واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: نميتوانيم در زمينه حقوق بشر با غربيها به توافق برسيم آيت الله مكارم شيرازي:
يكي از مراجع تقليد با بيان اينكه ادعاي حقوق بشرخواهي به يك ابزار در دست استكبار براي محكوم كردم مخالفانش درآمده است، گفت: اگر در مسئله انرژي هسته اي بتوانيم با آن ها به توافق برسيم در مسئله حقوق بشر اين توافق وجود ندارد.
آيت الله ناصر مكارم شيرازي صبح چهارشنبه در ديدار حجت الاسلام محمدجواد ارسطا كه به منظور اهداي جايزه كميسيون حقوق بشر اسلامي به وي در دفتر اين مرجع تقليد برگزار شد، اظهار داشت: خيلي خوشبختيم كه فعاليت هاي كميسيون حقوق بشر ادامه يافته و ريشه كرده است، مسئله مهم اين است كه يكي از ابزارهاي مهم در دست استكبار جهاني و ظالمان مسئله حقوق بشر است.
وي ادامه داد: اين مسئله دستاويزي شده كه بسياري از برنامه هاي آنها پيش برود و در واقع وسيله اي براي محكوم كردن مخالفانشان شده است و تمامي ندارد و فردا هم مي توانند با بهانه هاي مختلف از آن استفاده كنند.
استاد برجسته حوزه افزود: بايد توجه كنيم كه چگونه با آنها مذاكره مي كنيم، ممكن است بعد از حل شدن مسئله انرژي هسته اي آنها بخواهند از طريق مسئله حقوق بشر مورد ادعاي خود وارد مذاكرات شوند، اگر در مسئله انرژي اتمي با آنها بتوانيم توافق كنيم در اينگونه مسائل نمي توانيم.
وي تاكيد كرد: آنها اصرار دارند كه آن تعريف خود از حقوق بشر را برما تحميل كنند، اگر آزادي بيان است پس ما هم آزاديم كه حرف خود را بزنيم و چيزي نبايد بر ما تحميل شود، اصلا سئوال اين است كه چرا آنها بايد تعريف خود را برما تحميل كنند و ما نتوانيم اين كار را انجام دهيم؟
آيت الله مكارم شيرازي، با بيان اينكه آنها از اساس با اعتقادات ما مشكل دارند، گفت: اگر در زمينه حقوق بشر اسلامي كاري انجام مي شود نبايد تنها و تنها دفاعي باشد، بايد تهاجمي هم صورت بگيرد و در پي صادر كردن آن باشيم، اگر ما بتوانيم در عين دفاع تهاجمي هم عمل كنيم مي توانيم آثار آن را در جوامع امروز مشاهده كنيم.
وي اظهار داشت: بايد از موضع قدرت و تهاجم و منطق و استدلال قوي اسلام وارد عمل شد، الحمدالله فرهنگ اسلامي و شيعه يك فرهنگ محكم و منطقي است، بنابراين بايد با توكل به خدا و تكيه بر شيوه هايي كه اهل بيت (ع) به ما آموختند وارد عمل شد.
اين مفسر قرآن كريم ادامه داد: برخي كشورهاي اسلامي هستند كه كارهايي در اين زمينه انجام داده اند اما نتوانسته اند چندان رشد كنند، برخي از كشورها گمان مي كنند بايد تنها از فرهنگ غرب تغذيه شوند، ما بايد اين كشورها را در زمينه حقوق بشر با خود همراه كنيم.
وي افزود: بايد اين كشورها را تقويت كنيم، اگر آنها را همراه خود داشته باشيم مي توانيم نسبت به زماني كه تنها هستيم بهتر عمل كنيم.
آيت الله مكارم شيرازي با تاكيد بر اينكه اين اهداف مي تواند با برگزاري همايش و سمينار و دعوت از كشورهاي ديگر پيش برود، گفت: چنين تشكيلاتي در زمينه حقوق بشر اسلامي بايد مستقل از حكومت ها و دولت ها عمل كند، در مرجعيت هم مراجع ما مستقل هستند و حمايت از نظام دركنار استقلال انجام مي شود، اگر ما مستقل باشيم مي توانيم در عين حمايت، حرف هم بزنيم ولي در مسير حمايت از نظام و ولايت.
در ابتداي اين ديدار حجت الاسلام محمدجواد ارسطا با بيان اينكه بيشترين استفاده علمي خود در مباحث حوزوي را از محضر آيت الله مكارم شيرازي برده است، گفت: خداوند را شاكريم توانستيم از نگاه شما كه يك نگاه واضح و جامع و منطقي به فقه آل محمد(ع) و روايات است بهره مند شويم.
عضو هيئت علمي دانشگاه پرديس قم و برنده جايزه كميسيون حقوق بشر اسلامي گفت: با توجه به اين سرمايه وجودي شما و پاسخگويي اسلام عزيز در همه ابعاد زندگي انساني تصميم گرفتيم وارد بحث حقوق بشر شويم.
وي با بيان اينكه علم ائمه اطهار(ع) علمي حقيقي است، گفت: با اين اعتقاد جازم منابع ديني را بررسي كرديم تا بتوانيم ديگاه اين منابع را پيرامون مسئله حقوق بشر استخراج كنيم و ديدم كه مانند ساير زمينه ها در اينجا نيز سرمايه هاي ديني ما پاسخ مناسب داشتند.
گفتني است در پايان اين ديدار، جايزه كميسيون حقوق بشر اسلامي توسط آيت الله مكارم شيرازي به حجت الاسلام ارسطا اهدا شد.(مهر)
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]