تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن در سرشتش دروغ و خيانت نيست و دو صفت است كه در منافق جمع نگردد: سيرت نيكو و د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815650485




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فصل.ها در تغییر مزاج انسان موثرند


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: دخالت دادن فصل و موقعیت جغرافیایی در تغذیه مناسب آن فصل بسیار اهمیت دارد، زیرا فصل.ها در تغییر مزاج انسان مؤثر هستند.








فصل.ها بر بدن انسان تأثیر می.گذارند و تغییراتی را ایجاد می.کنند؛ فصل بهار گرم و تر است و در این فصل افرادی که مزاج گرم و تر دارند (افراد دموی)، خصوصاً اگر در سن رشد باشند، مشکلات بیشتری خواهند داشت، چون حرارت و رطوبت بر مزاج آنها غلبه پیدا می.کند.

فصل تابستان، گرم و خشک است، بنابراین علائم گرمی و خشکی در افراد با مزاج گرم و خشک (صفراوی) که در دوره جوانی هم به سر می.برند، تشدید می.شود. در تابستان، این افراد و همچنین افرادی که فعالیت زیادی دارند، بهتر است بیشتر غذاهای سرد و تر مصرف کنند و به خصوص افرادی که مزاج گرم و خشک دارند، بهتر است مواد غذایی مانند لبنیات، آب دوغ خیار و آب میوه و هندوانه بخورند.

فصل پاییز، سرد و خشک است و در این فصل بیماری.های پوستی مانند اگزما و ترک پوست، خشکی لب.ها، بواسیر و افسردگی شیوع بیشتری پیدا می.کند و بهتر است در این فصل بیشتر غذاهای گرم و مرطوب مانند بادام و گوشت گوسفند مصرف شود.

فصل زمستان دارای طبیعت سرد و تر است و زمینه.ساز تشدید یا بروز بیماری.های بلغمی است و به همین علت افراد بالای 50 سال بیشتر در این فصل دچار مشکل می.شوند.
افراد بلغمی بیشتر دچار نفخ شکم و درد مفاصل می.شوند


افراد می.توانند مزاج خود را تنظیم کنند، به عنوان مثال اگر مهندس راه.سازی که عصبی و حساس است، در فصل تابستان برای کار به منطقه کویری کشور برود، چون تمام عوامل مؤثر بر مزاج به سمت گرمی و خشکی گرایش دارد و استعداد ابتلا به بیماری.های مزاج گرم در این شخص زیاد است، برای پیشگیری از بروز مشکل بهتر است این فرد کاهو، سکنجبین و آب فراوان بخورد، هیجان.زده و عصبانی نشود، با آب خنک حمام کند و از غذاهای گرمی.بخش، مثل فلفل و سیر بپرهیزد. همچنین غذاهای سرد و رطوبت.بخش مصرف کند.


سید محمدابراهیم ابراهیمی، محقق طب اسلامی می.گوید:
«افرادی که دارای طبیعت سرد و تر هستند و خلط بلغم در خونشان زیاد است، معمولاً افرادی هستند که رطوبت در بدنشان غلبه کرده است.
افراد بلغمی احساس خستگی زیادی در بدن دارند، بدنشان پف آلود است و چاق هستند، ولی بدنشان از چربی تجمع پیدا کرده و چاقی ناشی از تجمع گوشت ندارند.
افراد بلغمی بیشتر دچار نفخ شکم و درد مفاصل می.شوند. همچنین ورزش.های خشک مانند پیاده روی و ورزش.های توپی برای از بین رفتن رطوبت و سردی بدن مفید است.
برای درمان بلغمی مزاج.ها، مصرف غذاهای با طبیعت گرم و خشک را به بیمار پیشنهاد می.کنیم تا سردی بیمار به وسیله گرمی غذا و رطوبت و تری بیمار با خشکی غذا از بین برود. افراد بلغمی مزاج از نظر میل جنسی کم توان هستند و زود خسته می.شوند، ولی اصلاح طبع این افراد می.تواند مشکل را برطرف کند.
مصرف غذاهایی مانند خرما، ارده، شیره و ادویه.هایی مانند دارچین و زنجبیل برای این افراد مفید است و برخی داروهای گیاهی مانند زنیان نیز می.تواند رطوبت و سردی را کاهش دهد.»

مینا موحدی، .دستیار تخصصی طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران می.گوید:
«برخی بیماری.ها مانند سرماخوردگی که در طب سنتی به زکام و نزله معروف است، به دلیل سردی بدن ایجاد می.شود.
در زمستان به دلیل افزایش رطوبت بدن، زکام و نزله افرایش پیدا می.کند و حتی برخی بیماری.ها مانند بیماری.های ریوی و مفصلی در این فصل به دلیل تجمع رطوبت در بدن افزایش پیدا می.کند. این افزایش رطوبت می.تواند موجب بروز ناراحتی.هایی در سیستم گوارشی، سیستم قلب و عروق، شنوایی و بینایی شود.»
یکی از عواملی که از بروز بیماری و سرماخوردگی در فصل زمستان پیشگیری می.کند، پوشاندن سر است. افراد به خصوص پس از استحمام باید سر را بپوشانند


ورزش در زمستان موجب گرم شدن بدن می.شود

دستیار تخصصی دکترای طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه می.کند:
«افرادی که دارای مزاج سرد و تر هستند، سرما باعث افزایش رطوبت سیستم بدن آنها می.شود. این افراد در اواخر پاییز باید حرکات ورزشی را افزایش دهند تا در فصل زمستان بدنی مقاوم و گرم.تر داشته باشند که موجب کاهش بیماری.ها می.شود.
یکی از عواملی که از بروز بیماری و سرماخوردگی در فصل زمستان پیشگیری می.کند، پوشاندن سر است. افراد به خصوص پس از استحمام باید سر را بپوشانند. افرادی که دارای طبیعت سرد و تر هستند، در فصل زمستان دچار مشکلاتی می.شوند و بروز سرماخوردگی به دلیل افزایش خلط بلغم افزایش پیدا می.کند.»

سیدعلی ابوالحبیب، محقق طب اسلامی اظهار می.دارد:
«دخالت دادن فصل و موقعیت جغرافیایی در تغذیه مناسب در آن فصل بسیار اهمیت دارد.
فصل تابستان دارای مزاج گرم و خشک است و به همین دلیل افرادی که دارای طبع صفراوی هستند در این فصل شدیداً دچار بحران جسمی و روحی می.شوند.»

صفراوی مزاج.ها تحمل گرمای تابستان را ندارند
این محقق طب اسلامی بیان می.کند:
«صفراوی مزاج.ها تحمل گرمای تابستان را ندارند. این افراد در تابستان نباید از موادغذایی گرم و خشک استفاده کنند و بهتر است از غذاهای با طبع سرد و تر بیشتر مصرف کنند تا به اصطلاح جگر مصرف کننده خنک شود.
فصل زمستان، فصل سرد و تر است و معمولاً افرادی که بلغمی مزاج هستند و دارای طبع سرد و ترند در این فصل احساس سرمای بیشتری می.کنند که باید از موادغذایی گرم مثل عسل، ارده و شیره استفاده کنند.
استفاده از ادویه..های مناسب در رژیم غذایی می.تواند مفید باشد، زیرا ادویه.ها می.توانند مزاج غذاها را به نفع افراد تغییر دهند و افرادی که بلغمی هستند، ماست را نباید به تنهایی مصرف کنند و باید آن را با مصلح (ماده غذایی که طبع غذا را اصلاح می.کند، مانند پونه، .نعناع یا انیسون) مصرف کنند.»






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 204]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن