تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ دعايى زودتر از دعايى كه انسان در غياب كسى مى كند، مستجاب نمى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819565909




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پيدا و پنهان مذاكرات تهران - دهلي هندي‌ها پرداخت دلاري پول نفت ايران را پذيرفته اند؟


واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: پيدا و پنهان مذاكرات تهران - دهلي هندي‌ها پرداخت دلاري پول نفت ايران را پذيرفته اند؟
بانك مركزي اعلام كرد: معاون ارزي اين بانك با مقامات هندي در تمام زمينه‌ها به توافق رسيده مشكلي در مذاكرات وجود ندارد. با اين حال اما اخباري از هند به گوش مي‌رسد مبني بر اينكه اين كشور پرداخت دلاري پول نفت ايران را قبول نكرده است.
به گزارش تسنيم، درحالي كه هنوز سفر هيئت ايراني به هند براي چگونگي بازگشت منابع ارزي به ايران به اتمام نرسيده، خبرگزاري رويترز به نقل از مقامات هندي اعلام كرده‌ است كه هند فعلاً پرداخت دلاري پول نفت ايران را آغاز نمي‌كند.
اما آن‌طور كه مقامات بانك مركزي به خبرنگار ما مي‌گويند: در مذاكرات هيئت اعزامي بانك مركزي به هند هيچ مشكلي وجود ندارد و مقامات دو كشور در تمام موارد به توافق رسيده‌اند.
بنا بر اين گزارش، غلامعلي كامياب به‌همراه هيئتي از بانك مركزي ابتداي هفته جاري راهي دهلي‌نو شد تا با وزيران تجارت و دارايي و مسئولان بانكي هند ديدار و در مورد نحوه آزادسازي بخشي از پول نفت ايران براي اولين بار پس از كاهش تحريم‌هاي آمريكا و متحدانش عليه تهران گفت‌وگو كند.
طبق خبري كه رويترز منتشر كرده اين هيئت روز سه‌شنبه با مقامات وزارت دارايي و رزرو بانك هند ديدار كرد. آرويند مايارام، يكي از مقامات ارشد وزارت دارايي هند گفت: فعلاً هند پرداخت دلاري پول نفت ايران را آغاز نخواهد كرد. موضوع اين نشست عمدتاً بر تأثير توافق اخير بر موضوعاتي از جمله بيمه نفتكش‌ها و راههاي افزايش واردات نفت از ايران و گسترش صادرات هند به اين كشور متمركز بود.
يك مقام ارشد دولتي تركيه دراين‌باره گفت: "ما هيچ درخواستي نه از طرف ايران و نه از طرف هند دريافت نكرده‌ايم. اگر يكي از طرفها بخواهد اين پول از طريق هالك بانك پرداخت شود ما خوشحال خواهيم شد اين پرداخت‌ها را انجام دهيم".
هند در اواسط سال 2012، شروع به پرداخت 55 درصد پول نفت ايران به يورو از طريق هالك بانك كرد. مابقي پول نفت ايران به حساب ايران در بانك يوسي‌اوي هند به روپيه واريز مي‌شد اما روش پرداخت پول از طريق هالك بانك، در فوريه امسال، زماني كه تحريم‌هاي جديد عليه ايران به تصويب رسيد، مسدود گرديد و ايران را از بخش عمده درآمد نفتي‌اش محروم ساخت. از آن زمان تاكنون پالايشگاه‌هاي هندي از پرداخت 55 درصد پول نفت ايران خودداري مي‌كنند و اين در حالي است كه ايران به‌دنبال راهي جايگزين براي دريافت آن پول از طريق ارزهايي نظير دلار و يورو بوده است. منابع پالايشگاهي گفتند، در پايان ماه نوامبر پالايشگاه‌هاي هندي حدود 2.2 ميليارد دلار از بابت پرداخت بخشي از پول نفت ايران به اين كشور بدهي داشتند. آرون كائول، رئيس بانك يوسي‌اوي هند گفت، ميزان روپيه‌اي به‌ارزش حدود سه ميليارد دلار از سوي پالايشگاه‌هاي هندي به حساب ايران در بانك يوسي‌او پرداخت شده است.
يك مقام وزارت دارايي هند اين هفته گفت، هند به پرداخت پول نفت ايران از طريق بانك يوسي‌او ادامه خواهد داد تا زماني كه اطلاعات بيشتري در مورد برداشته شدن تحريم‌هاي آمريكا و اتحاديه اروپا كسب كند.
هند خواستار افزايش واردات نفت از ايران شد
در همين حال يك مقام هندي گفت كشورش در حال بررسي امكان افزايش واردات نفت از ايران است و در جريان سفر هيئت ايراني به دهلي‌نو گفت‌وگوهاي مفصلي بين دو طرف در اين خصوص انجام گرفته است. به گزارش وال استريت ژورنال، يك مقام هندي گفت، به دنبال توافق هسته‌اي اخير ايران و 6 قدرت جهاني كه موجب كاهش بخشي از تحريم‌ها عليه اين كشور خواهد شد، هند در حال بررسي امكان افزايش واردات نفت از ايران است. در حالي كه تحريم‌ها در زمينه فروش نفت ايران تغييري نداشته است، ناظران مي‌گويند، اين توافق احتمالا منجر به كاهش تدريجي محدوديت‌هاي فعلي در زمينه پرداخت‌هاي دلاري پول نفت ايران خواهد شد و موجب خواهد شد، وارد كنندگاني مانند هند نفت بيشتري از ايران خريداري كنند. ايران و هند در حال حاضر براي دور زدن مشكلات پرداخت‌ها يك سيستم تهاتري را به راه انداخته‌اند. بر اساس توافق سال گذشته، هند حدود نيمي از پول نفت ايران را به روپيه پرداخت مي‌كند. آرويند مايارام، پس از نشست هيئت بانك مركزي ايران در دهلي نو گفت، مقامات ايراني و هندي گفت و گوهاي مفصلي در زمينه امكان افزايش واردات نفت از ايران داشتند. ايران تا دو سال قبل و پيش از وضع تحريم‌ها دومين تامين‌كننده بزرگ نفت هند بود. اما با به اجرا گذاشتن تحريم‌ها عرضه نفت ايران به هند و ديگر مشتريان عمده‌اش نظير چين و كره جنوبي به تدريج كاهش يافت. هند احتمالا در سال مالي جاري كه در 31 مارس به اتمام مي‌رسد، حدود 11 ميليون تن نفت خام از ايران وارد خواهد كرد كه 15 درصد كمتر از سال گذشته است. به اعتقاد ناظران، پيش‌بيني مي‌شود واردات نفت هند از ايران پس از شش ماه يعني زمان احتمالي كاهش تحريم‌ها عليه صادرات نفت اين كشور شروع به افزايش كند. اما روش پرداخت پول از طريق هالك بانك، در فوريه امسال، زماني كه تحريم‌هاي جديد عليه ايران به تصويب رسيد، مسدود گرديد و ايران را از بخش عمده درآمد نفتي‌اش محروم ساخت. از آن زمان تاكنون پالايشگاه‌هاي هندي از پرداخت 55 درصد پول نفت ايران خودداري مي‌كنند و اين در حالي است كه ايران به‌دنبال راهي جايگزين براي دريافت آن پول از طريق ارزهايي نظير دلار و يورو بوده است. منابع پالايشگاهي گفتند، در پايان ماه نوامبر پالايشگاه‌هاي هندي حدود 2.2 ميليارد دلار از بابت پرداخت بخشي از پول نفت ايران به اين كشور بدهي داشتند. آرون كائول، رئيس بانك يوسي‌اوي هند گفت، ميزان روپيه‌اي به‌ارزش حدود سه ميليارد دلار از سوي پالايشگاه‌هاي هندي به حساب ايران در بانك يوسي‌او پرداخت شده است. يك مقام وزارت دارايي هند اين هفته گفت، هند به پرداخت پول نفت ايران از طريق بانك يوسي‌او ادامه خواهد داد تا زماني كه اطلاعات بيشتري در مورد برداشته شدن تحريم‌هاي آمريكا و اتحاديه اروپا كسب كند.

چهارشنبه 20 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[مشاهده در: www.jomhourieslami.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن