تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):عدالت نيكو است اما از دولتمردان نيكوتر، سخاوت نيكو است اما از ثروتمندان نيكوتر؛...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805617618




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برخي مديران به سوژه‌هايي درباره جانبازان شيميايي مي‌گويند كليشه‌اي


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: برخي مديران به سوژه‌هايي درباره جانبازان شيميايي مي‌گويند كليشه‌اي
تهيه‌كننده فيلم "خاطراتي براي تمام فصول" كه درباره جانبازان شيميايي حاصل از جنگ تحميلي عراق عليه ايران ساخته شده است، از مديراني گفت كه به سوژه‌هاي از اين دست مي‌گويند كليشه‌اي و تكراري و به همين بهانه از آنها حمايت نمي‌كنند.

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضي رزاق كريمي تهيه‌كننده فيلم مستند "خاطراتي براي تمام فصول" در نشست "شب آويني" كه شامگاه گذشته 21 آذرماه با حضور حجت الله ايوبي رئيس سازمان سينمايي و مهدي طباطبايي نژاد مديرعامل مركز گسترش سينماي مستند و تجربي برگزار شد، با ابراز تاسف از اينكه ساخت فيلم درباره بمباران شيميايي و افرادي كه از اين پديده شوم آسيب‌ ديده‌اند از اولويت مديران سينمايي خارج شده است، گفت: زماني كه نسخه اي از فيلمنامه هايي با موضوع جانبازان شيميايي را براي كسب مجوز و دريافت سرمايه براي ساخت به مديران تحويل مي دهيم اغلب با پاسخ هاي بي‌ربط مواجه مي‌شويم.

وي در ادامه افزود: تجربه شخصي من درباره پاسخ مديران به موضوعاتي از اين دست اين گونه بوده است كه آنها مي‌گويند موضوعات مربوط به بمباران شيمايي كليشه‌اي و تكراري شده است. در واقع اين پاسخ مانند واكسني مي ماند كه براي همه فيلمسازان تجويز مي كنند. اين در حالي است كه در دل همين موضوعاتِ به‌ظاهر تكراري ارزش‌هايي شكل گرفته كه هنوز مي‌تواند جذاب باشد.

رزاق‌كريمي با اشاره به جايگاه شهيد آويني در سينماي جنگ بيان كرد: در بررسي سينماي آويني تنها نگاه او به جنگ را ارزيابي مي‌كنند در حالي كه انديشه‌هاي شهيد آويني تنها ساختار و بيان جنگي ندارد بلكه وجوه انساني در انديشه هاي او بيش از هر چيزي مي‌درخشد.

اين تهيه‌كننده سينما متذكر شد: مسئله مجروحان و جانبازان شيميايي هم به همين منوال است و بعد از سي سال مي توان به وجوه ديگري از اين واقعه تلخ پرداخت اما متاسفانه اين نگاه در نزد مديران به تكرار سوژه تعبير مي‌شود.

وي درباره انگيزه هاي خود براي سرمايه گذاري روي آثاري از اين دست گفت: هم براي من و هم براي برادرم مصطفي رزاق كريمي بسيار جذاب بود كه بدانيم بعد از سي سال چه بر سر مجروحان جنگي آمده است. در اين ميان آقاي والي نژاد مدير گروه دفاع مقدس شبكه اول سيما هم كمك هاي شايسته اي براي ساخت پروژه "خاطراتي براي تموم فصول" كرد.

مصطفي رزاق كريمي كارگردان فيلم مستند "خاطراتي براي تمام فصول" در ادامه اين نشست گفت: نزديك به سي سال راش داشتيم اما جدا از مساله امكانات هميشه به خروجي كار و ميزان استقبال مخاطب فكر مي كردم. يكي از انديشه هاي شهيد آويني اين بوده كه فيلم بايد مخاطب داشته باشد. در واقع علاوه بر اهميت محتوايي بايد موضوع مورد نظر مخاطب نيز داشته باشد. از همين رو بايد دنبال نكته اي مي‌گشتيم تا علاوه بر مخاطب ايراني، مخاطب بين المللي را نيز در بر بگيرد. به همين دليل مطالعه بسياري در اين زمينه داشتيم.

