تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 3 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خود را ملزم به سکوت طولانی کن، چرا که این کار موجب طرد شیطان بوده و در کار دین،...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1818003741




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توصیه‌های روزه‌داری برای افراد سالمند و بیماران خاص


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: توصیه‌های روزه‌داری برای افراد سالمند و بیماران خاص
رییس گروه تغذیه معاونت بهداشتی استان قم در خصوص روزه‌داری افراد سالمند و یا بیماران خاص مانند افراد مبتلا به دیابت، پرفشاری خون و بیماران قلبی و عروقی توضیحاتی را ارائه داد.
آفتاب‌‌نیوز : علی اکبر حق ویسی در خصوص روزه‌داری افراد سالمند، عنوان کرد: سالمندانی که قصد روزه داری دارند، باید مراقبت بیشتری کنند؛ چون کاهش میزان آب در بدن سالمندان و کاهش قند خون، ممکن است باعث سرگیجه شود و این گونه سرگیجه‌ها اگر موجب از حال رفتن و افتادن شود، برای سالمندان خطر آفرین است.


وی افزود: سالمندان عموماً از مشکلات دهان و دندان رنج می‌برند، لذا مصرف میوه‌ی رنده شده، شیر کم‌چرب، انواع سوپ‌ها و آش‌ها در وعده های افطار و سحر برای سالمندان روزه‌دار مناسب است؛ همچنین نوشیدن چای کمرنگ در فاصله افطار تا سحر برای آنان مفید است و می تواند تناسب میزان آب و مواد معدنی را در بدن آنان برقرار کند.


مبتلایان به دیابت نوع1 روزه نگیرند
این مشاوره تغذیه همچنین در خصوص افراد دیابتی نیز گفت: بیماران مبتلا به دیابت نوع 1، دیابت دوران بارداری و دیابتی‌های کنترل نشده نباید روزه بگیرند، اما روزه داری برای بیماران دیابتی نوع 2 که دیابت آنان به وسیله ی رژیم غذایی کنترل شده، مفید است؛ افرادی که برای کنترل دیابت خود از قرص استفاده می کنند، اگر علایم افت قندخون را در طول روز داشتند، باید فوراً روزه خود را افطار کنند.


افراد دیابتی، در خوردن غذاهای شیرین زیاده‌روی نکنند
وی بیان کرد: بیماران دیابتی که روزه می گیرند، باید رژیم غذایی مخصوص خود را درافطار و سحر رعایت نمایند و در مصرف غذاهای شیرین که در ماه مبارک رمضان در وعده‌ی افطار استفاده می‌شود، زیاده روی انجام ندهند و میزان توصیه شده توسط متخصص تغذیه را مراعات کنند.


حق ویسی تصریح کرد: برای کنترل بهتر قندخون توصیه می شود که این افراد قند خون قبل از سحر و بعد از افطار خود را همواره چک کنند.


رییس گروه تغذیه معاونت بهداشتی استان قم با بیان اینکه برخی افراد دیابتی قادر به روزه گرفتن نیستند؛ عنوان کرد: به افراد دیابتی که قند خون آن‌ها، قبل از وعده سحری بالاتر از 350 میلی گرم بر دسی لیتر باشد، بیمار دیابتی که سحری نخورده باشد، یا اینکه برای کنترل دیابت، نیاز به مصرف قرص در طول روز دارند، روزه‌داری توصیه نمی‌شود و بهتر است روزه نگیرند.


روزه داری به افراد انسولینی توصیه نمی‌شود
وی ادامه داد: همچنین اگر فرد در طول روز، نیاز به تزریق انسولین داشته باشد یا عوارض کلیوی، چشمی دیابت در آن‌ها بروز کرده است، بهتر است برای جلوگیری از عوارض بیشتر، روزه نگیرند و با پزشک خود مشورت کنند.


افراد مبتلا به پرفشاری خون خفیف و متوسط می‌توانند روزه بگیرند
حق ویسی برای افراد مبتلا به فشار خون بالا نیز توصیه کرد: مبتلایان به پرفشاری خون خفیف تا متوسط می توانند روزه بگیرند و روزه داری به کاهش فشارخون آنان کمک می کند، اما باید با پزشک معالج خود برای داروهایشان مشورت کنند؛ برای مثال، مقدار داروهای مدر( ادرار آور) برای جلوگیری ازکم آبی باید کاهش یابد و داروهای بلند اثر مانند ایندرال باید در قبل از سحر استفاده شود.


وی گفت: افراد مبتلا به فشارخون بالا باید دریافت نمک و چربی خود را کنترل نموده و از کشیدن سیگار اجتناب کنند؛ خوشبختانه تمامی این اعمال در ماه مبارک رمضان میسر است؛ ولی روزه برای افرادی که فشارخون شدید دارند و یا فشارخون آن‌ها بطور ناگهانی بالا می‌رود و کنترل شده نیست، توصیه نمی‌شود.


این کارشناس تغذیه همچنین در خصوص افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی اظهار کرد: روزه داری و رعایت یک برنامه‌ی غذایی صحیح با کاهش عوامل خطر مانند کاهش وزن، کاهش سطح چربی‌های خون و نکشیدن سیگار، سبب پیشگیری از بروز بیمارهای قلبی و عروقی می‌شود؛ اما در مورد کسانی که به بیماری های قلبی و عروقی مبتلا هستند، موضوع متفاوت است و حتما برای روزه داری باید با پزشک معالج خود مشورت کنند.


بیماران دارای گرفتگی قلبی نباید روزه بگیرند
وی همچنین به بیان توصیه‌هایی برای این افراد پرداخت و عنوان کرد: بیمارانی که دچار گرفتگی رگ های قلبی هستند و دارو مصرف می کنند، ازآنجا که عدم مصرف دارو در زمان مقرر، زندگی آن‌ها را به مخاطره می اندازد، نباید روزه بگیرند؛ همچنین بیماران قلبی باید به تداخلات دارو و غذا توجه نموده و به توصیه های پزشک معالج خود دقیقاً عمل نمایند؛ بیماران قلبی که سابقه جراحی دارند نیز با اجازه پزشک معالج، منعی برای روزه داری ندارند.


منبع: ایسنا



کد خبر: ۵۲۴۸۱۶
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۹





۰۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن