واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: عواقب غيرقابل جبران در صورت تاخير در ساخت خطوط لوله
مديرعامل شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران تامين منابع مالي پروژههاي خطوط لوله را از اصلي ترين چالش موجود در اين بخش اعلام كرد و گفت: هرگونه تاخير در اجراي بهموقع اين پروژهها ميتواند عواقب غيرقابل جبراني در ساير بخشهاي صنعتي و اقتصادي كشور ايجاد كند.
به گزارش خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عباسعلي جعفري نسب با اشاره به قدمت خطوط لوله نفت و گاز بر ضرورت بازسازي و نوسازي آنها براي حفظ ظرفيت موجود و ساخت خطوط لوله جديد متناسب با توسعه مصارف انرژي در كشور تاييد كرد.
وي تامين منابع مالي پروژههاي خطوط لوله را از اصلي ترين چالشهاي موجود در اين بخش عنوان كرد و گفت: احداث خطوط لوله جديد و بازسازي و نوسازي خطوط لوله موجود كه هر كيلومترآن چندين ميليارد ريال هزينه در بردارد، نيازمند سرمايه گذاريهاي كلاني است كه تعيين سازوكارهاي تامين مالي آن مهمترين چالش امروز صنعت است.
او با بيان اين كه در قانون بودجه سال 92، بخشي از قيمت فروش فرآوردههاي نفتي و گازي به پروژههاي بازسازي و نوسازي اختصاص يافته است اظهار اميدواري كرد كه با اجراي اين قانون و پيشبيني راهكارهاي بيشتر و مكانيزمهاي جديد بتوان منابع مالي كلان مورد نياز اين بخش را تامين كرد.
جعفري نسب با تاكيد بر ضرورت حمايت مسولان از بازسازي و نوسازي خطوط لوله گفت: قطعا هرگونه تاخير در اجراي به موقع اين پروژهها مي تواند عواقب و زيانهاي سنگين و غيرقابل جبراني در ساير بخشهاي صنعتي و اقتصادي كشور داشته باشد.
وي يكي ديگر از چالشهاي اساسي اين صنعت را شرايط دشوار توليدكنندگان و سازندگان لوله به عنوان اصلي ترين كالاي مورد نياز اين بخش دانست و افزود: عليرغم توسعه كمي امكانات و افزايش تعداد كارخانههاي توليد كننده لوله، اكثر شركتها با بحرانهاي شديد مالي و فعاليت كمتر از 20 درصد ظرفيت اسمي روبرو هستند كه ادامه اين وضعيت علاوه بر مشكلات اقتصادي سازندگان، اجراي پروژه ها را با دشواري و تاخير مواجه ساخته و موجب تحميل خسارت شده است.
مديرعامل شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران، رفع مشكلات مالي، اصلاح روشها، حمايتهاي بانكي و تسهيل شرايط براي واردات بخشهايي از مواد اوليه كه در داخل توليد نمي شود را در رونق توليد موثر دانست و بر ضرورت توجه به بخش پيمانكاري و تامين ماشين آلات و تجهيزات مورد نياز اين بخش تاكيد كرد.
او گفت: خطوط لوله نفت و گاز مانند ساير صنايع زيرساختي، ساختار مديريتي و عملياتي ويژهاي را ميطلبد و اهميت اين شريانهاي اساسي از لحاظ پايداري و قابليت اطمينان در همه دنيا مطرح و بر اساس آن كليه راهبردها و رويكردها در حال بازبيني است.
جعفري نسب با اشاره به اين كه مديريت خطوط لوله در كشور نيازمند راهبردي بلندمدت مبتني بر منابع، مصارف و سيستمهاي انتقال و توزيع است گفت: صيانت از شريانهاي اساسي و نگهداري و آموزش نيروي انساني و در نهايت مديريت يكپارچه اين صنعت نيازمند تدابير ويژه است.
انتهاي پيام
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]