تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تا ده ميل اطراف قبر حسين بن على عليه‏السلام بركت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819867319




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مفاهيم: بيماري فيشريا چيست؟


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: مفاهيم: بيماري فيشريا چيست؟


اين بيماري در حقيقت ايجاد پارگي يا خراشيدگي در ناحيه مقعد است كه موجب انقباض عضلات داخلي مقعد و ايجاد درد در اين ناحيه هنگام دفع مي‌شود. بعضا هنگام اجابت مزاج كمي خون بر روي مدفوع مشاهده مي‌شود.

دردي كه بيمار هنگام اجابت مزاج احساس مي‌كند آنقدر شديد است كه گاهي تا چند ساعت بعد هم باقي مي‌ماند اما خبر خوب در مورد اين بيماري اين است كه معمولا پس از رفع علت ايجاد شدن آن (رفع اسهال طولاني مدت يا يبوست) خراش ايجاد شده در ناحيه مقعد بهبود مي‌يابد و نيازي به عمل جراحي ندارد.

فيشر دو نوع مختلف دارد كه در يك نوع آن زخم ايجاد شده سطحي است و سريع بهبودي حاصل مي‌شود اما در نوع ديگر كه در حقيقت مزمن شده (بيماري بيشتر از 6 هفته ادامه داشته باشد) و زخم‌هاي ايجاد شده عمقي مي‌شوند براي درمان نياز به جراحي وجود دارد.

يبوست كه در واقع عمده‌ترين علت ايجاد اين بيماري است در اثر كم آبي بدن، رژيم غذايي كم فيبر، بيماري‌هاي روده‌اي، كم كاري غده تيروئيد، داروهاي فشار و چربي خون، ديابت، بارداري‌هاي متعدد، سرطان خون و ... ايجاد مي‌شود.

نخستين گام در درمان بيماري شقاق مقعد، اصلاح تغذيه بيمار است كه باعث رفع يبوست و نرم شدن مدفوع مي‌شود.

گنجاندن مقدار مناسب آب در برنامه رژيم غذايي به عنوان نخستين و موثرترين گام بايد جدي گرفته شود.

رژيم غذايي فيبردار، يعني استفاده از سبزيجات و ميوه‌جات، خيسانده برگه‌ها و انجير در آب،‌ شربت خاكشير و اسفرزه شيوه‌هايي هستند كه مي‌توانند يبوست و در نتيجه فشار وارده به مقعد را در هنگام دفع از بين ببرد.

اجتناب از مصرف ادويه‌جات و فلفل و چاي پررنگ، نسكافه و كاكائو هم از ديگر مواردي است كه بيمار بايد پس از بهبودي هم رعايت كند. علاوه بر اينها نشستن روزانه 3 تا 5 بار در محلول آب گرم و بتادين هم بسيار موثر است.

اين اقدامات حتي پس از انجام جراحي در فيشر مزمن هم بايد رعايت شوند.

nhs.uk

دوشنبه 18 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن