میز اداری کارشناسی از انواع میزهای اداری است که به اشتباه با عنوان میز کارمندی شناخته می شود. این در حالیست که این میز مشخصات مربوط به خود را داشته و کاربرد متفاوتی نیز دارد. برای آشنایی با مشخصات میز اداری کارمندی و کارشناسی و تفاوت میان این دو میز در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
معرفی میز اداری کارمندی
از آنجایی که کارمندان بیش از 8 ساعت از زمان خود را به فعالیت در محیط های کاری می پردازند، یک میز مجزا برای تأمین نیازهای آنان طراحی و تولید شده است. این میز اداری که با عنوان میز کارمندی شناخته می شود یکی از اصلی ترین مبلمان ها در دفاتر کاری به شمار می آید.
تولیدکنندگان میز اداری کارمندی به منظور رفع نیازهای کارمندان در طول 8 ساعت فعالیت، میزهای کارمندی را مطابق با استانداردهای ارگونومیک می سازند. به همین خاطر است که فعالیت مستمر بر روی میزهای استاندارد، منجر به بروز حس درد در کارمندان نمی شود.
بهره مندی از ابعاد استاندارد از دیگر مشخصات میزهای کارمندی ارگونومی است. این میزهای اداری به منظور تسهیل امور اداری و پوشش کلیه تجهیزات مورد نیاز کارمندان در ابعاد 80 الی 120 سانتی متر ساخته می شوند. ارتفاع میزهای کارمندی نیز عموماً 70 ایل 75 سانتی متر در نظر گرفته می شود.
با اینحال میز اداری استاندارد کارمندی به قابلیت تنظیم ارتفاع نیز مجهز می شوند تا هر کارمند بتواند ارتفاع کلی میز را در تناسب با قد خود تنظیم کند. در بدنه میز کارمندی یک کمد و کنسول برای نگهداری لوازم شخصی کارمندان تعبیه می شود.
در اغلب مواقع این محفظه دارای قفل محافظ است تا کارمندان بتوانند با قفل کردن کمد، از لوازم خود محافظت کنند. کارکرد موثر میزهای کارمندی در دفاتر کاری موجب شده تا تنوع گسترده از آن روی کار بیاید. شما می توانید انواع مختلفی از میزهای کلاسیک و یا میز اداری مدرن را در سطح بازار بیابید.
معرفی میز اداری کارشناسی
میز اداری کارشناسی از دیگر تجهیزات اداری است که برای استفاده کارمندان ارشد طراحی و تولید می شود. در دفاتری که علاوه بر کارمندان چندین کارشناسی مشغول به کار هستند، خرید این دسته از میزهای اداری ضروری قلمداد می شود. شرایط شغلی متفاوت کارشناسان موجب شده تا طراحی و ابعاد این میزها به شکل متفاوتی صورت بگیرد.
معمولاً کارشناسان به فضای بیشتری برای انجام فعالیت های اداری نیاز دارند. آن ها دائماً با اسناد و آرشیوها سروکار دارند و نیاز به سطح کار گسترده ای دارند. به همین خاطر است که تولیدکنندگان در طراحی و اجرای میز کارشناسی از 120 تا 250 سانتی متر طول، 80 الی 120 سانتی متر عرض و 75 تا 85 سانتی متر ارتفاع استفاده می کنند.
این ابعاد استاندارد، بهترین شرایط را برای کار و فعالیت کارشناسان فراهم می کنند. مشابه میزهای اداری کارمندی، میزهای اداری کارشناسی نیز به قابلیت های ارگونومی مجهز می شوند تا فعالیت مستمر کارشناسان منجر به بروز عارضه های فیزیکی در آنان نشود.
تفاوت میزهای کارمندی و کارشناسی
با مشخصات میزهای اداری کارمندی و کارشناسی آشنا شدید. برای اینکه بتوانید این دو میز اداری را به خوبی از یکدیگر تفکیک کنید، لازم است با تفاوت میان آن ها نیز آشنا شوید. در این صورت می توانید برای هر سمت شغلی، یک میز اداری خاص و متمایز خریداری کنید. در بررسی تفاوت میان میزهای اداری کارمندی و کارشناسی می توان به موارد زیر اشاره نمود.
· ابعاد میزهای اداری
اصلی ترین تفاوت میان میز اداری کارمندی و کارشناسی، ابعاد آنان است. همانطور که پیش از این نیز گفته شد، کارشناسان به جهت داشتن شرایط شغلی متفاوت، به سطح گسترده ای از میزهای اداری احتیاج دارند. در حالیکه کارمندان نیازی به سطوح گسترده نداشته و در میزهای کوچک و نقلی نیز می توانند به فعالیت خود ادامه دهند. بنابراین اولین نقطه تمایز این دو میز را می توان در ابعاد آنان دانست.
· تعداد قفسه ها و کنسول ها
در میزهای کارشناسی از قفسه و کنسول های مختلف استفاده می شود. اینکار رفاه کارمندان ارشد را در طول 8 ساعت فعالیت تضمین می کند. این در حالیست که میزهای اداری کارمندی معمولاً فاقد قفسه های متعدد هستند. چرا که کارمندان در دفاتر کاری نیازی به جمع آوری اسناد ندارند.
· شکل و ظاهر میزهای اداری
معمولاً در طراحی میزهای کارمندی بهینه سازی فضای میز اهمیتی ندارد. به همین خاطر است که در طراحی این میزها از فرم های خلاقانه و خاص استفاده می شود. گاهی نیز عوامل مسدود کننده مختلفی برای تأمین ویژگی های ظاهری میز به کار می رود.
این در حالیست که تولیدکنندگان در طراحی و اجرای میز کارشناسی، بیشترین فضا را برای سطح رویه میز تدارک می بینند تا انجام فعالیت های اداری برای کارشناسان آسان تر شود. گاهی برای تأمین این ویژگی طراحان به مدل های ال شکل روی می آورند.
میزهای ال کارشناسی نه تنها شکل خاص و جذابی دارند، بلکه بسیار کاربردی هستند. در این میزها کیبورد و مانیتور کارشناسان در یک رویه مجزا با طول کم قرار می گیرد تا در رویه اصلی میز فضای کافی برای فعالیت های اداری وجود داشته باشد.
· تنوع در طرح و رنگ
میزهای اداری کارمندی بیشتری کاربرد را در دفاتر کاری دارند. بسیاری از شرکت ها در فضای کاری خود از دو الی میز کارمندی استفاده می کنند. این در حالیست که تنها دفاتر معدودی نیاز به میز کارشناسی دارند. این مسئله طراحی و ساخت میزهای کارمندی را با تنوع قابل توجهی روبرو ساخته است. به طور عکس میزهای کارشناسی به جهت کم کاربرد بودن آنان، با تنوع نسبتاً کمی به فروش می رسند.
سخن پایانی
بسیاری از مدیران، متوجه تفاوت میان میزهای اداری کارمندی و کارشناسی نیستند. به همین خاطر است که معمولاً میزهای کارشناسی را نیز مشابه میزهای کارمندی تصور می کنند. این در حالیست که این دو میز اداری تفاوت های فاحشی با یکدیگر دارند. پس از آشنایی با این تفاوت ها، می توانید یک میز اداری با کیفیت، در تناسب با سمت های شغلی مختلف خریداری کنید.