واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مصرف شرب تمام نقاط تهران از آبهاي سطحي تامين مي شود
تهران - مديرعامل شركت آب منطقه اي تهران، از بهره مندي تمام مناطق تهران از آب هاي سطحي براي مصارف شرب در آينده اي نزديك خبر داد.
به گزارش روز دوشنبه ايرنا و به نقل از پايگاه خبري وزارت نيرو، " خسرو ارتقايي " افزود: در زمان كنوني 70 درصد از آب شرب تهران از سدها و 30 درصد از آب هاي زير زميني تامين مي شود.
وي ادامه داد: با احداث تصفيه خانه ششم در منطقه 22 تهران و تصفيه خانه هفتم در منطقه پاكدشت و افزوده شدن اين تصفيه خانه ها به تصفيه خانه هاي پنج گانه تهران، تمام نقاط تهران قادر به استفاده از آب هاي سطحي خواهند بود.
ارتقايي خاطرنشان كرد: البته اين موضوع مستلزم اجراي رينگ غربي تهران و بخشي از رينگ شرقي و جنوبي تهران بوده كه آن هم توسط شركت آب و فاضلاب تهران در حال احداث است و با تكميل اين تصفيه خانه ها و رينگ پيراموني شهر تهران، تمام نقاط تهران قادر به استفاده از آب سطحي خواهند بود.
به گفته ي وي، مصرف سالانه آب تهران يك ميليارد و 100 ميليون مترمكعب است كه 750 ميليون مترمكعب از منابع سدها و مابقي از منابع آب هاي زيرزميني استفاده مي شود.
ارتقايي درخصوص آخرين وضعيت سدهاي تهران گفت: با توجه به بارش هاي اخير، در زمان كنوني در مخزن سد اميركبير 186 ميليون، سد لتيان 77 ميليون، سد لار افزون بر 124 ميليون، سد طالقان 425 ميليون و سد ماملو 143 ميليون مترمكعب آب وجود دارد.
وي مجموع حجم كنوني آب موجود در مخازن پنج سد تهران را افزون بر 950 ميليون متر مكعب اعلام كرد و گفت: اين ميزان در زمان مشابه سال گذشته حدود 747 ميليون مترمكعب بوده است.
مديرعامل شركت آب منطقه اي تهران تصريح كرد: در هفته گذشته سد طالقان سر ريز شده و در زمان كنوني در حال سرريز بوده و به طور كامل پر شده است.
وي ادامه داد: سدهاي اميركبير و لتيان نيز آمادگي سرريز را دارند اما با مديريت بر روي خروج آب به دليل سيلاب هايي كه ممكن است اتفاق بيافتد، از سرريز آن جلوگيري شده است.
به گفته ي وي، با توجه به نگراني درمورد سيلاب هايي كه ممكن است اتفاق بيافتد، حجمي داخل اين دو سد خالي نگه داشته شده است تا جلوي سيلاب هاي بهاره گرفته شود.
وي درخصوص برنامه شركت آب منطقه اي تهران براي استفاده از سرريز سدها، گفت: سرريز سد طالقان پشت سد سفيد رود مي رود و حق آبه پايين دست و مصارف پايين دست را تامين مي كند و عمدتا سد طالقان مخزن پشت سد سفيد رود را تامين مي كند.
ارتقايي افزود: از سرريز سد اميركبير كه در زمان كنوني نيز مقدار زيادي در پايين دست رها شده است، دشت كرج و شهريار تغذيه و بخشي نيز براي كشاورزي استفاده مي شود.
وي تاكيد كرد: در زمان كنوني سرريز سد لتيان به پشت سد ماملو مي رود و در آنجا ذخيره مي شود و براي مصارف كشاورزي دشت پاكدشت و ورامين استفاده مي شود، اما در آينده و با اتمام كار تصفيه خانه هفتم تهران، براي مصرف شرب جنوب تهران استفاده خواهد شد.
مديرعامل شركت آب منطقه اي تهران در رابطه با سد لار گفت: با توجه به فرار آبي كه اين سد به سمت مازندران دارد، امكان سر ريز ندارد و با توجه به اينكه بخش قابل توجهي آب به سمت استان مازندران فرار مي كند، هرگز پر نمي شود.
اقتصام**2021**1561
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80117729
دوشنبه|ا|18|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]