تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر لحظه ای که بر فرزند آدم بگذرد و او به یاد خدا نباشد روز قیامت حسرتش را خواهد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1818963782




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جشنواره ي فيلم فجر، بيم ها و اميد ها!


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: از خبرها و شنيده ها چنين بر مي آيد كه بيست ونهمين جشنواره ي بين المللي فيلم فجر، با توجه به حضور برخي فيلمسازان جوان و تازه نفس در كنار فيلمسازان نسل اول انقلاب از جمله: كيانوش عياري، رضا ميركريمي، كمال تبريزي، جمال شورجه، رسول صدر عاملي و ابراهيم حاتي كيا و ديگر كارگردان هاي نام آشناي سينماي ايران، بازار گرم تري خواهد داست!

به عنوان يك منتقد فيلم كه پيگيري مداوم اين رويداد مهم، در چنين روزهايي از سال، يكي از جدي ترين دلمشغولي هاي اوست، با اشتياق، چشم به راه دست كم چند فيلم اميد بخش و متفاوت مي نشينم و اميدوارم كه مثل همه ي جشنواره هاي سالم و كم حاشيه، بخش "مسابقه ي سينماي ايران" جشنواره، به راستي ميدان رقابت سالمي براي فيلمسازان سينماي ملي ما باشد.

در كنار اين اشتياق و انتظار شيرين، باز هم بر پايه ي خبرها و شنيده ها ، دلشوره ها ونگراني هايي هم پيش مي آيد كه ناگزير، ‌مطرح كردن برخي "بايدها و نبايد ها" را در خصوص برگزاري بيست ونهمين جشواره ي بين المللي فيلم فجر ضروري جلوه مي دهد. شايد بانگاهي گذرا - بي هيچ آداب و ترتيبي - بتوان به چند مورد مهم از اين بايد ها و نبايدها، به اجمال اشاره كرد:

1 - فراهم ساختن تسهيلات مناسب و اعطاي تخيف ويژه براي دانشجويان و دانشگاهيان جهت تهيه ي بليت هاي جشنواره، مي تواند نمايانگر نگاه ويژه و احترام آميز دبيرخانه ي جشنواره، در رويارويي با سينما دوستان دانشگاهي باشد.

2 - انتخاب فضاي مناسبي براي نمايش فيلم ها (ويژه ي رسانه هاي گروهي و منتقدان) به شرطي مي تواند نتيجه ي مثبت و ثمربخشي در بر داشته باشد كه دست اندركاران واقعي و فعال در عرصه هاي نقد فيلم، ‌تهيه خبر و نوشتارهاي سينمايي در سينماي ويژه ي رسانه هاي گروهي حضور يابند.

3 - برگزاري نشست هاي نقد و بررسي فيلم ها - با وجود كمي وقت و شتابزدگي هاي طبيعي و خاص دوران جشنواره - مي تواند با برنامه ريزي درست وسنجيده و با استفاده از منتقدان شناخته شده و مستقل، از حالت "رفع تكليف" خارج شود!

4 - انتخاب درست و سنجيده و جامع نگرانه ي هيئت هاي: "‌انتخاب" و "داوري" بخش هاي مختلف جشنواره - به ويژه براي بخش مسابقه - را نبايد به دايره ي دوستان و آشنايان نزديك به دبيرخانه و به اصطلاح معروف به جمع خودي ها و مديران شناخته شده ي دولتي، محدود كرد. حضور چهره هاي مستقل و متخصص در شاخه هاي متنوع توليد فيلم و ديدگاه هاي مختلف در كنار هم، مي تواند، به جريان درست و سنجيده ي "انتخاب ها" و "داوري ها" ي كارشناسانه و بيطرفانه منجر شود.

5 - معرفي اعضاي هيئت هاي انتخاب و داوري فيلم در همه ي جشنواره هاي معتبر، يك رسم معمول و مالوف است كه نمايانگر نوع نگاه و سمت گيري عالمانه ي يك جشنواره، به چگونگي تركيب تخصص ها و نگرش هاست. حركت به اصطلاح "چراغ خاموش" هيئت هاي انتخاب و داوري و معرفي نشدن آن هابه اهالي سينما در چنين رويدادهايي، چندان توجيه پذير نيست و نامتعارف به نظر مي رسد!

6 - مشروط نكردن "نمايش همگاني" فيلم ها ي توليدي جديد به شركت و حضور اجباري در جشنواره ي فيلم فجر را بايد به فال نيك گرفت، به ويژه كه مي دانيم، اگر به هر پده يي با عينك "سياست زدگي!" نگاه نكنيم، برخي از كارگردان ها به دليل آماده نبودن فيلم ها يا برخي كمداشت هاي فني فيلم هايشان، فرصت حضور در جشنواره را پيدا نمي كنند و اين مسئله ربطي به قهر و آشتي بودن آنان با جشنواره ندارد!

منبع: سی نت





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن