واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: پايبندي به "صندوق توسعه ملي" زمينه اي براي "رهايي از وابستگي به درآمدهاي نفتي"
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم و تحقيقات تهران گفت: اگر پايبندي به صندوق توسعه ملي افزايش يابد و هر سال 3 درصد به رقم واريزي درآمد نفت به اين صندوق افزوده شود، پس از 23 سال كشور ما مي تواند از وابستگي به درآمدهاي نفتي رهايي يابد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، عباس معمارنژاد در همايش ملي نفت و توسعه اقتصادي با موضوع نفت، بودجه دولت و توسعه اقتصادي با اشاره به تفاوت بين توسعه اقتصادي در دنياي سنتي و مدرن گفت: بايد با شناخت مولفه هاي اقتصاد سنتي و مدرن در پايه گذاري صحيح براي رشد و توسعه كشور بكوشيم.
وي تصريح كرد: در سالهاي در قرون 18 و 19 منبع اصلي ايجاد كننده ثروت، ذغال سنگ و منابع طبيعي بوده و نيروي پيشران آن هم موتور بخار اما در قرن بيست و بيست و يكم منبع اصلي ايجاد كننده ثروت دانش است و نيروي پيشران آن هم موتور اطلاعات است. دارايي ها در دنياي مدرن از دارايي هاي فيزيكي و مشهود به سمت دارايي هاي غير مشهود مانند مبادله دانش و مالكيت معنوي رسيده است.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم و تحقيقات تهران از دانش بري فعاليت هاي اقتصادي، نامرئي شدن كالاها و ارزش هاي اقتصادي و ديجيتالي و مجازي شدن محيط كسب و كار را از مولفه مهم ويژگي هاي برجسته تحولات اخير برشمرد گفت: در اقتصاد مدرن توسعه مبتني بر دانش است اين در حالي است كه در اقتصاد سنتي توسعه مبتني بر عوامل طبيعي است؛ در اقتصاد مدرن كمبود ايده و دانش و كمبود سرمايه انساني موجب اختلال در روند رشد و توسعه كشور مي شود اما در اقتصاد سنتي كمبود مواد خام و سرمايه فيزيكي منجر به ركود در بخش توليد مي گردد.
معمارنژاد به ديدگاههاي موجود در مورد ماهيت نفت از دو زاويه اشاره كرد و افزود: نفت به مثابه يك دارايي سرمايه اي و درآمدهاي نفتي به مثابه رانت است.
وي در ادامه با مقايسه نسبت ماليات به توليد ناخالص داخلي در ايران و برخي از كشورهاي OECD و همچنين كشورهاي در حال توسعه با اشاره به رقم پايين اين شاخص در كشورمان گفت: وضعيت اين شاخص در ايران نه تنها در بين كشورهاي توسعه يافته بلكه در بين كشورهاي در حال توسعه نامناسب است.
معمارنژاد در پايان سخنان خود با اشاره به اقدامات انجام شده در كشور براي كاهش سهم نفت در بودجه، يكي از مهمترين اين اقدامات را ايجاد حساب ذخيره ارزي كه در سال 90 به صندوق توسعه ملي تغيير پيدا كرد عنوان كرد و افزودند: اگر پايبندي به صندوق توسعه ملي افزايش يابد و هر سال 3 درصد به رقم واريزي درآمد نفت به اين صندوق افزوده شود، پس از 23 سال كشور ما مي تواند از وابستگي به درآمدهاي نفتي رهايي يابد.
انتهاي پيام/
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]