محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831384752
حجم بالاي پرونده هاي قضايي زيبنده جامعه اسلامي نيست/آيا در روابط اقتصادي و حقوقي مانند برادر با يكديگر هستيم
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: حجم بالاي پرونده هاي قضايي زيبنده جامعه اسلامي نيست/آيا در روابط اقتصادي و حقوقي مانند برادر با يكديگر هستيم
يك استاد پرديس قم دانشگاه تهران با بيان اينكه سبك زندگي و خانه سازيهايي كه وجود دارد با فرهنگ ما سازگار نيست، مي توانستيم به نحو ديگري معماري و شهرسازي خود را داشته باشيم، گفت: به تعبير مقام معظم رهبري هر جا كه مشكلي داريم از اسلام فاصله گرفتيم و تحت تأثير فرهنگ غرب قرار گرفتيم.
به گزارش خبرنگار مهر، جهان امروز جهان برخوردهاست، ما همه روزه شاهد برخوردهاي گوناگوني در سطوح مختلف جهاني هستيم بعضي از اين برخوردها در سطح كلان و بين المللي صورت مي گيرد كه ما گزارشات لحظه به لحظه آنرا از طرق گوناگون پيگيري مي كنيم. همچون برخوردهاي نظامي كه به نوعي كل جهان را درگير خود نموده است، اما برخي از اين تقابلها به گونه اي آرام و بي صدا در حال شكل گيري است كه اگر تأثيرگذاري آن بر روابط انساني و ارتباطات اجتماعي بيشتر از برخورد نوع اول نباشد كمتر از آن هم نيست همچون تقابل مدرنيته و سنت. در گفتگو با دكتر محمد محمدرضايي استاد پرديس قم دانشگاه تهران ابعادي از تقابل سنت و مدرنيسم بررسي شد كه اكنون از نظر شما مي گذرد.
*فراموشي سنتها باعث انقطاع فرهنگي و شكاف نسلي فرهنگي مي شود. يكي از عواملي كه باعث فراموشي سنتها مي شود، غرق شدن در مدرنيته و هويت مدرن است. آيا مي توان بخشي از هويت مدرن را گرفت و دچار فراموشي سنتها نشد؟
در باب ويژگي هاي مدرنيته و ارتباط و هماهنگي بين آنها دو نظر وجود دارد: يك نظر معتقد است كه مدرنيته و اجزا و مؤلفه هاي آن مجموعه هماهنگي هستند مثل اينكه رابطه ارگانيك بين آنها وجود دارد. اگر يك جزء را بگيريم اجزاي ديگر هم به دنبال جزء قبلي مي آيند، لذا معتقدان به اين ويژگي مدرنيته معتقدند ما نبايد هيچ بخش از آنرا از جهان غرب وام بگيريم و اگر وام گرفتيم كل فرهنگ غرب وارد كشور ما خواهد شد.
يكي از اجزاي مدرنيته فناوري و استفاده از صنعت و شيوه هاي نو در توليد و زندگي و ... است اگر اينها را از غرب أخذ كنيم در واقع شيوه زيستن ما هم متفاوت خواهد شد. مثلا الان ساخت مسكن، شيوه و نحوه سبك زندگي ما نسبت به گذشته دگرگون شده است. برخي از افراد اينها را معلول اقتباس از غرب مي دانند.
يك نظر ديگر وجود دارد كه معتقد است ما مي توانيم محسنات و ويژگيهاي مثبت مدرنيته را بگيريم و چيزهاي بد آنرا غربال كنيم و نگيريم. اينها يك مجموعه به هم پيوسته اي نيست لذا ما مجبور هستيم با ساير كشورها تعامل كنيم و از كشورهاي ديگر مؤلفه ها و اجزاي خوب فرهنگ را اقتباس كنيم و آنها هم ممكن است تحت تأثير فرهنگ ما قرار گيرند. پس دو ديد و رويكرد نسبت به مؤلفه هاي مدرنيته وجود دارد. هر كدام از اين نگاه ها براي خودشان دلايلي دارند.
در فرهنگ ما سفارشهاي زيادي شده كه مثلا علم را فرابگيريد حتي اگر از كافر يا منافق باشد. همچنين آمده كه علم را طلب كنيد حتي اگر در چين باشد. به هر جهت سفارشهايي از اين دست زياد انجام شده است. اگر واقعا لازمه فراگيري علم، اين بود كه مؤلفه ها ديگر را نيز بگيريم نبايد اين سفارشات در دين ما وجود داشته باشد كه ما را ترغيب كند كه علم را بگيريم حتي اگر از كافر و منافق باشد. مسلما فرهنگ آن زمان چين، يك فرهنگ ديني نبوده است كه پيامبر سفارش به علم آموزي از آن كرده است. فرهنگ ديني در مكه و مدينه وجود داشت و لازم نبود كسي براي آموختن فرهنگ ديني به چين برود. به هر جهت به نظر مي رسد كه بايد دلايل هر كدام از اين رويكردها را مورد بحث و بررسي قرار داد. ولي آنچه كه اكنون در كشور ما معمول هست اين است كه بالاخره ما بايد تا آنجايي كه امكان دارد و با فرهنگ ما متضاد نيست مؤلفه هاي مدرنيته را اقتباس كنيم. البته غرب فرهنگهاي نادرستي هم دارند كه مسلما با فرهنگ ما سازگار نيست. سبك زندگي و خانه سازيهايي كه ما داريم با فرهنگ ما سازگار نيست شايد مي توانستيم به نحو ديگري معماري و شهرسازي خود را داشته باشيم. نحوه زندگي ما در اين آپارتمانها مناسب فرهنگ ديني ما نيست. صنعت و معماري و خانه سازي ما پشتوانه فرهنگي داشت. در شهر قم شهركي بنام مدينة العلم وجود دارد كه به گونه اي ساخته شده است كه هيچ ساختماني بر ساختمان ديگر اشراف ندارد.
يكي از ويژگيها و مؤلفه هاي مدرنيته، علم گرايي است. يعني با توجه به پيشرفتهايي كه در علوم تجربي صورت گرفته تلاش مي شود كه همه حقايق و هستي براساس شيوه علوم تجربي بررسي و مورد تجزيه و تحليل قرار گيرد. واقعا اين امر از لحاظ فلسفي با مشكل مواجه است يعني اگر بخواهيم براساس علم كه فضا و حوزه محدودي را فراگرفته همه قلمروهاي حوزه هاي دانش را مورد تجزيه و تحليل قرار دهيم، كار نادرستي است. اين امر يكي از مشكلاتي است كه بعضي از آنها به جامعه ما سرايت كرده است.
در زماني كه علم جديد وارد ايران شد و دارالفنون ساخته شد برخي از اساتيد خارجي وارد كشور ما شدند براي اينكه اين علوم را توضيح دهند. به هر جهت تفكر خودشان را هم القا كردند كه دانشجويان آن زمان يا دانشجوياني كه به خارج اعزام مي شدند تحت تأثير فرهنگ آنها قرار گرفتند، رفتند علم را بگيرند اما خوب بررسي نكردند و علم گرايي يا ساير مؤلفه هاي مدرنيته را گرفتند كه يكي از آنها سكولاريسم، تجربه گرايي، نفي عالم ماوراء است يعني در واقع جهان بيني مادي گرايانه و تجربه گرايانه اي كه در ماوراء اين علوم تجربي قرار داشت را القا كردند به دانشجويان ما به محصلان علوم جديد. لذا شما در دانشگاه هاي زمان طاغوت مي بينيد كه يك نوع تفكر مادي و جهان بيني علمي ترويج مي شد و اكثر محصلان هم تحت تأثير اين تفكر قرار مي گرفتند. پس امكان داشت كه ما فناوري نوين را بگيريم و افراد پخته و افرادي كه از نظر فكري قدرت تجزيه و تحليل داشتند براساس يقين و استدلالهاي قوي مباني فكري خودشان را پذيرفته بودند تحت تأثير قرار نمي گرفتند ولي در واقع از لحاظ فرهنگي ضعيف بودند آنها توانستند تأثيرگذاري كنند و در واقع ما را از هويت خودمان خالي كردند يعني ما هم حرفهاي آنها را مي زديم و تفكر آنها را هم با خود علم به جامعه خودمان آورديم و لذا تعارضي بين دانشگاه هاي زمان طاغوت و حوزه هاي علميه مشاهده مي كنيد. حوزويان دانشگاهيان را متهم به بي ديني مي كردند و دانشگاهيان هم حوزويان را متهم به عقب افتادگي و دور از تمدن مي كردند.
*در هويت كنوني ميانگين افراد جامعه ما، سنتها چه نقشي دارند؟
به نظرم بايد سنت و مدرن را معنا كرد و بررسي آماري داشته باشيم تا بتوانيم به اين سؤال شما پاسخ دهيم. ولي به هر جهت هر كجا كه ما خطا و مشكلي در روابط اجتماعي و مسائل اقتصادي و ... داريم و جنبه هاي انسانيت و احساسي و عاطفي ما با مشكل مواجه شده است اينها تحت تأثير مدرنيته قرار گرفته است. در حوزه اقتصاد مسأله سودگرايي حاكم شده و كارخانه ها و صنعت و انسانها دنبال سود و منفعت خودشان هستند.
رسالتي كه به عهده انسانها هست و دلسوزي كه يك انسان بايد نسبت به انسان ديگر داشته باشد؛ چه در حوزه اقتصادي و چه در حوزه اجتماعي و ... را كمتر مي بينيم، البته نمي گويم اصلا وجود ندارد. مثلا خمس و زكاتي كه در فرهنگ ما وجود دارد و هر كس بخشي از نتايج دسترنج خود را با رغبت در راه ترويج دين ارائه مي دهد و به فقرا كمك مي كند ولي واقعا بايد مورد بررسي قرار گيرد كه تا آنجايي كه مي توانيم بايد خودمان را به عنوان يكي از اعضاي خانواده مؤمنين لحاظ كنيم.
قرآن مي فرمايد كه مؤمنين برادر يكديگر هستند. حضرت امام(ره) مي فرمايند انگار مؤمن شأنيتي ندارد الا برادري، لذا ما همه برادر همديگر هستيم. آيا واقعا ما در روابط اقتصادي و حقوقي مانند برادر با يكديگر عمل مي كنيم يا مثل بيگانه با هم برخورد مي كنيم. اگر بيگانه هستيم تحت تأثير فرهنگ غرب است اگر با هم برادر هستيم از فرهنگ سنتي و ديني خودمان است. به تعبير مقام معظم رهبري هر جايي كه ما مشكلي داريم از اسلام فاصله گرفتيم و تحت تأثير فرهنگ غرب قرار گرفتيم.
70 هزار مورد طلاق در سال ثبت مي شود، قبلا از اين اتفاقات نبود. اينقدر كانون خانواده متزلزل نبود اينها از روابط و تعاملاتي كه وارداتي هست و مربوط به سنت ما نيست نشأت مي گيرد. حجم پرونده هاي قضايي كه به چند ميليون رسيده نيز زيبنده جامعه اسلامي نيست. در قديم گذشت، صفا و صميميت و ايثار بيشتر بود و مردم كمتر خود را درگير اين مسائل مي كردند. تا آنجايي كه داريم خوب زندگي مي كنيم مربوط به فرهنگ ديني ماست و آنجايي كه مشكل پيدا كرديم متأثر از غرب شديم. متوليان فرهنگي بايد اين مسائل را آسيب شناسي و راهكار ارائه كنند.
كد خبر: 2192381
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۱۹ - ۰۹:۴۱
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]
صفحات پیشنهادی
تکلیف پروندههای قضایی مفاسد اقتصادی را تعیین کنید
نامه شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور به رییس قوه قضاییه تکلیف پروندههای قضایی مفاسد اقتصادی را تعیین کنید خبرگزاری رسا - شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور در نامهای به رئیس قوه قضائیه خواستار تعیین تکلیف پروندههای قضائی مفاسد اقتصادی شد به گزارش خبرگزاری رسا به نقل اتاكيد معاون حقوقي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بر نقش موثر بانوان در عرصه فرهنگخبرگزاري موج -
تاكيد معاون حقوقي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بر نقش موثر بانوان در عرصه فرهنگخبرگزاري موج - ۲۷ آذر ۱۳۹۲ ۱۱ ۳۹ق ظ تاكيد معاون حقوقي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بر نقش موثر بانوان در عرصه فرهنگ خبرگزاري موج - معاون حقوقي امور مجلس و استانهاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در نخستين نحجم بدهي دانشگاهها به پيمانكاران براي پروژه هاي عمراني/ تلاش براي اتمام پروژه هاي بالاي 80درصد
حجم بدهي دانشگاهها به پيمانكاران براي پروژه هاي عمراني تلاش براي اتمام پروژه هاي بالاي 80درصد معاون اداري مالي وزارت علوم از تمهيدات اين وزارتخانه براي اتمام پروژه هاي داراي رشد 80 و 50 درصد خبر داد و گفت پيشنهاد كرده ايم پروژه هاي با بيش از 80 درصد رشد براي به اتمام رسيدن حمعلوم اجتماعي اسلامي يعني توجه به تاريخ جامعه در زيست جهان اسلامي/مدعيان هنوز چيزي توليد نكرده اند
علوم اجتماعي اسلامي يعني توجه به تاريخ جامعه در زيست جهان اسلامي مدعيان هنوز چيزي توليد نكرده اند در يك مناظره دانشجويي در مورد امكان جامعه شناسي اسلامي مطرح شد جامعه شناسي اسلامي وقتي پديد مي آيد كه يك محقق مسلمان با زيست جهان اسلامي و ديني به مسائل واقعي اطراف خودش توجه كندامام جمعه قروه:وقف ضامن اجراي برنامههاي بلندمدت اقتصادي جامعه اسلامي است
امام جمعه قروه وقف ضامن اجراي برنامههاي بلندمدت اقتصادي جامعه اسلامي است امام جمعه قروه گفت دين اسلام در بردارنده تمامي ابعاد زندگي بشر است كه يكي از نمونههاي آن اين است كه برنامههاي بلند مدت اقتصادي جامعه اسلامي با فرهنگ وقف اجرايي ميشود به گزارش خبرگزاري فارس از قروه حجتطرح رسيدگي به دارايي مقامات، مسئولان و كارگزاران/ ارجاع پرونده مذكور به كميسيون حقوقي و قضايي مجمع
طرح رسيدگي به دارايي مقامات مسئولان و كارگزاران ارجاع پرونده مذكور به كميسيون حقوقي و قضايي مجمع مصوبه مجلس شوراي اسلامي در خصوص طرح رسيدگي به دارايي مقامات مسئولان و كارگزاران جمهوري اسلامي ايران كه به دليل ايراد شوراي نگهبان مورد اختلاف قرار گرفته بود براي تصميمگيري نهاييآيتالله مقتدايي نايب رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم در بيت علامه طباطبايي: جمهوري اسلامي نمونه بارز اتحاد دو
آيتالله مقتدايي نايب رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم در بيت علامه طباطبايي جمهوري اسلامي نمونه بارز اتحاد دو بال حوزه و دانشگاه است از سوي دارالقرآن علامه طباطبايي رض و با همكاري سازمان بسيج اساتيد حوزه ودانشگاه به مناسبت 27آذرماه سالروز شهادت شهيد دكتر مفتح از شاگردان علامه طآیت الله مکارم شیرازی:اقتدا به غیر روحانی با حضور روحانی معمم جایز نیست/ وقف سرمایهای مهم برای جامعه اسلامی
آیت الله مکارم شیرازی اقتدا به غیر روحانی با حضور روحانی معمم جایز نیست وقف سرمایهای مهم برای جامعه اسلامی یکی از مراجع تقلید شیعیان با بیان اینکه در شهر تهران تعداد قابل توجهی از مساجد امام جماعت ندارند که باید برای این کار چارهای اندیشیده شود گفت با حضور روحانی معمم اقتداعضو كانون شوراهاي اسلامي كار استان تهران: قوه قضاييه به پرونده فسادمالي در تامين اجتماعي رسيدگي كند
عضو كانون شوراهاي اسلامي كار استان تهران قوه قضاييه به پرونده فسادمالي در تامين اجتماعي رسيدگي كند چكيده نتيجه گزارش هيات تحقيق و تفحص از سازمان تامين اجتماعي براي كارگران شاغل و بازنشسته نااميد كننده بود انتظار ميرود دستگاه قضايي بابررسي تخلفات صورت گرفته به اعاده اموال ريخآیا بحران اقتصادی بر ثروتمندان بزرگ دنیا تاثیری داشته است؟؛ عکس ها
آیا بحران اقتصادی بر ثروتمندان بزرگ دنیا تاثیری داشته است عکس ها آخرین اطلاعات منتشر شده توسط شبکه خبری بلومبرگ از ثروتمندترین افراد دنیا نشان می دهد که ثروت این افراد در سال ۲۰۱۳ افزایش قابل توجه ای داشته است به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوزبه نقل از شبکه یورونیوز مطابق این آعضو جامعه اسلامي مهندسين:شنيده ام روحاني به اظهارات حجاريان اعتراض كرده است
عضو جامعه اسلامي مهندسين شنيده ام روحاني به اظهارات حجاريان اعتراض كرده است عضو جامعه اسلامي مهندسين به دولت توصيه كرد حوادث سالهاي ۷۶ تا ۸۲ را كه در بستر ساختارشكني و افزايش توقعات همچون لوايح دوقلو صورت گرفت بازخواني كند تا در بستر خواستههاي افراطي اصلاحطلبان قرار نگيرد حميانتقاد به عملکرد قوه قضاییه در پرونده مهدی هاشمی وارد است
انتقاد به عملکرد قوه قضاییه در پرونده مهدی هاشمی وارد است دادستان کل کشور گفت به نظر بنده دستگاه قضا در پرونده مهدی هاشمی میتوانست بهتر و زودتر از این عمل کند و مردم میتوانند این انتقاد را بر دستگاه قضایی داشته باشند اما قوه قضاییه در حد مقدورات خود در بحث مهدی هاشمی کوتاه نیاانتقاد به قوه قضاییه در پرونده مهدی هاشمی
انتقاد به قوه قضاییه در پرونده مهدی هاشمی دادستان کل کشور گفت به نظر بنده دستگاه قضا در پرونده مهدی هاشمی میتوانست بهتر و زودتر از این عمل کند و مردم میتوانند این انتقاد را بر دستگاه قضایی داشته باشند اما قوه قضاییه در حد مقدورات خود در بحث مهدی هاشمی کوتاه نیامده است خبرگزار-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها