واضح آرشیو وب فارسی:: ممکن است برای شما هم این سوال پیش آید که هزینه کامپوزیت دندان چقدر است؟ هزینه کامپوزیت دندان با توجه به عوامل مختلفی می تواند متغیر باشد. در این مقاله قصد داریم عواملی که بر هزینه کامپوزیت تاثیر گذار است را برای شما شرح دهیم.
کامپوزیت دندان جلو چیست ؟
کامپوزیت ( dental composite ) یا همان لمینت کامپوزیتی از بهترین روش هایی است که برای ترمیم و زیبایی دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع کامپوزیت موادی خمیری است که دندان پزشک زیبایی باید لایه لایه نازک بر روی دندان بیمار قرار دهد. کامپوزیت ها دارای طیف وسیع رنگی هستند که از سفید به تیره ترین با توجه به علاقه، رنگ چهره و تطبیق با رنگ دیگر دندان ها جهت رفع مشکلات ظاهری دندان ها انتخاب می شود. مراحل انجام کامپوزیت دندان دو بخش است.
در مرحله اول باید دندان های بیمار توسط دندان پزشک مورد بررسی قرار بگیرد تا هرگونه مشکلی اعم از پوسیدگی، عصب کشی و پر کردن یا کشیدن دندان انجام شود. همچنین در این مرحله مشاوره های لازم جهت بررسی شرایط دو فک و دندان ها توسط پزشک انجام می شود. در بخش دوم دندان پزشک باید درمان کامپوزیت را انجام دهد. البته هرچه تعداد کامپوزیت ها بیشتر شود ممکن است در چند جلسه درمانی انجام شود. اما معمولا انجام کامپوزیت در سریع ترین زمان ممکن انجام می شود و یکی از علت های محبوبیت آن برای بیماران همین زمان و کم سریع بودن فرآیند درمان است.
هزینه کامپوزیت دندان چقدر است؟
نحوه تعیین قیمت کامپوزیت دندان بستگی به مولفه های مختلفی دارد که در تعیین هزینه کامپوزیت دندان تاثیر گذار است. ملاک تعیین هزینه کامپوزیت دندان عبارتند از:
تعداد واحد های مورد نیاز جهت انجام کامپوزیت دندان
زمانی که می خواهیم بدانیم هزینه کامپوزیت دندان چقدر است باید تعداد کامپوزیت های مورد نیاز را تعیین کرد. در واقع تعیین قیمت کامپوزیت دندان بستگی به تعداد واحد یا به اصطلاح تعداد دندان هایی که میخواهید کامپوزیت کنید دارد. در صورتی که بخواهید سه دندان را کامپوزیت کنید مبنا قیمت سه واحد کامپوزیت است.
مدل و برند کامپوزیت دندان
یکی دیگر از عوامل مهم برای تعیین نرخ کامپوزیت دندان مدل و برند کامپوزیت دندان است. برای کامپوزیت دندان از برندهای مختلفی استفاده می شود که هر یک از آن ها دارای قیمت مختلفی هستند. هر برند دارای کیفیت مختلفی است که در طول عمر کامپوزیت و قیمت آن بسیار تاثیر گذار است. از بهترین کشورهایی که برند خوب و کیفیت خوبی از کامپوزیت دندان را تولید می کنند کشور های آمریکا، ژاپن، آلمان و سوئیس هستند. البته برند های دیگری امروزه کامپوزیت تولید می کنند که دارای قیمت پایین تری بوده و اغلب تولید کشور چین هستند. اما باید دقت داشته باشید کیفیت مواد و استفاده از مواد اولیه مناسب و مرغوب از اهمیت بسیار بالایی در قیمت کامپوزیت، تعیین برند و نوع کامپوزیت برخوردار است.
درمان های پیش از کامپوزیت دندان
از مهم ترین موضوعاتی که کمتر به آن توجه می شود مشکلات دهان و دندان است که باید قبل از انجام کامپوزیت درمان شود. برای مثال پوسیدگی های دندانی، عصب کشی یا درمان های مشابه آن باید قبل از انجام کامپوزیت انجام شود. در صورتی که درمان های لازم انجام نشود ممکن است آسیب های بسیار جدی تری به دندان های طبیعی بیمار در آینده وارد شود. و برای انجام درمان مجبور به برداشتن کامپوزیت شوند که در نهایت ممکن است تفاوت رنگ در کامپوزیت جدید و کامپوزیت قدیمی به وجود آید.
مهارت و دستمزد دندان پزشک برای انجام کامپوزیت
یکی دیگر از عواملی که می تواند تاثیر مستقیمی بر کیفیت انجام کامپوزیت و ماندگاری آن داشته باشد میزان مهارت و تجربه دندان پزشک است. میزان تخصص دندان پزشک، موقعیت مکانی کلینیک و دستمزد پزشک می تواند تاثیر بسیار زیادی بر قیمت کامپوزیت دندان داشته باشد. بهتر است کیفیت و مهارت پزشک در انجام کامپوزیت دندان را اولویت قرار داده و برای این مورد نگران هزینه ها نباشید.
درمان ارتودنسی پیش از انجام کامپوزیت دندان
با استفاده از روش ترمیم زیبایی کامپوزیت می توان تنها ایراد ها و نواقص ظاهری و جزئی دندان را پوشش داد. در صورتی که دندان های بیمار بسیار نا منظم یا کج باشد باید ابتدا از درمان ارتودنسی برای یکدست و منظم کردن دندان استفاده نمود سپس اقدام به کامپوزیت دندان کرد. این موضوع می تواند بر قیمت کامپوزیت دندان تاثیر بسیار زیادی داشته باشد.
تفاوت کامپوزیت ارزان و گران در چیست؟
- تفاوت در ماندگاری و دوام کامپوزی تدندان در برابر تغییر رنگ و ساییدگی های احتمالی
- تفاوت در مقاومت و طول عمر کامپوزیت
- تنوع گسترده در طیف رنگی کامپوزیت
- کیفیت ساخت و مواد مورد استفاده در ساخت کامپوزیت دندان
انواع کامپوزیت دندان
کامپوزیت ماکروفیل (درشت دانه)
کامپوزیت های ماکروفیل از چند دهه قبل وارد صنعت دندان پزشکی شده است و دارای ذره های 10 الی 15 میکرومتر است. این نوع کامپوزیت از انواع دیگری ذرات بزرگتر دارد که ارائه کار را کمی سخت تر می کند اما در عین حال دارای ماندگاری و مقاومت بالایی است.
کامپوزیت میکروفیل
این کامپوزیت ها ریز دانه تر از کامپوزیت ماکروفیل هستند و به همین علت نتیجه کار با این نوع مواد کاملا صاف و یکدست است. میکروفیل ها در مقایسه با ماکروفیل ها دارای مقاومت کمتری هستند.
کامپوزیت هیبرید، میکروهیبرید و نانو هیبرید
بعضی از ذرات این نوع کامپوزیت محدوده 10 الی 15 میکرومتر بوده و برخی دیگر در محدوده 40 میکرو متر هستند. از ویژگی های این نوع کامپوزیت ها می توان به افزایش مقاومت در برابر سایش، دوام و مقاومت بالا اشاره نمود. اما از معایب این کامپوزیت ها می توان به از دست دادن تدریجی زیبایی و کیفیت این نوع از کامپوزیت ها اشاره نمود.
نانو کامپوزیت
از نانو کامپوزیت ها برای اصلاح نواقص در کامپوزیت های ترکیبی استفاده می شود زیرا دارای مقاومت بسیار بالا در برابر سایش و درخشندگی بسیار خوب هستند.