واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: زمينههاي بسيار مناسبي براي فعاليت بخش خصوصي ايجاد شده است
نايب رئيس اتاق ايران با اشاره به شرايط بخش خصوصي در ايران و مقايسه آن با 60 سال گذشته افزود: در حال حاضر زمينههاي بسيار مناسبي براي فعاليت بخش خصوصي ايجاد شده است، در حالي كه در گذشته چنين احترامي براي بخش خصوصي قائل نبودند و دولت، اين بخش را طرف مشورت خود قرار نميداد.
به گزارش روابط عمومي اتاق ايران نشست روساي اتاقهاي بازرگاني و صنايع و معادن سراسر كشور با حضور رئيس اتاق ايران، معاون اتاق ايران در امور استانها، استاندار گيلان و جمعي از فعالان بخش خصوصي كشورمان در رشت برگزار شد.
در اين نشست كه جمع كثيري از روساي اتاقهاي بازرگاني سراسر كشور حضور داشتند، مسايل و مشكلات پيش روي صنعت و توليد كشور مطرح و بررسي شد.
علي عبداللهيان معاون اتاق ايران در امور استانها در سخناني در اين نشست هدف از برپايي اين قبيل جلسات را توسعه ارتباطات كاري و اجتماعي، تبادل نظرها، تجربهها و سازندگي در اتاقهاي بازرگاني سراسر كشور عنوان كرد.
به گفته وي سازندگي فقط در ماشين سازي و كارخانجات نيست، بلكه آغاز مسير زندگي از چگونه زيستن در كنار يكديگر و داشتن تفكر بهتر از روز قبل است.
هادي تيزهوش تابان رئيس اتاق رشت نيز ضمن خوشامدگويي به روساي اتاقهاي بازرگاني و صنايع و معادن سراسر كشور، برخي مشكلات صنعت در استان گيلان را بر شمرد.
وي با بيان اينكه استان گيلان از گذشته به عنوان استان يكم در كشور معروف بوده است تصريح كرد: اين استان از استانهاي بسيار پر رونق كشور به شمار ميرفته كه در حال حاضر در بخش صنعت، حمل و نقل، ترانزيت كالا، كمبود زمين و برخي موارد با مشكلاتي مواجه شده است.
علا ميرمحمدصادقي نايب رئيس اتاق ايران نيز در سخناني با اشاره به شرايط بخش خصوصي در ايران و مقايسه آن با 60 سال گذشته افزود: در حال حاضر زمينههاي بسيار مناسبي براي فعاليت بخش خصوصي در كشور ايجاد شده است در حالي كه در گذشته چنين احترامي براي بخش خصوصي قائل نبودند و دولت، اين بخش را طرف مشورت خود قرار نميداد.
ميرمحمدصادقي همچنين با اشاره به صنعت چاي استان گيلان خاطرنشان كرد: صنعت چاي در اين استان بسيار قوي بود و سرمايه خوبي براي كشور محسوب ميشد، در حاليكه متاسفانه اكنون 70 تا 80 درصد كشاورزي در گيلان از بين رفته است.
وي از استاندار گيلان درخواست كرد تا به مسايل و مشكلات پيش روي صنعت چاي رسيدگي كنند.
علي اصغر جمعهاي رئيس اتاق سمنان نيز با اشاره به برخي مشكلات واحدهاي توليدي خاطرنشان كرد: به نظر ميرسد دولت قصد دارد يارانههاي سوخت واحدهاي توليدي را حذف كند و حتي قيمت برق و سوخت را مشخص كرده است كه در اين صورت صنعت و توليد كشور با مشكل مواجه ميشود و بيش از 80 درصد واحدهاي توليدي تعطيل خواهند شد.
وي همچنين با باين اين مطلب كه بسياري از واحدهاي توليدي كشور با شيوه اجرايي اخذ مالياتها و قانون ماليات بر ارزش افزوده كه از ماه آينده عملياتي خواهد شد، نا آشنا هستند، افزود: اين در حالي است كه مكانيزمهاي اجرايي و زيرساختهاي لازم در اين زمينه نيز فراهم نشده است.
" جبار كياني پور" رئيس اتاق ياسوج نيز در اين نشست به ارائه گزارشي از سفر رئيس جمهور به كهگيلويه و بويراحمد و نيز جلسات اتاق ياسوج با وزراي صنايع و بازرگاني پرداخت و اين جلسات را داراي دستاوردهاي مطلوبي توصيف كرد.
وي با تاكيد بر لزوم تعامل بخش خصوصي و دستگاههاي دولتي خاطرنشان كرد: چنانچه اعضاي اتاقها با سازمانهاي بازرگاني استانها و نيز ساير دستگاههاي دولتي استان روابط خوبي داشته باشند به نتايج دلخواه دست پيدا ميكنند.
رحمت الله موحدي رئيس اتاق گرگان نيز با اشاره به گذشت يكسال و نيم از دوره جديد فعاليت اتاقهاي بازرگاني خاطرنشان كرد: انتظار ميرود بحث تغيير قانون اتاق بازرگاني با سرعت بيشتري پيگيري شود.
موحدي خاطرنشان كرد: بخش خصوصي در كشور ما نتوانسته جايگاه خود را در بين دولتمردان تثبيت كند و ما در اتاق نبايد بگذاريم فرصتها از دست برود.
" هوشنگ فاخر" عضو هيئت رئيس ه اتاق ايران با بيان اينكه "اگر قانون ماليات بر ارزش افزوده درست پياده شود به نفع توليدكننده است" گفت: در صورت اجراي صحيح اين قانون خود به خود معاملات شفاف و به سمت توليد كننده و واردكننده اصلي هدايت ميشود، در حاليكه اكنون توليد كننده و واردكننده به مامور وصول ماليات تبديل شدهاند.
وي تصريح كرد: چنانچه وزارت اقتصاد و دارايي مغازه داران را مكلف به خريد اجناس از كساني كند كه قانون را رعايت ميكنند، ضمن حل اين مشكل با قاچاق كالا نيز مقابله خواهد شد.
" حسين پيرموذن" نايب رئيس اتاق اردبيل نيز با بيان اينكه "صنعت در كشور ما بدون هدف رها شده است"، تصريح كرد: طرح آمايش سرزمين و اعطاي وامهاي ارزي مشكل جديدي به ساير مشكلات صنعت ميافزايد، زيرا در شرايطي كه توليدكنندگان و صنعتگران براي تهيه مواد اوليه خود دچار مشكل بوده و بانكهاي خارجي LC هاي ايراني را برگشت ميزنند اين طرح موفق نخواهد بود.
وي خواستار تشكيل گروهي از سوي اتاق ايران براي رسيدگي به مشكلات ناشي از طرح آمايش و ارائه پيشنهاداتي از قبيل ارائه وامهاي ريالي به جاي ارزي به واحدهاي توليدي شد.
" حسين جهانگير" رئيس اتاق خرمآباد نيز با اشاره به افزايش تورم در كشور تصريح كرد: قيمت محصولات و توليدات ايراني هر روز با افزايش هزينه نيروي انساني، اضافه شدن نرخ بيمه و هزينههاي مخابرات و به واسطه بالا رفتن قيمت مواد اوليه، افزايش پيدا ميكند.
وي ادامه داد: يكي از مزيتهاي كشور ما ارزان بودن هزينه حاملهاي انرژي بوده است كه دولت قصد دارد يارانه آن را حذف كند كه با اين شرايط توليدكننده مزيت قيمت را در صنعت از دست ميدهد و در نهايت به ناچار به واردكننده تبديل ميشود.
همچنين "محمد صمدي" رئيس اتاق خراسان شمالي با اشاره به نقش اتاقها در ارائه مشاوره به قواي سه گانه تصريح كرد: در همين راستا كميته قضايي حمايت از سرمايهگذاري در بجنورد تاسيس شده است و نمايندگاني از اتاقهاي بازرگاني و تعاون نيز به صورت عضو رسمي در اين كميته فعاليت ميكنند.
وي با بيان اينكه "اتاقها پيگير مسايل و مشكلات صنعت در استانهاي خود هستند" افزود: از اتاق ايران درخواست ميكنيم در خصوص نرخ صدور كارت بازرگاني در سطح كشور يك رويه واحد و يكنواخت اجرا شود و هزينهها به صورت يكسان وصول شود.
يکشنبه 10 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 264]