تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):بى گمان شيعيان ما دل هايشان از هر خيانت، كينه،وفريبكارى پاك است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850351322




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاهی به تاریخ حقوق بشر در غرب


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
نگاهی به تاریخ حقوق بشر در غرب
از این پس در مجله شبانه باشگاه خبرنگاران به پرونده هایی می پردازیم که نشان دهنده نقض حقوق بشر در کشورهای مدعی غربی است. این کشورها که خود دم از حقوق بشر می زنند در موارد بسیاری آن را زیر پاگذاشته و خلافش رفتار کرده اند. برخی از این پرونده ها را برای شما هرشب بازنشر می کنیم.
به گزارش نامه نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران، نقض حقوق بشر در سطح ملی و کشوری با نقض حقوق بشر در سطح بین المللی و جهانی یک رابطه مستقیم داشته است. به گونه ای که می توان نقض حقوق بشر توسط قدرت های استعماری بزرگ را یکی از علل ظهور دیکتاتوری ها در سطح ملی دانست.

تاریخ حقوق بشر در قاره های اروپا و امریکا فصلی تاریک در تاریخ تمدن بشر است. در طول دو قرن گذشته، کشورهای استعماری غرب مانند انگلیس، امریکا، هلند، اسپانیا، ایتالیا، آلمان، بلژیک و... همیشه از طریق اعمال سیاست های استعماری و ظالمانه خود در ردیف پایمال کنندگان حقوق بشر بوده اند.

کشتن مردم بومی و بی گناه امریکا (سرخپوستان) به دست مهاجران اروپایی و دولت ایالات متحده، نابود کردن زبان و فرهنگ مردم بومی امریکای لاتین توسط اسپانیایی ها و پرتغالی ها، حمله وحشیانه هلندی ها به مردم جزایر اندونزی، ظلم و ستم انگلیسی ها به مردم هند، قتل هزاران آفریقایی توسط اروپایی ها- به ویژه بلژیکی ها- در نتیجه اشغال کشورهای آفریقایی مانند کنگو، تیرباران و کشتن هزاران مسلمان توسط استعمار فرانسه در شمال آفریقا، مغرب، تونس و الجزایر، حملات وحشیانه ایتالیایی ها در لیبی و سایر نقاط مسلمان نشین دریای مدیترانه و نیز کشتار هزاران نفر از مردم فیلیپین، کوبا، مکزیک و هاوایی در اواخر قرن نوزدهم توسط امریکایی ها فصول بسیار تاریکی از نقض حقوق بشر از سوی حکومت های اروپایی و امریکایی است.

سیاست های استعماری غرب در قرن بیستم سبب شکل گیری بزرگترین دیوانگی تاریخ بشریت یعنی برافروختن آتش دو جنگ جهانی و کشته شدن ده ها میلیون نفر گردید. تا پیش از پایان جنگ جهانی دوم موضوع حقوق بشر هیچ گاه در دستور کار سازمان های بین المللی قرار نگرفت. کشورهای غربی با شعار «متحد کردن شرق» بزرگترین جنایت ها را در آسیا، آفریقا و امریکای لاتین مرتکب شدند و با وجود گذشت چند دهه از پایان جنگ جهانی دوم مسئله حقوق بشر را در سیاست خارجی خود مطرح نکردند و این در حالی بود که مدت زیادی از تاسیس سازمان ملل متحد و تصویب منشور حقوق بشر در این سازمان می گذشت.

در 20 ژانویه 1977 یعنی یک سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران «جیمی کارتر»، رئیس جمهور منتخب امریکا در سخنرانی مراسم تحلیف خود درباره حقوق بشر گفت: «ما آزاد هستیم و به همین دلیل نمی توانیم نسبت به مسئله آزادی در نقاط دیگر دنیا بی اعتنا باشیم. تعهد به حقوق بشر یک اصل مسلم است.»

