تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را به غير از زبان خود، دعوت كنيد، تا پرهيزكارى و كوشش در عبادت و نماز و خوبى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815733582




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سرطان چيست؟


واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: سرطان چيست؟
قسمت اول

سرطان يا چَنگار بيماري‌اي است كه در آن سلول‌هاي بدن در يك تومور بدخيم به طور غير عادي تقسيم و تكثير مي‌شوند و بافت‌هاي سالم را نابود مي‌كنند.

به گزارش سلامت نيوز به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ سلول‌هاي سرطاني از سازوكارهاي عادي تقسيم و رشد سلول‌ها جدا مي‌افتند. علت دقيق اين پديده نامشخص است ولي احتمال دارد عوامل ژنتيكي يا عوامل بيروني هم‌چون ويروس و مواد سرطانزا موثر باشد. در يك جاندار سالم، هميشه بين ميزان تقسيم سلول، مرگ طبيعي سلولي و تمايز، يك تعادل وجود دارد.

سرطان شامل همه انواع تومورهاي بدخيم مي‌شود كه در پزشكي آنها را بيشتر با نام نئوپلاسم مي‌شناسند.احتمال بروز سرطان در سنين مختلف وجود دارد ولي احتمال بروز سرطان با افزايش سن زياد مي‌شود سرطان باعث 13درصد مرگ‌ها است بر طبق گزارش انجمن بهداشت آمريكا 7.6 ميليون نفر بر اثر سرطان و در سال 2007مرده‌اند سرطان تنها ويژه انسان نيست و همه جانوران و گياهان پرسلولي نيز ممكن است به سرطان دچار شوند.

تكثير بي رويه سلول‌ها در سرطان

سرنوشت سلول‌ها كاملاً كنترل شده‌است و براساس نيازهاي بدن مي‌باشد. در جنين ميزان تكثير سلول‌ها بيشتر از مرگ طبيعي سلولي است اما در جاندار بالغ ميزان مرگ سلولي و تقسيم سلولي به تعادل مي‌رسد. سرنوشت سلول در هر زمان، به طور كاملاً دقيق، بوسيله فاكتورهاي رشد، پيام‌هاي محيطي و برخي پروتئين‌ها و پيامبرهاي سلولي، كنترل مي‌شود.

جهش‌هايي كه منجر به تغيير هر يك از فاكتورهاي موثر در سرنوشت سلول، مي‌شوند باعث بهم خوردن نظم دقيقي كه در تنظيم رشد و تكثير و تمايز سلول هاوجود دارد مي‌شود و مي‌تواند منجر به بروز سرطان شود. سلول‌هاي سرطاني كنترل خود را بر چرخه سلولي از دست داده و به طور مداوم و بدون توجه به پيام‌هاي سلولي و فاكتورهاي رشد، به تكثير ادامه مي‌دهند.

در سلول‌هاي سرطاني بيان پروتئين‌هاي سلولي تغيير كرده و برخي از آنها كه نبايد بيان شوند بيان شده و يا بيان برخي ديگر از ژن‌ها متوقف مي‌شوند. به طور كلي فاكتورهايي كه نقص در آنها منجر به از دست رفتن كنترل رشد و تكثير سلول‌ها و بروز سرطان مي‌شوند به دو دسته تقسيم مي‌شوند: انكوپروتئين‌ها و پروتئين‌هاي سركوبگر تومور.

سبب‌شناسي

عوامل محيطي

عوامل محيطي در همه جا وجود دارند: آنها در محيط اطراف ما، در مكان كار، در غذا و ... يافت مي‌شوند.از عوامل محيطي كه در ايجاد سلول‌هاي سرطاني نقش دارند مي‌توان آلودگي، دخانيات، مواد غذايي، الكل، برخي پرتوها و نيز رشد و تكثير ويروس‌ها را نام برد كه زير مفصل تر بحث مي‌شود:

آلودگي: نقش آلودگي در ايجاد سرطان هنوز مشخص نيست، با اين وجود گمان مي‌رود كه آلودگي‌هاي شيميايي احتمال جهش سلول‌ها را افزايش داده و مي‌توانند موجب گسترش سرطان در بدن شوند. آزبست، ونيل كلرايد و 2-نفتيل آمين مثال‌هاي از آلودگي‌هاي صنعتي هستند.

دخانيات: مصرف دخانيات در ايجاد سرطان در مجاري تنفسي نقش اساسي دارد.

90درصد ابتلا به سرطان ريه به دليل كشيدن سيگار رخ مي‌دهد. سيگار كشيدن مهمترين عامل محيطي منفرد در وقوع مرگ زودرس در آمريگا مي‌باشد.

مواد غذايي: مصرف الكل در ابتلا به سرطان‌هاي دهان (به غير از لب)، حنجره، مري و به دليل ايجاد سيروز الكلي احتمال بروز سرطان كبد را بالا مي‌برد.

پرتوها: برخي از پرتوها همچون پرتوهاي فرابنفش خورشيد موجب سرطان‌هايي چون سرطان پوست مي‌شوند.

عفونت‌هاي باكتريايي و يا ويروسي: برخي سرطان‌ها همچون سرطان گردن رحم به علت عفونت‌هاي ويروسي (ويروس پاپيلوماي انساني) بروز مي‌كنند. ميزان خطر سرطان گردن رحم به سن اولين مقاربت و تعداد شريك‌هاي جنسي وابسته‌است.

از ديگر ويروس‌ها مي‌توان به ويروس ابشتين بار كه در ايجاد شكل آفريقايي لنفوم بوركيت، لنفوم سلول بي در افراد با ايمني سركوب شده، لنفوم هوجكين و سرطان نازوفارنكس نقش دارد. ويروس هپاتيت بي و ويروس هپاتيت سي كه در ايجاد سرطان كبد نقش دارند. از باكتري‌ها نيز مي‌توان به هليكوباكتر پيلوري اشاره كرد كه با سرطان معده و لنفوم معده درارتباط است.

عوامل ژنتيكي

وجود سابقه سرطان بين اعضاي نزديك خانواده احتمال دچار شدن به سرطان را افزايش مي‌دهد.

وجود جهش در برخي ژن‌ها (كه به آنها آنكوژن و ژن‌هاي سركوبگر تومور مي‌گويند، باعث بروز سرطان مي‌شود.

ژن‌درماني

در ژن‌درماني سرطان از اوليگونوكلئوتيد‌ها استفاده مي‌شود. نمونه‌اي از اين روش براي جلوگيري از ساخته شدن پروتئين پي‌جي‌پي براي خارج نشدن داروهاي ضدّسرطان از سلول‌ها مي‌باشد.

عوامل ايمنولوژيك(ايمني)

نارسايي مكانيسم ايمني طبيعي بدن عاملي مستعد كننده در ايجاد سرطان ريه شناخته شده‌است.

ادامه دارد...

چهارشنبه|ا|5|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفرينش]
[مشاهده در: www.afarineshdaily.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن