واضح آرشیو وب فارسی:ايران ورزشی: همچنان در هواي ناپاك تهران نفس مي كشيم
با هر نگاه به آسمان كلانشهري چون تهران در يكيـ دو ماه اخيرپي ميبريم كه به رغم وجود بارشهاي جوي عمر مردم تهران به دليل استنشاق انبوهي از گازهاي سمي بسيار كاهش يافته است و افزايش شمار بيماران قلبي و عروقي و تنفسي كه در چنين روزهايي بيشتر روانه بيمارستانها و مراكز درماني ميشوند گواه روشني براين ادعاست.
باشگاه جواني برنا /سمانه مطهري- آسمان و هواي پاك ازجمله نعمت هاي بزرگ خداوندي است كه ما انسان ها آنچنان كه بايد و شايد بدان ارج نمي دهيم. تنفس هواي پاك، نه حق كه مستلزم بقاي آدميان است. با اينحال با هر نگاه به آسمان كلانشهري چون تهران پي ميبريم كه به رغم وجود بارشهاي جوي؛ تلاش طبيعت براي پاكي و زيبايي زندگي ما انسان ها همچنان با شكست مواجه شده است.
گرد و غبار،آلودگي هوا،آلودگي صوتي، منواكسيدكربن، آري اين عوامل موجب شده كه كلان شهري مثل تهران و تمامي شهرهاي ايران با مشكل آلودگي دست و پنجه نرم كنند.
در تهران شرايط ويژه جغرافيايي، شرايط فصلي و تغييرات آب و هوايي هرچند دليل اصلي تجمع آلودگي در فضاي تهران محسوب مي شود اما آنچه كه اهميت دارد اين است كه آلودگي در همين محيط توليد مي شود و از نقاط ديگر به تهران نميآيد. در چنين وضعيتي خود كرده را تدبير نيست، به همين دليل شهروندان اين شهر شلوغ و پرهياهو بايد خود آستينها را بالا زده و هر يك علاوه بر همت خود، از دولت و ديگر دستگاههاي نظارتي بخواهيم كه براي مقابله با آلودگي هواي تهران كوتاهي نكنيم.
همان طور كه ميدانيد امروز 29 دي روز هواي پاك است؛ در نخستين روزهاي پاييزي كه هواي بسيار آلوده اي داشتيم كه باعث مرگ و مير هزاران شهروند تهراني شد و همچنين نخستين روز زمستان هم غلظت آلودگي هوا به اندازهاي بود كه تا 500 متر آن سوتر را نميشد ديد. به گونهاي كه به گفته يكي از مسئولان زندگي در تهران بيشتر شبيه "خودكشي دستهجمعي" شده است.
با هر نگاه به آسمان كلانشهري چون تهران در يكيـ دو ماه اخيرپي ميبريم كه به رغم وجود بارشهاي جوي عمر مردم تهران به دليل استنشاق انبوهي از گازهاي سمي بسيار كاهش يافته است و افزايش شمار بيماران قلبي و عروقي و تنفسي كه در چنين روزهايي بيشتر روانه بيمارستانها و مراكز درماني ميشوند گواه روشني براين ادعاست.
شهر خاكستري شده است
چرا شهروندان ناراحت و عصبياند و كمتر ميخندندو اكثر مردم به آسم و يا آلرژي مبتلا هستند و از اين بيماريهاي تنفسي رنج مي برند؟ مشاور محيط زيست شهردار تهران ، با تاكيد بر اينكه شهروندان ما شهروندان شادابي نيستند يكي از دلايل عمده آن نيز آلودگي هوا مي داند.
تدابيري كه تا بحال مد نظر مسئولان بوده است، از رده خارج كردن خودروهاي فرسوده از يك سو و همچنين ورود اتوبوسهاي داراي استاندارد و گازسوز، خروج 800 دستگاه اتوبوس آلاينده از سوي ديگر باعث شد تا آلودگي هوا در مدت كمي از بين برود.
كارشناسان در كنار حضور گسترده صنايع آلاينده در تهران و اطراف شهر حجم فراوان دودكشها در فصول سرد سال ،تردد ميليونها خودروي سبك و سنگين در تهران،حضور موتورسيكلتها در سطح شهر كه 10برابر خودروها آلودگي دارند و از رده خارج نكردن همه خوردوهاي فرسوده را از جمله عوامل آلودگي ابرشهر تهران مي دانند.
علاوه بر انسان گياهان نيز از آسيب اكسيدهاي ازت در امان نيستند. در اثر افزايش غلظت اين آلايندهها، رشد گياهان دچار اختلال شده و به بافتهاي برگ صدمه وارد ميشود.
منتظرهواي پاك هستيم
ما از مسئولان مانند شوراي شهر ،شهرداري هاو سازمان متولي سوخت و حمل و نقل خواستاريم تابتواند تنها با روان سازي ترافيك از هدر رفتن روزانه 6 ميليون ليتر بنزين جلوگيري كند. در چنين وضعيتي آلودگي هواي تهران به وضع بحران رسيده و حتي سازمان بازرسي كل كشور از آن به عنوان تهديدي جدي عليه سلامت مردم ياد مي كند.
اين آلودگي30 برابر استانداردهاي جهاني در بين مردم ما با ناراحتيهاي ريوي و عصبي در مناطق آلوده به دي اكسيد كربن و ساير آلايندهها همراه است و هشدارهاي پزشكان به ما ميگويد كه خستگي مفرط، فراموشي ، سوزش چشم و مخاط بيني، تضعيف قدرت بينايي، سردرد، سرگيجه ضعف سيستم دفاعي بدن ، اضطراب، تپش قلب، تنگي نفس ، افزايش فشارهاي روحي و رواني و افزايش سكتههاي قلبي و عروقي و سرطانها از آثار مخرب آلودگي هواست.
برنامههاي مبارزه با آلودگي هواي تهران بايد چشم انداز داشته باشد و هر ساله مورد ارزيابي پيشرفت كار قرار گيرد؛ چشماندازي كه اين روزها زير سايه ترديد ما در غبار و دود پنهان است. از سوي ديگر مسئولان دستگاههاي اجرايي هم در اين طرح بايد به اهداف خود آگاه و متعهد به اجراي آن باشند.
به اميد روزي كه تهران آب و هوايي ييلاقي مانند دوره آقامحمدخان قاجار شود و همه شهروندان تهراني به اين آب و هوا افتخار كنند.
دوشنبه 30 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران ورزشی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]