کارتر در حالی این نطق را ایراد کرد که هزاران دانشجوی ایرانی در آمریکا به رژیم پهلوی اعتراض می کردند و ایران در آستانه یک انقلاب بزرگ علیه نظام شاهنشاهی و سیاست خارجی آمریکا در منطقه قرار داشت: در این شرایط کارتر از سویی تا آخرین دقایق سقوط رژیم پهلوی به حمایت از این رژیم پرداخت و از سوی دیگر از هیچ گونه کارشکنی برای جلوگیری از وقوع انقلاب اسلامی ایران فروگذار نکرد. پیش از این نه تنها آمریکایی ها، بلکه کشورهای اروپایی نیز از حقوق بشر چیزی نمی دانستند و حتی یک سازمان بین المللی و منطقه ای درباره حقوق بشر در غرب وجود نداشت.

مفهوم حقوق طبیعی بشر در غرب در قرون گذشته و به ویژه در قرن های 17 و 18 میلادی توسط متفکران اروپایی متداول شد. از سوی دیگر، مفهوم حقوق شهروندان در نتیجه انقلاب ضداستبدادی مردم فرانسه علیه حکومت استبدادی این کشور در فرانسه و دیگر کشورهای غربی معمول گردید. با وجود این، فرانسه و دیگر کشورهای غربی هیچ گاه این حقوق مسلم را در مستعمرات خود برقرار نکرده و به گواه تاریخ، فرانسوی ها تا اوایل سال 1960 میلادی در مقابل مبارزه و مقاومت آزادی خواهان الجزایری از هیچ گونه ظلم و ستم و جنایت و شکنجه ای فروگذار نکردند.

حقوق بشر در آمریکا بیشتر به معنای حقوق مالکیت فردی است و نه حقوق شهروندی. جای تعجب نیست که تا دهه1920، زنان حق شرکت در انتخابات عمومی آمریکا را نداشته و تا دهه 1970 بسیاری از سیاه پوستان به علت محرومیت مالی از شرکت در انتخابات منع شده بودند. بحران بزرگ اقتصادی آمریکا در دهه 1930 علاوه بر آشکار کردن شکاف طبقاتی در این کشور تبعیضات نژادی، زبانی، جغرافیایی و قومی جامعه آمریکا را نیز تشدید کرد. «فرانکلین روزولت»، رئیس جمهور وقت آمریکا، برای اولین بار قانون تأمین بیمه های اجتماعی را در قالب «طرح جدید» ملی برای جلوگیری از فاجعه های بزرگ مالی به تصویب کنگره آمریکا رساند.

طرح مفهوم حقوق بشر در دوره ریاست جمهوری جیمی کارتر نتیجه دو حادثه بزرگ پیش از ریاست جمهوری وی در تاریخ آمریکا بود. اولین حادثه مربوط به رسوایی اخلاقی واقدامات غیرقانونی ریچارد نیکسون در قضیه «واترگیت» (اوایل دهه 1970) است. با افشای ربودن اسناد حزب مخالف توسط کاخ سفید و آگاهی مردم آمریکا نسبت به حقوق ملی خود ریچارد نیکسون مجبور به استعفا شد. انتخاب کارتر در حقیقت برای بازگرداندن اعتماد و اعتبار از دست رفته نظام آمریکا بود. یک دهه قبل از انتخاب کارتر به ریاست جمهوری، «لیندون جانسون»، رئیس جمهور آمریکا در دهه1960، «مبارزه با فقر در آمریکا» و برقرار کردن آزادی های مدنی برای شهروندان، به ویژه سیاه پوستان را در دستور کار دولت خود قرارداده بود. ولی تناقض در سیاست های داخلی آمریکا در این باره و سیاست خارجی ایالات متحده به ویژه در جنگ ویتنام نشان داد که آمریکا با وجود اینکه از حقوق شهروندان داد سخن می دهد ولی در عمل همیشه طرفدار دیکتاتوری و دولت های فاسد و سرسپرده بوده است.




1392/9/18





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن