تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همه گناهان گذشته كسى كه از روى ايمان و براى رسيدن به ثواب الهى معتكف شود، آمرزي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1818910783




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

يك اپيدمي!


واضح آرشیو وب فارسی:قدس: يك اپيدمي!
* اعظم طيراني
همه انسانها به طور فطري زيبايي را دوست دارند، گرايش و ميل به زيبايي در تمام افراد مشاهده مي شود و زيبايي مانند هر پديده ديگر نسبي است. اما امروزه گرايش به زيبايي به مرحله ظاهرپرستي و خودنمايي رسيده كه متأسفانه در جامعه ما روز به روز در حال گسترش بيشتري است.
اين در حالي است كه بررسيها نشان مي دهد حدود 75 درصد متقاضيان جراحي زيبايي مشكل رواني دارند.
يك دكتراي روانشناسي باليني در اين خصوص مي گويد: اغلب جراحيهاي زيبايي به منظور احساس رضايت از ظاهر خود و به تعبيري افزايش اعتماد به نفس انجام مي شود و اغلب آنان مبتلا به اختلالهاي شخصيت خودشيفته و وسواسي و همچنين اختلالهاي اضطرابي نظير بيماري وسواس و يا اختلال افسردگي هستند.
دكتر مرتضي مدرس غروي با اشاره به اينكه اين قبيل افراد قبل از عمل جراحي در ارتباطات ميان فردي دچار مشكل هستند و نسبت به ناراحتيهاي خود بصيرت و بينش كافي ندارند مي گويد: آنان ناراحتي خود را به اشتباه به ظاهر خود نسبت مي دهند و با عمل جراحي زيبايي براي از بين بردن آن اشكال اقدام مي كنند.
وي همچنين مي افزايد: در روان پزشكي اختلالي به نام «اختلال بدشكلي بدن» وجود دارد كه نوعي اختلال شبه جسمي «سوماتوفرم» كه ويژگي آن احساس ذهني مداوم درباره زشت بودن برخي از جنبه هاي ظاهر يا چهره در افراد است، با وجود اينكه ظاهر آنان طبيعي و يا تقريباً طبيعي است.
وي يادآور مي شود: اين افراد بيشتر به متخصصان پوست يا جراحان پلاستيك مراجعه مي كنند تا روانپزشكان.
استاديار دانشگاه علوم پزشكي مشهد مي گويد: اغلب اين افراد پس از عمل جراحي نيز دچار مشكل خواهند بود و چه بسا كه پس از عمل جراحي، شرايط آنان وضعيتي بدتر از قبل پيدا كند و مشكلات آنان افزايش يابد.
وي با بيان اينكه جراحيهاي زيبايي راهي براي مبارزه با نارضايتي فزاينده فرد از ظاهرش است، اظهار مي دارد: به طور حتم برخي خصوصيات شخصيتي وجود دارد كه اين قبيل افراد را كه دنبال جراحي هستند از سايرين متمايز مي سازد.
وي ادامه مي دهد: شكل گيري نگرشي با عنوان تصوير تن از ابتداي كودكي، آغاز و طي رشد از تجارب، رفتار و همچنين نگرشهاي ديگران نسبت به ما نشأت مي گيرد. بنابراين آنچه تصوير ذهني ما از جسممان را شكل مي دهد واكنش اطرافيان نسبت به ظاهر جسمي ماست.
وي با بيان اينكه طي سالها اين اعتقاد بين مردم رواج پيدا كرده كه «آنچه زيباست خوب است و آنچه زشت است بد» مي گويند: در اغلب جوامع اين باور در مورد بانوان بسيار شايعتر از آقايان است.
به گفته وي، بررسيها نشان مي دهد بدشكلي ظاهر مي تواند منجر به آسيب زدن به «عزت نفس» و فرصتهاي اجتماعي و اقتصادي فرد شود. به طوري كه مطالعات پيوسته ثابت كرده است كه مردم گرايش دارند اختلالهاي روانشناختي بيشتري را به افراد بد منظر در مقايسه با افراد جذاب نسبت دهند، ضمن آنكه افراد خوش سيما نيز در مقايسه با افراد فاقد زيبايي از اعتماد به نفس بيشتري برخوردارند.وي درخصوص رابطه عزت نفس با جراحي زيبايي اظهار مي دارد: از آنجا كه عزت نفس ارزيابي مثبت يك فرد از خودش است، افرادي كه داراي عزت نفس بالايي هستند در مقايسه با افراد باعزت نفس پايين خود را در حوزه هاي متعددي صاحب ارزش مي دانند. بنابراين ارزيابي اين قبيل افراد از ارزشمندي خودشان بستگي به يك حوزه خاص ندارد، در نتيجه با تهديد شدن يك حوزه «مثلاً ظاهر جسماني» آنان به حوزه هاي ديگر «به عنوان مثال توانمندي تحصيلي» متوسل شده و همچنان عزت نفس خود را حفظ مي كنند.
دكتر مدرس غروي با اذعان به اينكه افراد داراي عزت نفس بالا تمايل دارند در راستاي برجسته ساختن خصوصيات مثبت خود گام بردارند، يادآور مي شود: اين در حالي است كه افراد با عزت نفسي پايين بيشتر گرايش دارند بر نقاط ضعف خود تمركز كرده و آنچه كه به عنوان نارسايي در خود درك مي كنند را اصلاح نمايند.
وي يادآور مي شود: افرادي كه عزت نفس پاييني دارند در مقايسه با افراد با عزت نفس بالا، يقين كمتري نسبت به نگرشها و باورهاي خود دارند.
به اعتقاد وي، افرادي كه تصميم به جراحي زيبايي مي گيرند خود را دچار نقص و يا نوعي نازيبايي مي دانند و معتقدند از طريق جراحي مي توانند اين نقص ادراك شده را اصلاح كنند، به همين دليل گرايش به انجام جراحي زيبايي در ميان افرادي كه داراي عزت نفس پاييني هستند، شايعتر است.
دكتر مدرس غروي مي گويد: افرادي كه متقاضي انجام جراحي زيبايي هستند احتمالاً از ويژگيهاي روانشناختي خاصي برخوردارند، كه البته ادبيات پژوهشي موجود اجازه يك نتيجه گيري كلي در مورد وجود نارسايي در شكل گيري عزت نفس و ساير خصوصيات شخصيتي آنان را نمي دهد اما مي تواند به منزله هشداري براي جامعه به ويژه جراحان و متخصصان سلامت روان باشد كه به علل روانشناختي درخواست جراحيهاي زيبايي توجه بيشتري داشته باشند.
 شنبه 25 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: قدس]
[مشاهده در: www.qudsdaily.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 506]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن