه از نظر ارقامي محافظهكارانه است، گفت: بايد با نقد مسائل، ارقام بودجه به شكلي عملياتي در نظر گرفته شود.
تاجگردون افزود: روند ضد تورمي بودجه 93 قابل رؤيت است اما در بحث هدفمندي ابهاماتي وجود دارد كه بايد به آنان پاسخگو شد.
وي ادامه داد: يكي ديگر از نكات عدم توجه به فاز دوم هدفمندي يارانهها و تحولات آن در سال آينده است؛ بسياري از مردم هنوز درباره يارانهها گيج شدهاند.
به گزارش فارس در ادامه اين مناظره تلويزيوني فرشاد مؤمني استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبايي با تأكيد براينكه بودجه برنامهاي يكساله براي كشور است، اظهار داشت: مسئله انقباظي و انبساطي بودجه يك بحث است و اينكه چه ساختار و نهادي در اين سند به كار گرفته شده بحث ديگري است.
وي خطاب به دژپسند (نماينده دولت حاضر در برنامه) گفت: ايشان كه منسوب به رئيس جمهور است از طرف دولت اعلام ميكند كه تحليل ما از تورم در سه سال گذشته مربوط به ماجراي نقدينگي، مسكن مهر و كسري بودجه است؛ اگر اين تحليل منبا باشد اقتصاد ايران هيچ وقت از ركود تورمي خارج نخواهد شد.
مؤمني با بيان اينكه حتي در استفاده از منابع خارجي قادر نبودهايم به طور خردورزانهاي از اين منابع استفاده كنيم، گفت: حتي اگر جهان همه امكانات را در اختيار ما قرار دهد قادر نخواهيم بود از آن به طور صحيحي استفاده كنيم چرا كه از منابع داخلي آن طور كه شايسته است استفاده برتر را نكردهايم.
اين اقتصاددان تأكيد كرد: طبق بررسيهاي بنده از سال 1352 تا 1356 كه با عمد اين چهار سال را انتخاب كردهام كشور به لحاظ درآمدي و چانهزنيهاي بينالمللي در سطح بالايي قرار داشته است.
وي ادامه داد: در اين مدت 992 شركت خارجي در ايران به ثبت رسيد كه از اين ميزان 371 شركت در زمينه واسطهگريهاي مالي و بيمه، 251 شركت در زمينه بازرگاني و 201 شركت در زمينه هتلداري در ايران فعال شدند؛ كاملاً واضح است كه 824 شركت در مسير غير مولد به فعاليت پرداختند.
مؤمني با انتقاد از تحليل دولت مبني براينكه ما كار خودمان را انجام دادهايم و اكنون نوبت فعالان اقتصادي است، تصريح كرد: از نظر تحليلي و كارشناسي سخنان رئيس جمهور بسيار نگرانكننده است؛ زماني كه تمام ساختارها عليه توليد شكل گرفتهاند، امكان ندارد اقتصاد پيشرفت چشمگيري داشته باشد.
وي همچنين با انتقاد از عدم طراحي و تدوين برنامهاي با موضوع مبازه با فساد مالي گفت: بسياري از بانكهاي خصوصي از محل تحميل هزينه به مردم به قدرت رسيدند.
مؤمني تصريح كرد: اينكه بگوييم چه رقمي به چه محلي تخصيص مييابد از دور باطل ركود تورمي خارج نخواهيم شد؛ در دور باطل مسئله نظام ملي مطرح است.
انتهاي پيام/
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]