مرتضي رزاق كريمي در ادامه صحبت هاي كارگردان اين فيلم مستند افزود: رسانه هاي غربي تمام تلاش خود را به كار گرفتند تا آسيب هايي كه جنگ تحميلي به مردم ايران وارد كرده است از حافظه تاريخي جهان پاك كنند و متاسفانه تا اندازه اي هم موفق شدند. در ميان هنرمندان و مديران خودمان هم كوتاهي كرده‌اند و مخاطب در اين ميان تقصيري ندارد و متاسفانه در طول همه اين سالها مخاطب را در نظر نگرفته ايم.

رزاق كريمي تصريح كرد: دو فيلم "خاطراتي براي تمام فصول" و همچنين"آخرين روزهاي زمستان" از جمله آثار مستند توليد شده در تلويزيون بود كه با در نظر گرفتن مخاطب و صرف بودجه قابل قبول آثار درخوري از آب درآمد.

كارگردان مستند "خاطراتي براي تمام فصول" در پاسخ به اين كه آيا دريافت جايزه از جشنواره شهيد آويني انگيزه اي براي ساخت فيلم در اين حوزه شده است؟ گفت: واقعيت اين است كه هيچ فيلمسازي از جايزه بدش نمي آيد اما من براي جايزه گرفتن فيلم نساخته ام. جايزه شهيد آويني و جايزه هاي ديگر هدف من نبوده و نيست. اگر اينچنين بود، من داوطلبانه و بدون دريافت پول كپي اين فيلم را براي دانلود در فضاي مجازي نمي گذاشتم.

اين كارگردان درباره شناخت خود از شهيد آويني گفت: درباره شهيد آويني نظرات صفر و يكي بسياري وجود دارد و صحبت‌هاي ضد و نقيضي در مورد او گفته شده است كه هيچ يك از آنها آدرس مشخصي از اين فيلمساز نمي دهد. اما آنچه مسلم است، آويني خدمت بزرگي به سينماي جنگ به خصوص در عرصه سينماي مستند كرده است. ولي متاسفانه بعد از او اين خدمت شايسته در طول زمان سير نزولي پيدا كرده و ديگران نتوانسته‌اند شان سينماي او را اعتلا بخشند.

مصطفي رزاق كريمي درباره دلايل اين سير نزولي گفت: به اعتقاد من مقصر اصلي مديران سينمايي بوده اند. مديريت ارتباط مستقيم با تهيه كننده، تهيه كننده با كارگردان، و كارگردان با ساير عوامل دارد. اگر اين زنجيره به درستي هدايت مي شد قطعا به نتايج بهتري مي رسيديم. سينماي آويني منحصر به خود اوست و اگر پرداخت درستي به اين سينما مي‌شد قطعا آويني در دنيا به عنوان يك فيلمساز صاحب سبك و ساختارشكن معرفي مي‌شد.

وي در ادامه افزود: زماني كه فيلم‌هاي آويني را بررسي مي كنم به خصيصه بزرگ او در عرصه فيلمسازي پي مي برم و آن خصيصه، فاصله اي است كه آويني با دوربين دارد. در واقع دوربين آويني متعهدانه در صحنه نبرد حضور دارد و اين ويژگي در فيلمسازان امروز ديده نمي شود.

مرتضي رزاق كريمي تهيه كننده فيلم "خاطراتي براي تمام فصول" در پايان گفت: حدود 12 سال بود كه در هيچ جشنواره اي جايزه نگرفته بودم. هر چند براي جايزه گرفتن از هيچ جشنواره اي فيلم نمي سازم اما جايزه آويني براي من بسيار ارزنده است چرا كه اين جايزه را به نام آويني دريافت كرده ام كه معنا و مفهوم مهمي براي من دارد. البته معتقدم جشنواره سينما حقيقت، به جريان سينماي مستند كمك خواهد كرد.

نشست شب آويني از برنامه‌هاي هفتمين جشنواره سينما حقيقت بود.

كد خبر: 2194524

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۲ - ۱۲:۳۴

جمعه 22 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن