واضح آرشیو وب فارسی:مهر: رهنما خبرداد:ايجاد قطبهاي علمي در دانشگاه آزاد / اختصاص 700 ميليارد ريال بوجه به پژوهش در دانشگاه آزاد
معاون پژوهشي دانشگاه آزاد اسلامي گفت: توسعه مراكز رشد و كار آفريني و برنامه ريزي براي راه اندازي قطبهاي علمي در دانشگاه آزاد اسلامي از مهمترين برنامه هاي معاونت پژوهشي اين دانشگاه آزاد.
به گزارش خبرنگار مهر، فريدون رهنماي رودپشتي امروز در جمع خبرنگاران با بيان اين مطلب افزود: دانشگاه آزاد اسلامي شعار هفته پژوهش خود را "شكوفائي علمي حاصل ربع قرن تلاش، تحقيق و نوآوري" قرار داده است.
وي خاطر نشان كرد: با توجه به آن كه توجه به زيرساخت هاي پژوهشي به عنوان سياست و راهبرد مدنظر دانشگاه آزاد است پنج درصد شهريه واحدهاي دانشگاه آزاد به عنوان بودجه پژوهشي دانشگاه آزاد در نظر گرفته شده است.
معاون پژوهشي دانشگاه آزاد اظهار داشت: در حال حاضر 32 مركز تحقيقاتي، پژوهشكده و مركز رشد در واحدهاي دانشگاهي در حال فعاليت هستند. همچنين 61 درخواست تاسيس مركز تحقيقاتي نيز در دست بررسي و احداث است.
رهنما تاكيد كرد: به جهت حمايت از ايده هاي كارآفرينانه و تجاري سازي آنها هم اكنون 9 مركز رشد واحدهاي فناوري در واحدهاي دانشگاهي واجد شرايط تاسيس و 6 مركز نيز در شرف راه اندازي است. بر همين اساس در يك برنامه پنج ساله تعداد اين مراكز به 40 واحد توسعه خواهد يافت.
وي ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامي با گستردگي و ساختار بزرگ اجرايي كه با آن درگير است، براي تصميم گيري هاي مديريتي، كنترل و مانيتورينگ و اطلاع رساني دستاورهاي علمي خود و واحدهاي تابعه پورتال نظام ثبتي اطلاع يابي و اطلاع رساني را با ايجاد بسترهاي مناسب سخت افزاري و شبكه اي راه اندازي كرده و در حال استفرار اطلاعاتي در اين پايگاه است.
معاون پژوهشي دانشگاه آزاد خاطر نشان كرد: تا كنون 160 مجله علمي در دانشگاه آزاد اسلامي مجوز انتشار دريافت كرده اند كه از اين تعداد مجله مهندسي محيط زيست داراي رتبه بين المللي ISI و 60 مجله داراي رتبه علمي پژوهشي، هشت مجله داراي رتبه علمي ترويجي و 88 مجله علمي عمومي داخلي هستند.
رهنما گفت: فصلنامه علوم و تكنولوژي محيط زيست از واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد ضمن كسب رتبه ISI توانسته است در سال 2007 بين 13 كشور خاورميانه با 25 ارجاع، بيشترين ارجاعات را به خود اختصاص دهد.
وي افزود: كتابخانه ديجيتالي دانشگاه آزاد اسلامي نيز با اولويت استفاده در واحدهاي داراي رشته كارشناسي ارشد و دكتري راه اندازي شده است. تا به امروز 90 واحد دانشگاهي مشتمل بر واحدهاي جامع و بسيار بزرگ به كتابخانه ديجيتالي دانشگاه آزاد اسلامي متصل شده اند و بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده تا پايان سال 2009 ميلادي اين تعداد به 100 واحد افزايش خواهد يافت.
اين مقام مسئول اضافه كرد: براي اتصال هر واحد دانشگاهي به كتابخانه ديجيتالي 30 تا 40 ميليون تومان هزينه دارد و اين امكان براي اتصال تمامي واحدهاي دانشگاه آزاد وجود ندارد. اين كتابخانه ديجيتالي به 10 بانك اطلاعاتي هسته دنيا، 900 بانك اطلاعاي تخصصي، 15 هزار مجله الكترونيكي، هزار كتاب و دو ميليون و 200 هزار پايان نامه دسترسي دارد.
رهنما تاكيد كرد: با توجه به اهميت فزاينده پژوهش در دانشگاه آزاد بودجه پژوهش دانشگاه آزاد از سال 75 با يك درصد شهريه دريافتي به صورت مستقل اختصاص پيدا كرد و با روندي افزايشي به سه درصد در سال 80 و پنج درصد از سال 81 به بعد افزايش يافت.
معاون پژوهشي دانشگاه آزاد خاطر نشان كرد: بودجه اختصاص يافته براي پژوهش با يك روند صعودي رشد متوسطي معادل 34 درصد در هر سال داشته و به 630 ميليارد ريال در سال 86 افزايش يافته و در سال جاري نيز اين رقم به 700 ميليارد ريال افزايش يافته است.
وي ادامه داد: در سال 81 تنها 50 درصد بودجه اختصاص داده شده توسط واحدهاي دانشگاه آزاد جذب مي شد اما امروز به طور ميانگين 70 درصد بودجه پژوهش توسط واحدهاي مختلف دانشگاه آزاد جذب مي شود. برخي از واحدهاي جامع نيز 100 درصد بودجه را جذب مي كنند و حتي با كمبود بودجه نيز مواجه مي شوند.
رهنما گفت: براي واحدهايي كه به طور دقيق بودجه خود را جذب كنند از صندوق پژوهشي سازمان مركزي بودجه اختصاص داده خواهد شد به همين خاطر محدوديت خاصي در بودجه هاي پژوهشي دانشگاه عليرغم اختصاص پنج درصدي شهريه وجود ندارد.
معاون پژوهشي دانشگاه آزاد افزود: در سال 1381 تعداد مقالات ISI توليد شده در دانشگاه آزاد تنها 88 مقاله در سال 86 دو هزار و 230 مقاله و در سال جاري به سه هزار و 50 مقاله افزايش يافته است. همچنين مقالات علمي پژوهشي دانشگاه در سال 81 تنها 206 مقاله و در سال 86 سه هزار و 900 مقاله و در سال جاري پنج هزار مقاله بوده است.
وي اظهار داشت: در دانشگاه آزاد اسلامي در سال 86 تنها 431 اختراع به ثبت رسيده بود كه امروز اين تعداد به بيش از 500 اختراع افزايش يافته است. همچنين اين دانشگاه تاكنون موفق به انجام چهار هزار و 173 طرح تحقيقاتي و پنج هزار و 305 طرح شده است.
رهنما خاطر نشان كرد: در راستاي تحقق به منويات مقام معظم رهبري مبني بر برپايي كرسي هاي نقد، نوآوري و نظريه پردازي در دانشگاه ها دانشگاه آزاد اسلامي با برگزاري پنج كرسي از 40 طرح نامه ارائه شده به دبيرخانه هاي كرسي هاي نظريه پردازي شوراي عالي انقلاب فرهنگي از جمله نهادهاي پيشرو در اين امر محسوب مي شود.
معاون پژوهشي دانشگاه آزاد اسلامي از طراحي نقشه استرتژي آينده دانشگاه خبر داد و تاكيد كرد: برنامه كوتاه مدت دانشگاه بر اساس برنامه چهارم توسعه و تا سال 90 و برنامه بلند مدت همزمان با سند چشم انداز كشور صورت طراحي شده است.
وي اضافه كرد: تعداد مقالات ISI دانشگاه آزاد بايد در سال 90 به پنج هزار مقاله و در سند چشم انداز به 17 هزار مقاله برسد. همچنين تعداد مقالات علمي پژوهشي بايد در سال 90 به 20 هزار مقاله و در سند چشم انداز به 80 هزار مقاله برسد.
رهنما افزود: در حال حاضر دانشگاه آزاد داراي 50 مركز تحقيقاتي است كه اين تعداد تا سال 90 به 100 مركز و تا سند چشم انداز بايد به 150 مركز افزايش يابد. همچنين تعداد قطب هاي علمي دانشگاه تا سال 90 به چهار قطب و تا زمان سند چشم انداز بايد به هفت قطب علمي ارتقاء پيدا كند.
معاون پژوهشي دانشگاه آزاد خاطرنشان كرد: تعداد اختراعات دانشگاه آزاد اسلامي بايد تا سال 90 به 750 اختراع و در سند چشم انداز به پنج هزار و 400 اختراع برسد.
دوشنبه 25 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]