واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: دروغهاي غرب درباره حقوق بشر ايران
غرب در نهايت خشم و بي عقلي اينبار ميخواهد با ادعاي دروغين نقض حقوق بشر در ايران، صبر اين كشور را محك بزند.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از گلوبال ريسرچ، با قدرت گرفتن بيش از پيش ايران در عرصه بين الملل، امريكا و همپيمانانش سعي دارند با ادعاي نقض حقوق بشر در ايران بر اين كشور فشار بياورند.
اكنون كه ايران از طريق ديپلماسي هسته اي سعي در بازسازي روابط بين المللي خود دارد، غرب در نهايت خشم و بي عقلي اينبار ميخواهد با ادعاي دروغين نقض حقوق بشر در ايران صبر اين كشور را محك بزند.
روز 18 دسامبر، مجمع عمومي سازمان ملل قطعنامه اي مبني بر محكوميت ساختگي نقض حقوق بشر در ايران كه دولت كانادا آن را ارائه داده بود، تصويب كرد. 83 كشور راي موافق، 36 كشور راي مخالف و 62 كشور ديگر راي ممتنع دادند.
تصويب اين قطعنامه عليه ايران در پي مذاكرات موفق ژنو بود كه در 24 نوامبر 2013 منجر به عقد تفاهمنامه اي ميان ايران و گروه 1+5 بر سر تحديد فعاليتهاي هسته اي ايران و كاهش تحريمهاي غرب عليه ايران شد.
چنين قطعنامه اي كه نسبت به مذاكرات تخصصي و حرفه اي كه ميان نمايندگان ايران و 1+5 انجام شد، كاملاً نامربوط و ناخوشايند قلمداد ميشود، بي شك بسيار زيان بار خواهد بود و تنها به افزايش بي اعتمادي ايرانيان به امريكا و كشورهاي غربي كه موافق اين قطعنامه بودند مي انجامد.
تمامي اعضاي اروپايي مجمع عمومي سازمان ملل به اين قطعنامه راي مثبت دادند درحاليكه بعضي از اين كشورها خود متهم به نقض حقوق بنيادين شهروندانشان هستند. علاوه بر اينكه اين قطعنامه به ضرر روابط ايران و امريكا خواهد انجاميد، همچنين مهر تاييدي خواهد بود بر رويكرد دوگانه و رياكارانه ي برخي از اين كشورها نسبت به مفهوم حقوق بشر.
برخي از كشورهاي غربي از ايده ي حقوق بشر به عنوان بهانه اي براي انزواي كشورهاي مستقلي چون ايران استفاده ميكنند. جالب اينجاست كه ايشان براي اثبات ادعاي خود هيچ مدرك روشني ندارند و همواره به كلي گويي بسنده ميكنند و از نظر خودشان ميگويند حقوق بشر در ايران نقض ميشود.
اين كشورها با رسوايي چشمان خود را بر نقض حقوق اقليتهاي قومي و مذهبي و همچنين نقض حقوق زنان در كشورهاي همپيمان خود مانند عربستان سعودي، قطر، بحرين، يمن و مصر ميبندند و همه چيز را وارونه به تصوير ميكشند تا مردم ساده لوح باور كنند كه واقعا كشور ايران است كه حقوق مردمش را زير پا گذاشته است!
دليل راي مثبت كشورها به اين قطعنامه چيست؟ جواب ساده است: هنگامي كه كشورها تعهد كشوري به رعايت حقوق بشر را تاييد كنند، در واقع دوست و همپيمان آن قدرت محسوب ميشوند و آن كشور قلدرمآب خود را تنها مدافع حقوق بشر ميداند. اگر كشورها از اين طريق دوست و همپيمان شناخته شوند، توسط آن ابرقدرت تحسين ميشوند و اگر مخالف محسوب شوند، همه زمينه ها براي درهم شكستن كشور مخالف فراهم ميشود.
دولت كانادا كه پيشنويس قطعنامه مذكور عليه ايران را ارائه داد، خود يكي از بزرگترين سوءاستفاده كنندگان حقوق بشر در دنياي غرب است. در دسامبر 2012، سازمان عفو بين الملل در گزارشي بيان كرد كه كميته هاي مبارزه با تبعيض نژاد و شكنجه و مدافع حقوق كودكان در كانادا اعلام كرده اند كه نقض حقوق بشر در اين كشور در طيفي وسيع انجام ميشود.
به بيان اين گزارش، «بوميان كانادا در هر جنبه اي از زندگي با بحران نقض حقوق شهروندي روبرو هستند؛ از مالكيت زمين و سطح فقر گرفته تا خشونت عليه زنان و دختران، نرخ بالاي دستگيري و حبس مردم و همچنين دسترسي به خدمات دولتي مانند مسكن، خدمات درماني، آموزشي، حمايت از كودكان و ...»
اعتراضات فراواني از سوي مردمي كه قصد سفر به كانادا براي مقاصد گوناگون را داشته اند، شنيده شده است مبني بر اينكه پرسنل سفارت كانادا در كشورهاي مختلف با متقاضيان اخذ ويزا بسيار توهين آميز و غيرانساني رفتار ميكنند. در ايران، سفارت كانادا در 7 سپتامبر 2012 از سوي دولت كانادا بسته شد. تا آن زمان ايرانياني كه براي اخذ ويزاي كانادا اقدام ميكردند از طولاني شدن اين فرآيند و همچنين رفتار زننده ي كاركنان سفارت كانادا اعتراضات بسياري داشتند.
كانادا همچنين سابقه اي منفي در رفتار با جوامع بومي و زنان دارد. بر اساس گزارش انجمن زنان بومي كانادا در 2012، «زنان بومي همچنان با تجاوز و خشونت در زندگي شان مواجه هستند...طبق آمار به دست آمده، از هر سه زن بومي يك زن مورد تجاوز قرار ميگيرد درحاليكه اين نرخ در بين كل زنان يك از ده است.80% اين زنان در كودكي مورد تجاوز و سوءرفتار قرار ميگيرند.»
طبق گزارش يك شركت آماري در كانادا، «زنان بومي بيش از زنان غيربومي مورد تعارض قرار ميگيرند. اين گزارش نشان ميدهد كه 90% زنان بومي و 61% زنان غيربومي در كانادا مورد تعارض جسمي هستند درحاليكه اين ارقام در مورد تعارض جنسي به ترتيب 61% و 50% است.»
بوميان كانادا در طي دهه هاي اخير مورد انواع تبعيض و بي عدالتي قرار گرفته اند اما هيچ قطعنامه اي از سوي مجمع عمومي سازمان ملل تصويب نشده كه اقدامات غيرانساني دولت كانادا عليه آنان را محكوم كند و به حمايت از آنها برخيزد.
شرايط مشابهي در مورد همپيمانان امريكا در خاورميانه وجود دارد. كشورهايي كه بزرگترين نقض كننده ي حقوق بشر در دنيا محسوب ميشوند اما به لطف رابطه شان با امريكا از جناياتشان چشم پوشي ميشود.
در عربستان سعودي كه حقوق مردم در روز روشن زير پا گذاشته ميشود،زنان حق رانندگي ندارند و تنها 5% نيروي كار را تشكيل ميدهند. در اين كشور زنان و مردان حق ندارد با هم در اداره اي كار كنند.
عربستان سعودي به ظاهر كشوري مسلمان و عضو سازمان همكاري هاي اسلامي است اما شيعيان اين كشور كه 10 تا 15% جمعيت اين كشور را تشكيل ميدهند حق اجراي مراسم هاي مذهبي در عموم را ندارند و حتي نميتوانند عبادات مخصوص فرقه خود را بخوانند.
در دسامبر 2012، نيروهاي پليس سعودي به خانه اي در استان الجوف حمله كردند و 41 نفر را به جرم آماده سازي براي جشن كريسمس بازداشت كردند.
آزادي سياسي و مطبوعاتي و شهروندي در عربستان در حال زوال است. كوچكترين انتقادي از دولت و آل سعود منجر به حبس و اعدام خواهد شد؛ همان بلايي كه سر تركي الحمد، رمان نويس و نويسنده سياسي عربستان و فواد الفرحان، وبلاگ نويس عربستاني آمد.
تمام اين ستم ها و بي عدالتي ها در كشوري اتفاق مي افتند كه همپيمان امريكا در خاورميانه و يكي از بزرگترين شركاي تجاري آن در كل قاره آسيا است.
اوضاع يمن و بحرين نيز چندان بهتر نيست. فعالان و مدافعان حقوق بشر در بحرين و منتقدان رژيم آل خليفه غيرقانوني دستگير ميشوند، مورد شكنجه و تعرض قرار ميگيرند و خارج از دادگاه محكوم و كشته ميشوند.
نقض آشكار حقوق بشر در اين كشورها كه همپيمانان قسم خورده ي امريكا و دولت هاي غربي محصوب ميشوند، كاملا ناديده گرفته ميشود و اين يعني دورويي غرب در قبال حقوق بشر.
ايران هيچ سابقه اي در نقض حقوق بشر ندارد اما بخاطر فشارهاي غرب، هيچ كس نيست كه اين امر را تاييد كند و بر آن شهادت دهد. البته اينكه كانادا، امريكا و شركاي اروپايي آنان با تصويب اين قطعنامه و قطعنامه هايي در 2011 و 2012 نقض حقوق بشر در ايران را محكوم كردند، هرگز به اين معنا نيست كه آنان نگران حقوق مردم ايران هستند. خير. آنان تنها ميخواهند اعتبار و وجهه بين المللي كشور ايران را خدشه دار كنند و اجازه ندهند كه ايران به قدرتي بين المللي تبديل شود.
انتهاي پيام/
جمعه 6 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]