تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه اگر مردم آثار آن را مى دانستند، به جهت حريص بودن به خير و بركتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832828357




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جستجوی حیات بر روی خواهران یخ زده زمین!


واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: جستجوی حیات بر روی خواهران یخ زده زمین!


http://www.aftab.ir/news/2010/may/19/images/35676e093f938a491d67397af2082506.jpg


جستجو برای یافتن اشکالی از حیات بر روی سیارات دیگر منظومه شمسی از موضوعات مورد علاقه دانشمندان است.
هر چند به نظر می رسد به جز مریخ سایر سیارات برای میزبانی از جانداران از اقبال چندانی برخوردار نباشند قمرهای آنها امیدهای جدید کشف علائم زندگی به شمار می روند.
چهارصد سال قبل، گالیله با دوربین چشمی خود موفق شد چهار قمر اطراف مشتری را کشف کند.
این اولین ضربه ای بود که به طور تجربی به عقاید بطلمیوسی درباره آسمان وارد شد و دومین آن زمانی رخ داد که گالیه توانست نواری از حفره های روی سطح ماه پیدا کند که به شکل حرف L بود.
گالیله در سال ۱۶۱۰ نشان داد که اجرام آسمانی دیگری نیز به دور سیارات اصلی منظومه شمسی می چرخند و قمر زمین تصویری از سکون جاودانه آسمان نیست و تنها چهره ای از ستاره ای قدیمی و پیر است که از ابتدای تمدن بشر دیده شده است.
امروزه حدود ۱۷۰ قمر در منظومه شمسی شناسایی شده اند و امیدهای اندکی نیز برای یافتن اشکالی از حیات بر روی مریخ به وجود آمده است.
مریخ دومین سیاره منظومه است که می توان احتمال وجود حیات را در روی آن مورد بررسی قرار داد. اما قمرهای غول پیکر مشتری و زحل که شباهت بسیاری به زمین دارند می توانند از جنبه های حضور اشکالی از حیات مورد توجه باشند.
در فاصله چند میلیارد کیلومتری (بیشترین فاصله ای بتوانیم تصوری از رسیدن به آن داشته باشیم) نیز این احتمال وجود دارد که حیات دیده شود.
قمرهای مشتری و زحل در واقع، خواهران کوچکتر و بسیار سردتر زمین هستند. سطح آنها از اقیانوسهای یخ، رودخانه هایی از متان و فورانهای آتشفشانی هزاران برابر شدیدتر از آتشفشان ایسلند پوشیده شده است.


● تیتان
زمانی که کاوشگر کاسینی در سال ۲۰۰۵ اولین تصاویری را که از نزدیکی تیتان (بزرگترین قمر زحل) تهیه کرده بود به زمین فرستاد، یکی از محققانی که این تصاویر را بررسی می کرد با دیدن دریاچه ها، تپه ها، مردابها و ریگهای روان بر روی این قمر، با تعجب گفت: "به نظر می رسد انگلستان باشد!" با این تفاوت که دریاچه ها و کوههای تیتان از گاز مایع و یخ تشکیل شده اند.
به طوری که برای قمرهای سیارات غول پیکر گازی منظومه شمسی از عنوان "جهنمهای یخی" استفاده می شود چرا که دمای سطح این اقمار بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ زیر صفر در نوسان است.


● انسلادو
خشونت، عادت انسلادو است. انسلادو با قطر ۵۰۰ کیلومتر ششمین قمر بزرگ زحل است.
مهمترین ویژگی این قمر، انعکاس زیاد نور خورشید است به طوری که می تواند ۹۹ درصد از نور ستاره مادر منظومه را بازتابش کند.
کاوشگر "وویاجر" برای اولین بار در دهه ۸۰ این قمر را رصد کرد. در نزدیکی قطب جنوب انسلادو، چشمه هایی از آبگرم وجود دارند که بخار و تکه هایی از یخهای پیرامون خود را به اتمسفر پرتاب می کنند.
این یخها دوباره به شکل برف به روی انسلادو فرو می ریزند و سطح این قمر را شبیه به یک زمین هاکی می کنند. بخشی از این بخارات نیز جذب نیروی گرانش زحل می شوند و یک حلقه ابری را در اطراف این سیاره شکل می دهند.


● یو و اروپا
"یو" و "اروپا" توپهای وسیعی از آب یخ هستند که به دور سیاره مشتری می چرخند، اما به نظر می رسد که در زیر پوسته آنها دنیایی مستعد برای حیات درحال غلیان باشد.
بر روی قمر اروپا، میدان جاذبه مشتری جزر و مدهای داخلی را ایجاد می کند که انرژی تولید می کنند و آب را گرم کرده و آن را به حالت مایع نگه می دارند.
۲۰ جریان گرمابی در عمق دریاهای قمر اروپا وجود دارند. دریاهایی که غنی از مولکولهایی است که پایه تولد هیدروکربورها هستند و هیدروکربورها نیز اجزای اولیه تشکیل دهنده جاندارانند.
در روی سطح قمر دیگر مشتری یعنی "یو" فورانهای آتشفشانی وجود دارند که رودخانه های ماگمایی به طول ۵۰ کیلومتر را ایجاد می کنند.
ماگمایی که از چشمه های "یو" فوران می کند ۱۰۰ برابر بیشتر از ماگمایی است که از تمام آتشفشانهای زمین خارج می شود اما بر روی سطحی که تنها یک دوازدهم سطح زمین است.


● گانیمید
از دیگر قمرهای بسیار بزرگی که گالیله رصد کرد گانیمید (قمر مشتری) است که با ۵ هزار و ۲۷۰ کیلومتر بزرگتر از سیاره عطارد و یک برابر و نیم ماه بوده و بزرگترین قمر منظومه شمسی به شمار می رود.
گانیمید تنها قمری است که به دلیل وجود هسته فلز مایع، میدان مغناطیسی ویژه خود را دارد. همچنین دارای یک اتمسفر رقیق از اکسیژن بوده و در میان دو لایه یخ زیر زمینی (که کاوشگر گالیله آنها را در ۱۹۹۵ کشف کرد) یک دریاچه بزرگ نمکی به عمق ۲۰۰ کیلومتر واقع شده است.
باوجود این به نظر نمی رسد که بر روی این قمر غول پیکر مشتری علائمی از حیات وجود داشته باشد.


● ماه
درباره تنها قمر زمین، تازه ترین فرضیات می گویند که حدود ۵/۴ میلیارد سال قبل شکل گرفته است.
یک جرم آسمانی عظیم همچون ماه با نوسان محور چرخش زمین تنظیم می شود و این نوسان محور در یک دوره ۲۶ هزار سال یکبار کم و زیاد می شود و به این ترتیب فصول در ماه تغییر می کنند و زمانی که نوسان به حداکثر خود برسد تغییرات آب و هوایی سطح ماه می توانند بسیار شدید شوند بنابراین بعید به نظر می رسد که ماه بتواند میزبان حیات باشد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[مشاهده در: www.p30city.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 296]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن