تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سپاسگزارى منافق از زبانش فراتر نمى رود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815403705




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

حسن سبحاني : حذف صفر پول ملي را تقويت نمي كند


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: حسن سبحاني : حذف صفر پول ملي را تقويت نمي كند
ممكن است در يك نظام اقتصادي توليد محصولات كشاورزي زياد شود و همزمان در همان اقتصاد درآمد نفت هم زياد شود; اين دو پديده با هم رخ داده اند ولي يكي علت ديگري نيست ; بنابراين بايد بين دو پديده همزماني و عليت تفاوت قايل شويم .
دكتر حسن سبحاني با بيان اين مطلب افزود : گاهي دو پديده رابطه علت و معلولي با يكديگر دارند و گاه دو پديده رابطه همزماني دارند; به اين معني كه دو پديده با هم رخ مي دهند اما يكي لزوما علت ديگري نيست بلكه تنها همزمان با يكديگر رخ داده اند. با توجه به اين دو مفهوم در بحث تغيير واحد پول آنچه در كشورهاي ديگر رخ داده و براي ما تجربه است همزماني پديده هاست نه رابطه علت و معلولي پديده ها.
وي با اشاره به اين كه مفيد يا غيرمفيد بودن يك سياست اقتصادي به هدف گذاري سياستگذار بستگي دارد گفت : اگر هدف حذف صفر واحد پول اين باشد كه ارزش پول ملي افزايش پيدا كند با اين اقدام اين هدف تامين نمي شود. ممكن است چند صفر از پول كم كنيم و همزمان ارزش پول ملي هم افزايش يابد ولي مسلما اين افزايش ارزش پول ملي به خاطر حذف صفرها نيست بلكه به خاطر رخدادهاي ديگري است كه ممكن است در اقتصاد روي دهد و حجم توليدات اقتصاد و ارزش توليدات بالا برود كه سرانجام منجر به افزايش ارزش پول مي شود. بنابراين هدف افزايش ارزش پول با حذف صفر بدون نتيجه است چون ارزش پولي هنگامي افزايش مي يابد كه جامعه توليد كند پس هرچه ميزان توليدات افزايش يابد پشتوانه پول ملي نيز افزوده مي شود و برخلاف گذشته كه ذخاير طلا پشتوانه پول ملي بوده است نزديك به چندين دهه است كه ميزان توليد پشتوانه پول ملي و تعيين كننده ارزش و برابري آن با ارزهاي خارجي است .
نماينده سابق مجلس افزود : در سال هاي گذشته دولت حق نداشته كسري بودجه را با استقراض از نظام بانكي تامين كند و مطمئن هستم كه دولت كسري بودجه خود را از اين راه تامين نكرده است ; بنابراين نمايندگان مجلس شوراي اسلامي بايد در جستجوي پاسخ اين پرسش باشند كه سرچشمه ايجاد اين كسري پانزده هزار ميليارد توماني كجاست نه اينكه دائما تاكيد كنند كه پول بدهيم به بانك ها تا آنها نيز به مردم تسهيلات بدهند.
اين اقتصاددان با مبهم دانستن علل كسري بودجه ارگان هاي دولتي گفت : اين پرسش از وزارتخانه هاي دولتي هم هست كه منشا كسري هاي بودجه آنها كجاست آيا از آغاز دولت بودجه كمي به آنها تخصيص داده است يا بي انضباطي هاي مالي در حين هزينه بودجه باعث اين كسري بودجه شده است و يا به علت مصوبات دولت يا وزارتخانه ها بدون در نظر گرفتن محل تامين منابع مالي اين مصوبات است تا با قرار دادن مجلس در مقابل يك عمل انجام شده و در نهايت تحت فشار قرار دادن مجلس لوايح متمم بودجه را در مجلس شوراي اسلامي به تصويب برسانند.
اين نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي كسري بودجه سي ميليارد دلاري دولت را غيركارشناسي دانست و گفت : من بر اين باورم كه بيان سي ميليارد دلار از سوي برخي افراد يك سخن غيركارشناسي و نادرست است .
 يکشنبه 24 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن