واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: گزارشي از حاشيه و متن اولين روز جشنوارهي «حقيقت» / سينماي مستند زنده شد؟
چند روز پس از آنكه محمود احمدينژاد با طرح درخواست مناظره با دكتر روحاني رئيس جمهور نقل محافل خبري شد، در اولين روز جشنوارهي سينما حقيقت، فيلمي دربارهي رييس جمهور سابق كشورمان به نمايش درآمد.
به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، هفتمين جشنواره بينالمللي فيلم مستند (حقيقت) سهشنبه 19 آذرماه در سينما «فلسطين» با نمايش فيلم « لطفا با لبخند وارد شويد» به كارگرداني رضا عباسي افتتاح شد و پس از آن مستند «الفباي سياست» كه پنج سال اجازه اكران پيدا نكرده بود، براي علاقهمندان به نمايش درآمد.
«مردي بدون آينده»، «كريم،قهرمان ورزشي»، «آقاي ژنرال»، «تا به بيرجند»، «دختران همين چهارشنبه بيزمستان» «موكول به فردا»، «كاخ»، «بيبرقي»، «در دروازههاي بهشت»،«صداي درون»، «سوزو»، «اسب چوبي»، «شناسنامه »، «زورخانه»، «طعمي از زندگي»، «ديوار آخرين بوم نقاشي»، «نيمروز مكران»، «خان آخر»، «به نام آزادي»، «اشكو»، «چپاتي»، «صداها» و «رامين» ... از ديگر مستندهايي بودند كه در روز اول جشنوارهي حقيقت به نمايش درآمدند.
*******
مستند «الفباي سياست» به كارگرداني محمدرضا اكبري و با نريشنخواني مهدي نادري تلاش ميكرد سه حرف ابتدايي الفباي انگليسي را، برگرفته از اسامي احمدينژاد، بوش و چاوز به كودكان ياد دهد.
اين فيلم كه به زمان پيش از برگزاري انتخابات رياست جمهوري سال 88 مربوط ميشد، با پخش تصاويري كميك و لحني طنز ساخته شده بود.
يكي از ويژگيهاي قابل توجه اين مستند تدوين خوب آن بود كه در كنار استفاده از تصاوير انيميشني و موسيقي ريتم مناسبي به فيلم داده بود.
عليرضا داودنژاد كارگردان سينما هم كه يكي از تماشاگران اين مستند در سالن شماره 3 سينما فلسطين بود، پس از پايان فيلم به خبرنگار ايسنا گفت: اين فيلم را قبلا يكبار ديده بود و حيرت كردم كه چرا تا به حال فرصت نمايش پيدا نكرده است، در حالي كه در بخشي از اين فيلم هجو خشونت را ميبينيم.
مهدي نادري هم در گفتوگويي كوتاه اظهار كرد: آن زمان كه برنامههايي همچون «پارازيت» از شبكههاي ماهوارهاي نمايش داده نميشدند، چنين فيلمي ساخته شد اما امكان نمايش پيدا نكرد و اين نشان ميدهد وقتي جاهلانه و ناآگاهانه به استعدادهاي داخلي فشار ميآوريم، چگونه بهانه دست ديگران ميدهيم.
اين فيلمساز تأكيد كرد: «الفباي سياست» يكي از درخشانترين فيلمها در بخش فيلمهاي سياسي است و ظرفيت انتقادپذيري (سياستمداران) را ميسنجد.
او گفت: پيام اين فيلم اين است كه وقتي در آمريكا يك فرد راديكال به قدرت ميرسد، در جهان سوم و كشورهايي كه نفت دارند، هم افرادي بالا ميآيند كه مقابل اين راديكالها قرار ميگيرند.
از آنجا كه در مستند «الفباي سياست» به محمود احمدينژاد، رئيسجمهور سابق ايران، هم پرداخته شده و شخصيت و رفتارهاي او با لحني طنز و شوخي نشان داده شده است،اين تصور به وجود ميآيد كه به دليل همين لحن طنزگونه، در دوره مديريت او امكان اكران پيدا نكرده است.
در اين باره محمدمهدي طباطبايينژاد، مديرعامل مركز گسترش سينماي مستند و تجربي كه در سينما فلسطين حضور داشت، به خبرنگار ايسنا گفت: اين فيلم در سال 87 توليد شده و يك بار هم براي تعدادي از مستندسازان در سينما حقيقت نمايش داده شد، همچنين همان زمان براي جشنواره فجر هم ارسال شد اما دوستان آن را نپسنديدند و با وجود اينكه تلاش كرديم فيلم نمايش داده شود، ميسر نشد.
او ادامه داد: بعد از پايان دوره مديريت ما در مركز گسترش، مقاومتهايي صورت گرفت كه فيلم نمايش داده نشود. توجيه هم اين بود كه در جاهايي لحن فيلم گزنده است. البته به نظر من شايد در جاهايي لحن طنز و شوخي وجود داشته باشد، اما كاملا در مدح كشور و نيز صلح است؛ بهويژه در سكانس پاياني كه آرزوهاي خوبي براي دنيايي بدون جنگ مطرح ميشود.
طباطبايينژاد خاطر نشان كرد: اگر قرار است جايي سختگيري يا مميزي شود بايد در حوزه اخلاق باشد نه در مسائل سياسي.
او با اشاره به اينكه به نظرش «الفباي سياست» فيلم خوبي بوده و فقط چهره جورج بوش به دليل سياستهايي كه در جنگطلبي داشته منفي نشان داده شده است، افزود: «الفباي سياست» با لحني شوخطبعانه درباره سياست و سياستمردان صحبت ميكند چرا كه اگر فيلمهاي سياسي لحني جدي داشته باشند، آنچنان كه بايد براي مخاطب جذابيت ندارند.
به گزارش ايسنا، فيلم مستند «الفباي سياست» كه در سالن شماره 3 سينما فلسطين نمايش داده شد، با استقبال مخاطبان روبرو شد.
در اولين روز جشنواره فيلم مستند (حقيقت) تعداد تماشاگران نسبتا قابل توجه بود.
همچنين تمام ديوارهاي سينما به پوسترها و تصاويري از فيلمهايي كه قرار است در اين جشنواره نمايش داده شوند، اختصاص يافته است.
حبيب ايلبيگي (مدير عامل انجمن سينماي جوان) و جعفر صانعيمقدم از جمله حاضران در اولين روز بودند.
ابراهيم فروزش، تورج اصلاني، سعيد ابراهيمفر، پيروز كلانتري و... از سينماگران حاضر بودند.
نشريه روزانه اين جشنواره با نام «كات» كه گزيدههايي از آن به زبان انگليسي است، بين علاقهمندان توزيع شد و قرار است كتاب جشنواره هم فردا منتشر شود.
در نشريه روزانه اين جشنواره گفتوگويي با شهاب حسيني كه به عنوان سفير سينماي مستند انتخاب شده و تيزرهايي توسط او براي معرفي اين جشنواره در شبكههاي تلويزيوني پخش ميشود، انجام شده است.
همچنين طباطبايينژاد برخلاف دبيران جشنوارههاي مختلف از ارائه پيامي طويل و شعرگونه پرهيز كرده و به پيامي دو خطي اكتفا كرده است.
او در اين پيام تلگرافي كه در نشريه روزانه جشنواره منتشر شده، خطاب به مستندسازان و هنرمندان نوشته است: « با احترام و ارادت،به همه هنرمندان و مستندسازان عزيز كشورم درود ميگويم و سلامتي و سربلندياشان را از خداوند متعال خواهانم.»
همچنين در گوشهاي از سالن «انتظار» سينما فلسطين غرفهاي براي فروش محصولات فرهنگي كه بيشتر به فيلمهاي مستند و توليدات مركز گسترش سينماي مستند و تجربي اختصاصا دارد، قرار گرفته است.
به گزارش ايسنا، جشنوارهي سينما حقيقت تا سهشنبهي هفتهي آينده در سينما سپيده و فلسطين ادامه دارد.
انتهاي پيام
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]