تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خانه اى كه در آن قرآن فراوان خوانده شود، خير آن بسيار گردد و به اهل آن وسعت داده ش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815282494




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چراغ سبزي كه قرمز نشد/مجلس اعطاي پست به تابعيت​هاي دوگانه را منع نكرد


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: چراغ سبزي كه قرمز نشد/مجلس اعطاي پست به تابعيت​هاي دوگانه را منع نكرد
مجلس - طرح ممانعت از اعطاي پست به افراد دو تابعيتي كه دوفوريتش در جلسه روز يكشنبه تصويب شده بود، امروز در دست بررسي بيشتر مجلس قرار گرفت.


به گزارش خبرآنلاين، مهرداد لاهوتي نماينده لنگرود به عنوان طراح اين طرح گفت: در ماده 982 قانون مدني آمده است، خارجياني كه تابعيت ايراني گرفته​اند، از همه حقوق مردم ايران مي​توانند بهره ببرند، مگر پست​هايي چون رياست جمهوري، عضويت در مجلس و شوراي نگهبان، فرماندهي ارتش و تصدي امور مهم.

وي افزود: اما درمورد ايرانياني كه تابعيت خارجي دارند، قانوني نداريم. اخيرا اين مساله براي يك نفر مطرح شد كه نمي​خواهم اسم ببرم. البته در مورد اختلاس اخير هم شاهد آن را داشتيم و از وزير درباره اعطاي پست به آقاي خاوري در حالي سوال كرديم كه اصلا قانونش را نداريم. حالا با اصلاح ماده 982 مي​توانيم اين بخش را نيز به متن قانون بيافراييم و از اعطاي مصادر به ايرانياني با تابعيت دوگانه پرهيز كنيم.

غفوري​فرد با تذكر نسبت به اينكه تابعيت مضاعف اصلا در قوانين ايران نداريم، افزود: هيچ ايراني​اي نمي​تواند هم تابعيت ايراني داشته باشد و هم تابعيت كشور ديگري را. به گفته وي، با اين طرح، تابعيت خارجي ايرانيان به رسميت شناخته مي​شود كه خلاف نفس قوانين ما است.

لاريجاني در پاسخ به وي گفت: درست است كه اين موضوع در قانون ما آمده اما اگر كسي تخلف كرد چه؟ اگر كسي كه تابعيت دوگانه داشت به سمتي منصوب شد چه؟

به گفته رئيس مجلس، منظور اين طرح از اين قرار است: آقاياني كه مسئوليت داريد و مي​خواهيد به كسي مسئوليت بدهيد، برويد ببينيد كه تابعيت دوگانه دارد يا نه؟ و اگر چنين تابعيتي داشت، اموالش را بگيريد، چون نمي​تواند چنين كسي در ايران خانه يا ملك داشته باشد!

حسين نقوي نماينده ورامين و بهمن محمدياري نماينده تالش هم موضعي مشابه غفوري​فرد داشتند. محمدياري حتي معتقد بود كه با چنين طرحي ديگر نمي​توان هيچ شغلي به چنين افرادي سپرد. چون به كلي اعطاي پست دولتي به اين افراد منع مي​شود.

نمايندگان مواضع متفاوتي نسبت به اين طرح داشتند. از جمله اينكه مصطفي كواكبيان نماينده سمنان معتقد بود كه قوانين موجود مكفي است و نيازي به تصويب قانون جديد نداريم اما نادر قاضي​پور نماينده اروميه تاكيد داشت كه براي جلوگيري از ادامه فعاليت مسئولاني با تابعيت دوگانه بايد چنين قانوني تصويب شود.

محمدرضا خباز نماينده كاشمر از مخالفان اين طرح بود كه مي​گفت: اگرچه اين كار براي التيام افكار عمومي است اما بايد وجهه​اي براي قانونگذاري ايجاد كنيم. در اين طرح نيامده كه مي​شود مديران بانك​ها را هم منع كرد. چون فقط در حد وزرا است و حتي معاونين وزرا را هم شامل نمي​شود چه برسد به مديران بانك​ها.

بعد از اين مذاكرات بود كه قشقايي معاون كنسولي وزارت خارجه پشت تريبون قرار گرفت. او سخنانش را با غير الزامي بودن چنين طرحي آغاز كرد و اينكه اگرچه اين طرح واكنشي به موضوع اختلاس اخير است اما قوانين موجود كافي هستند و ... سخنان قشقاوي همچنان ادامه داشت كه محمدرضا باهنر نايب رئيس مجلس ازاو پرسيد: بالاخره شما نظرتان اين است كه قوانين موجود كافي است و ايراد از مجري است يا اينكه قانون جامعي نداريم؟

قشقاوي گفت: حقيقت اين است كه هيچ مكانيزمي براي شناسايي تابعيت دوگانه افراد نداريم. چون طرف به ما نمي گويد كه پاسپورت كشور ديگري را گرفته و موظف هم نيست كه چنين چيزي را به ما اعلام كند! مگر اينكه خودش بخواهد براي رضاي خدا چيزي را به ما بگويد. كما اينكه در مورد اخير هم ما اين موضوع را نمي دانستيم!

اظهارات وي با تذكر لاهوتي مواجه شد كه گفت: در قانون آمده است كه هيات وزيران بنا به مصالح و به پيشنهاد وزارت خارجه مي​تواند تابعيت دوگانه افراد را به رسميت بشناسد تا اجازه ورود و اقامت در ايران را بيابند.

نهايتا باهنر خلاصه​اي از مواضع موافقان و مخالفان و نماينده دولت را گفت و درحالي كه برخي نمايندگان براي سلب يك فوريت اين طرح مشغول جمع آوري امضا بودند؛ براي كليات اين طرح راي گيري كرد.

جالب آنكه در فاصله دو روزه از تضصويب دو فوريت اين طرح، نمايندگان به كليات آن راي ندادند و به كلي از دستور كار خارج شد!

/2929

چهارشنبه|ا|28|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 247]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن