تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دعايى كه با بسم اللّه  الرحمن الرحيم شروع شود، رد نمى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813268083




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

يك محقق ميراث فرهنگي:ايجاد مركز مطالعات آثار باستاني و ميراث فرهنگي قره داغ ضروري است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: يك محقق ميراث فرهنگي:ايجاد مركز مطالعات آثار باستاني و ميراث فرهنگي قره داغ ضروري است
تبريز - خبرگزاري مهر: يك محقق و پژوهشگر اهري با اشاره به آثار متعدد تاريخي در منطقه ارسباران خواستار ايجاد مركز پژوهش و مطالعات آثار باستاني و ميراث فرهنگي قره داغ در اهر شد.

جعفر خضوعي در گفتگو با خبرنگار مهر در اهر افزود: منطقه تاريخي قره داغ صدها محوطه و آثار تاريخي شناخته شده دارد كه متأسفانه تعداد ناچيزي از آن ها در فهرست آثار ملي ثبت شده و مورد حفاظت قرار مي گيرد.

وي با اشاره به اينكه اغلب آثار تاريخي اين منطقه در معرض حفاريهاي غيرمجاز غارتگران ميراث فرهنگي قرار دارد، ادامه داد: سالهاست مردم منطقه شاهد حفاريها و به يغما رفتن آثار باستاني و ميراث فرهنگي خود هستند اما تعداد محدودي از قاچاق آثار منطقه كشف و ضبط شده است.

خضوعي با بيان اينكه قاچاق اشياي عتيقه در ارسباران شدت يافته است، گفت: هر هفته اخيار مختلفي از كشف قاچاق عتيقه هاي منطقه از سوي نيروي انتظامي منعكس مي شود.

اين محقق آثار تاريخي با اشاره به كشف 37 قلم اشياي عتيقه توسط نيروي انتظامي كه 20 مجسمه طلايي جزو اين آثار بوده است، افزود: نيروي انتطامي و پايگاه حفاظت از ميراث فرهنگي در اهر در زمينه مبارزه با قاچاق عتيقه در منطقه اقدامات مناسبي انجام دهده اند اما نبايد در اين راه آنها را تنها گذاشت.

اين محقق و پژوهشگر اهري گفت: قاچاق اشياي عتيقه و كشف و ضبط حجم بالاي آثار باستاني منطقه از قاچاقچيان در حالي است كه منطقه تاريخي قره داغ هنوز موزه تاريخ ندارد و مسئولان امر همواره به اين امر مهم بي توجه بوده اند.

جعفر خضوعي افزود: منطقه ارسباران از نشانه هاي تاريخي و ميراث فرهنگي خود خالي مي شود و بي توجهي سازمان ميراث فرهنگي در برابر اين فاجعه عظيم سؤال برانگيز و تأسف بار است.

وي ادامه داد: از محوطه تاريخي اطراف سد خداآفرين گرفته تا شهر اژدها داشي ورزقان و قوبول دره سي هوراند و نودوز اهر و قلعه هاي ريز و درشت بسيار و گورستان هاي تاريخي متعدد و البته ميراث معنوي بسيار در اين منطقه هنوز سازمان ميراث فرهنگي را در ايجاد اداره ميراث فرهنگي و گردشگري و صنايع دستي در اهر مجاب نكرده است.

وي گفت: نمايندگان محترم شهرستان هاي ارسباران مسئوليت دارند از خروج آثار باستاني منطقه جلوگيري كنند و در تأسيس اداره ميراث فرهنگي و گردشگري و صنايع دستي و موزه هاي مردم شناسي و آثار باستاني قره داغ اقدام فوري داشته باشند.

خضوعي يادآور شد: ضرورت دارد سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و صنايع دستي استان و فرمانداري و نيروي انتظامي و ساير مراكز مسئول نشست فوق العاده براي بررسي مسئله ي قاچاق آثار باستاني از ارسباران را مورد بررسي قرار دهند.

وي با بيان اينكه اين موضوع از نظر امنيت منطقه نيز حائز اهميت است افزود: منطقه ارسباران به جولانگاه قاچاقچيان و مركز دادوستد عتيقه تبديل شده است.

خضوعي با بيان اينكه خروج غيرقانوني آثار، تاريخ منطقه را نابود مي كند تاكيد كرد: راه اندازي مركز پژوهش و مطالعات آثار باستاني و ميراث فرهنگي قره داغ براي مستند سازي اين آثار بسيار ضروري است.
 يکشنبه 8 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن