واضح آرشیو وب فارسی:فارس: استاندار همدان: سه چهارم طرح آمايش سرزمين همدان به اتمام رسيد
خبرگزاري فارس: استاندار همدان گفت: نزديك به سه چهارم از طرح آمايش سرزمين استان به اتمام رسيده است.
به گزارش خبرگزاري فارس از همدان، بهروز مرادي بعداز ظهر امروز در جلسه توسعه روستايي استان با بيان اين كه در حال حاضر تعريف جامع و كاملي از توسعه روستاها وجود ندارد، افزود: امروز توسعه روستاها مورد غفلت واقع شده به طوري هيچ نهادي متولي اين امر نيست.
وي گفت: با همكاري مديران دستگاههاي زيرساختي، فرمانداران و متوليان مقوله فرهنگ و آموزش، كار نهادسازي در ارتباط با توسعه روستايي در حال انجام است.
استاندار همدان افزود: هدف از برنامهريزي در استان نگاه مبتني بر آمايش است به طوري كه نزديك به سه چهارم از طرح آمايش استان به اتمام رسيده است.
وي اضافه كرد: مديران دستگاههاي اجرايي در استان با مشكلات و توانمنديهاي روستاها آشنا هستند و همين مسئله ميتواند گامي مؤثر در روند مطلوب كارها تلقي شود.
مرادي گفت: متوليان توسعه روستايي استان درصدد كسب اطلاعات بيشتر براي برنامهريزي بهتر در اين خصوص هستند تا اين مقوله به بهترين شكل ممكن انجام شود.
وي با بيان اين كه مبحث توسعه و توانمندي مفهومي كلي است، ادامه داد: مديران استان نميخواهد در مباحث كلان توقف كنند، بلكه با تعريف پروژه و عملياتي كردن آن درصدد شكلگيري شاكله توسعه روستايي هستند.
مرادي گفت: استان همدان سعي دارد با نگاهي هوشمندانه به مقوله توسعه روستايي يك مدل مطلوب به كشور ارائه كند.
وي افزود: نزديك به 60 درصد روستاهاي استان از نعمت گاز برخوردار هستند كه تا پايان سال آينده اين رقم به 80 درصد نيز خواهد رسيد.
مرادي تصريح كرد: در حال حاضر 90 درصد روستاهاي استان از راه آسفالته و صددرصد آنها از نعمت برق برخوردار هستند.
استاندار همدان خاطرنشان كرد: استان همدان در خصوص آموزش مهارتهاي فني و حرفهاي متناسب با نيازهاي روستاييان و ايجاد مراكز آموزشي در اين مناطق هيچگونه مشكلي ندارد.
وي با بيان اين كه تا دو ماه آينده نخستين استاني خواهيم بود كه روستاهاي پنج خانوار آن از تلفن خانگي برخوردار خواهند شد، افزود: هماكنون 300 روستا در استان داراي اينترنت پرسرعت هستند كه تجهيز 100 روستاي ديگر نيز جزو برنامه كاري آينده شركت مخابرات استان همدان است.
وي يادآور شد: استان همدان با 60 هزار هكتار آبياري تحت فشار نخستين استاني است كه در اين ارتباط اقدامات مهمي را انجام داده است.
مرادي گفت: همدان در زمينه طرح هادي روستاهاي بالاي 20 خانوار نيز به عنوان پايلوت كشوري معرفي شده است.
وي با اشاره به اين كه استان در زمينه احداث مراكز فرهنگي در روستاها داراي مقام برتر كشوري است، افزود: در حال حاضر در روستاهاي بالاي 250 خانوار، مكانهايي با عنوان خانه عالم احداث شده تا محور فعاليت اجتماعي مردم قرار گيرد.
استاندار همدان تصريح كرد: نگاه مديران استاني به مقوله توسعه بايد در تراز بالاتري قرار گيرد تا قسمت عمدهاي از منابع به سوي ايجاد اشتغال و توليد ثروت در روستاها سوق داده شود.
وي در پايان از تشكيل هيئت راستيآزمايي ظرف مدت 15 روز آينده در استان خبر داد و افزود: اعضاي اين هيئت شامل يك نفر از استانداري، يك عضو از دانشگاه، يك نماينده از حوزه علميه، يك نفر از اصحاب رسانه و مطبوعات و يك نماينده از مجلس شوراي اسلامي خواهند بود تا نسبت به ارزيابي عملكرد دولت نهم توسط مسئولان استاني بحث و بررسي شود.
مدير كل بنياد مسكن استان همدان نيز با اعلام اينكه در روستاهاي بالاي 20 خانوار تهيه طرح هادي در دست اجراست، اظهار داشت: هدف از اين طرح بسترسازي توسعه پايدار اقتصادي و كاربري مناطق روستايي با تأكيد بر قابليتها و ظرفيتهاي موجود اشتغال در روستاها و همچنين بهبود كيفيت بافت روستا است.
حسن ظفري افزود: شناسايي زمينههاي موجود در توسعه كانونهاي اشتغالزايي روستا، ايجاد تناسب منطقي بين جمعيت و كاركردهاي اقتصادي و كالبدي روستاها و همچنين تقويت و هماهنگي برنامههاي ميانبخشي توسعه و عمران روستايي از ديگر اهداف اين طرح است.
رئيس جهاد كشاورزي استان نيز در اين جلسه با اعلام اين مطلب كه ايجاد تعاونيهاي توليد در روستاها به يكپارچهسازي اراضي خرد و پراكنده كمك ميكند، گفت: در حال حاضر مقوله آموزش و فرهنگسازي در اين خصوص انجام شده و هيچ مشكلي در استان وجود ندارد.
حسين رجبيان افزود: در جامعه روستايي ايران، شرايط لازم براي شكلگيري انواع نظام بهرهبرداري مبتني بر تعاوني وجود دارد.
وي گفت: هدف از ايجاد اين تعاونيها و يكپارچهسازي اراضي، ارتقاي دانش فني و مهارتهاي تخصصي كشاورزان، استفاده بهينه از انرژي، ارائه محصولات با كيفيت بيشتر و مشاركت عمومي مردم روستا در توليد است.
رئيس جهاد كشاورزي استان افزود: در حال حاضر 40 شركت تعاوني روستايي با سرمايهاي بالغ بر 7 ميليارد ريال در مناطق مختلف استان فعاليت ميكنند كه 21 درصد اراضي استان را به خود اختصاص دادهاند.
وي از تشكيل 56 شركت تعاوني توليد در روستاهاي مناطق مختلف استان خبر داد و گفت: 19 درصد بهرهبرداران كشاورزي روستاها و آباديها با 8/55 درصد اراضي آبي استان در قالب 96 تشكل رسمي، در فرآيند توسعه مشاركت خواهند كرد.
رجبيان خاطرنشان كرد: استان همدان با احداث يك مجتمع توليدي در روستاهايي كه تعاونيهاي توليد در آنها ايجاد شده، بستر مناسبي براي اشتغالزايي جوانان روستايي فراهم كرده است.
انتهاي پيام/ش
يکشنبه 7 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]