تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):بار الها... باطل را از درون ما محو نما و حق را در باطن ما جاى ده. زيرا كه ترديدها...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1818954879




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

معرفي كتاب


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: معرفي كتاب


شرح بزرگ ديوان

ناصرخسرو

(جلد دوم)

دكتر مهدي محقق

ناشر: انجمن آثار و مفاخر فرهنگي

چاپ اول: 1390

650 ص ـ 18000 تومان

ناصرخسرو از شاعران بلندپايه و از مفاخر ايران به شمار مي‌رود. او شاعر، نويسنده، متكلم، فيلسوف، جهانگرد و واعظ و مبلغ مذهبي بود و جنبه آخرين او، يعني مبلغ مذهب بودن، موجب گرديد كه آنچه مي‌گويد و مي‌نويسد، همان چيزي باشد كه بدان ايمان و اعتقاد دارد و اين موضوع او را از شاعران همرديف خود ممتاز مي‌سازد.

ديوان اشعار او مجموعه‌اي از پندها و اندرزها و سخنان حكيمانه و انتقاد از زشت‌كاري و نادرستي و ستايش حضرت علي‌(ع) و خاندان او مي‌باشد.

استاد ارجمند، آقاي دكتر مهدي محقق، در اثر حاضر كه جلد دوم از شرح بزرگ ديوان ناصرخسروست، به مانند جلد نخست، به تفسير و توضيح پنجاه غزل از ديوان ناصرخسرو پرداخته است. كوشش مؤلف در شرح و تفهيم هرچه دقيق‌تر دقايق و رموز شعر ناصرخسرو و اهتمام ايشان در استفاده از منابع متعدد عربي و فارسي، از نكات چشمگير اين اثر است.

از ديگر مزاياي اين كتاب،‌ترجمه اشعار و عبارات عربي به فارسي و ارائه معادلهاي مضامين اشعار ناصرخسرو و از شعر ديگر شاعران پارسي‌گو و بعضاً از شاعران تازي‌گوي است كه در درك صحيح و متقن اشعار بسي سودمند است.

همچنين در اين اثر ضر‌ب‌المثل‌ها و آياتي از قرآن كه در اين ابيات آمده است، داستانهاي پيامبران، اماكن جغرافيايي و مواردي ديگر از اين دست مورد بحث و بررسي قرار گرفته است.

«شرح بزرگ ديوان ناصرخسرو» به تصريح مؤلف دانشمند در پيشگفتار كتاب، در پنج جلد چاپ خواهد شد.

ديپلماسي عمومي،

جامعه مدني و قدرت نرم

(مطالعه موردي ژاپن

و ايالات متحده)

مترجم: محسن روحاني

با مقدمه اصغر افتخاري

ناشر: دانشگاه امام صادق(ع)

312ص- 7000 تومان

چاپ اول: 1389

كتاب حاضر برآن است تا با نگاهي دقيق به قدرت نرم، و از طريق تجزيه و تحليل عميق دو بازيگر داعيه‌دار «قدرت نرم» جهان، يعني ايالات متحده و ژاپن، مفهوم قدرت نرم را بيان نمايد. اين كتاب در دو بخش و در قالب شش فصل به رشته تحرير درآمده است.

بخش اول چهار فصل اول كتاب را تشكيل مي‌دهد. فصل اول بر آمريكايي ستيزي نوين در ژاپن كه از اواخر دهه 1990 به‌وجود آمده، تمركز مي‌كند. اين آمريكايي ستيزي تركيبي از ملي‌گرايي، رنجش و خشم نسبت به ناديده گرفتن ژاپن توسط ايالات متحده، و ترس از تسلط و برتري آمريكاست.

نويسنده در فصل دوم باعنوان «ديپلماسي عمومي؛ به كارگيري قدرت نرم؛ مراحل كليدي ارسال و دريافت» از خيزش اقتصادي ژاپن، عذرخواهي جنگ، برنامه‌هاي مبادلات [علمي] و تروريسم بحث كرده و نشان مي‌دهد كه چگونه «ارائه محتاطانه» ژاپن و «طرح تهاجمي» قدرت نرم‌ آمريكا مي‌تواند هم تأثيرات مثبت و هم تاثيرات منفي داشته باشد. وي همچنين تعامل مشاركتي‌اي را كه قدرت نرم توليد مي‌كند، بررسي كرده و آن‌را از تبليغات تميز مي‌دهد. سرانجام مؤلف بيان مي‌دارد كه از نظر وي حكومت «قطب شبكه» و تسهيل‌كننده توليدات بخش خصوصي است و حكومت بايد بر تلاش‌هاي كمتر قابل مشاهده تمركز كند تا فضاي پرثمري را براي بازيگران مرتبط همتراز با يكديگر ايجاد نمايد. در فصل سوم روشهاي خاصي ترسيم مي‌شود كه براساس آن سفارتخانه‌هاي ايالات متحده ارتباطات راهبردي و روزانه‌اي را با ژاپني‌ها پرورش مي‌دهند و همچنين موجب شكل‌گيري ارتباطي پايدار مي‌شوند.

فصل چهارم به تأثير قدرت نرم ژاپن اختصاص دارد كه در ابتدا به تجزيه و تحليل روشي كه حكومت ژاپن از آن براي قدرت نرم از طريق ديپلماسي عمومي استفاده نموده، پرداخته و سپس اهداف، بازيگران، و بودجه ديپلماسي عمومي ژاپن مورد بررسي و با ديگر كشورها مقايسه شده است. در ادامه اين فصل تأثير قدرت نرم ژاپن در رابطه ميان ژاپن و ايالات متحده مورد ارزيابي قرار گرفته است.

بخش دوم با عنوان «جامعه مدني»، جايگاه قابل توجه بازيگران غيردولتي در به كارگيري قدرت نرم بيان مي‌شود. اين بخش كه فصول پنجم و ششم كتاب را شامل مي‌شود.

فصل پنجم به بررسي قانون آزادي اطلاعات به‌عنوان منبع قدرت نرم و پويايي رشد و تأثير آنها اختصاص دارد و در فصل ششم باعنوان «قدرت نرم سمن‌ها؛ نفوذ فزآينده ماوراي مرزهاي ملي»، به‌طور خاصي به‌ سمن‌هاي ژاپن توجه شده است. در اين فصل نه تنها به تحليل سمن‌هايي كه بين اهداف انسان دوستانه و سياست خارجي سازگاري دارند، مي‌پردازد، بلكه آن دسته از سمن‌هايي را كه برضد اقدامات حكومتي هستند؛ مانند «بازيگران جامعه مدني بين‌المللي» كه حتي به حكومتها پاسخگو نيستند، نيز ارزيابي مي‌كند.

ديپلماسي عمومي نوين؛

كاربرد قدرت نرم در روابط بين‌الملل

نويسنده: ژن مليسن

ترجمه: رضاكلهر و محسن روحاني

ناشر: دانشگاه امام صادق(ع)

چاپ سوم: 1389

364 ص ـ 7000 تومان

وقوع رخداد 11 سپتامبر مباحث جديي را در باب ديپلماسي عمومي دامن زد كه تا به امروز ادامه دارد. اثر حاضر با رويكردي دوجانبه به بررسي و تحليل مقوله مهم ديپلماسي عمومي پرداخته و ضمن بيان مبادي و ضرورتهاي بحث، الگوهاي متفاوت ديپلماسي عمومي نزد كشورهاي كوچك يا قدرتهاي بزرگ را به بحث گذارده است. اين كتاب شامل يك مقدمه و يازده فصل است.

در مقدمه، نخست مفهوم و عناصر ديپلماسي نوين مشخص شده و در ادامه، ساختار ديپلماسي نوين متناسب با موقعيت ايران تحليل مي‌گردد. فصل اول ديپلماسي عمومي را معرفي و توسعه كنوني را در اين زمينه ارزيابي مي‌كند و سپس اهميت ديپلماسي عمومي را در محيط متغير بين‌المللي مي‌سنجد و ويژگي‌هاي عمل سياسي‌مناسب را شناسايي مي‌كند.

در فصل دوم، ضمن بررسي مفهوم ديپلماسي عمومي نوين، اين مسئله مطرح مي‌شود كه بحث كنوني درباره ديپلماسي عمومي، نه تنها بي‌اهميت نيست، بلكه بايد به نقش آن در لايه‌هاي عميق‌تري از عمل سياسي توجه كرد.

در فصل سوم سه موضوع مورد بررسي قرار گرفته است:

1ـ چه هنجارهاي فرضي وجود دارند كه براساس آنها، گفتمان مسلط «صلح آمريكايي» در حال ظهور بنا مي‌شود؟ چه چيزي مبناي هنجاري (يا ايدئولوژيك) ميراث امپرياليستي آمريكا را تشكيل مي‌دهد؟ و چگونه قدرت نرم آمريكا پس از تحول راهبردي يازده سپتامبر براي آرمان امپرياليسم ليبرال كارساز شده است؟

2ـ نقش ديلپماسي عمومي در بحث درباره امپراتوري در حال تكوين آمريكا چيست؟

3ـ چگونه مي‌توان قدرت نرم را به عنوان ديپلماسي عمومي اعمال كرد؟

فصل چهارم با عنوان «ديپلماسي نيچه‌اي در صحنه عمومي جهان: جايگاه جهاني كانادا و نروژ»، ضمن بررسي استفاده اين‌گونه ديپلماسي از سوي برخي كشورها، به بررسي جايگاه و عملكرد دو كشور كانادا و نروژ در صحنه ديپلماسي عمومي نوين در جهان امروزي مي‌پردازد.

فصل پنجم به اين موضوع مي‌پردازد كه چگونه كشور چين ديپلماسي عمومي خود را كشف و توسعه داده است. فصل ششم به بررسي برخي از كاربردهاي منفي (اما موفق) ديپلماسي عمومي اختصاص دارد و فصل هفتم الزمات ماهيت پسامدرن خاص اتحاديه اروپا را تحليل مي‌كند.

در فصل هشتم، پس از بيان تاريخچه كوتاهي از ديپلماسي فرهنگي در ايالات متحده، به مقايسه اقدامات صورت گرفته در زمينه ديپلماسي فرهنگي در ايالات متحده با اقدامات مشابه صورت گرفته در ديگر كشورها پرداخته مي‌شود.

در فصل نهم نقش و اهميت برند ملي در برنامه‌هاي ديپلماسي فرهنگي كشورها بررسي مي‌شود. كه ابتدا در مورد كشور فرانسه و برنامه برندسازي ملي آن كشور و سپس درباره سه عامل مهم در برنامه برند ملي، يعني صادرات برند، سرمايه‌گذاري مستقيم خارجي و جهانگردي بحث مي‌شود.

فصل دهم به بحث درباره جنبه‌ها عملي‌تر ديپلماسي عمومي و اينكه چگونه ديپلماسي عمومي مي‌تواند صورت پذيرد، اختصاص دارد و در نهايت فصل آخر بر ديپلماسي عمومي دولت ـ ملت‌ها متمركز شده و همچنين درباره آموزش و موانع آموزش ديپلماسي عمومي و آموزش ديپلماسي عمومي رسمي در برخي كشورها بحث شده است.





چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن