تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 2 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):توبه زيباست، ولى از جوان زيباتر .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817762230




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

همه چیز درباره یک داروی پرمصرف و بی عارضه


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: همه چیز درباره یک داروی پرمصرف و بی عارضه
پروپرانولول؛ قرص صورتی رنگ پرکاربردی که این روزها اسمش به گوش کمتر کسی نا آشناست.
آفتاب‌‌نیوز : پروپرانولول؛ قرص صورتی‌رنگ پرکاربردی است که این روزها اسمش به گوش کمتر کسی ناآشناست اما این داروی پرمصرف بیشتر در چه مواردی تجویز می‌شود؟ با یک بررسی ابتدایی به این نتیجه می‌رسیم که پروپرانولول را پزشکان متخصص قلب و عروق و متخصصان اعصاب و روان نسخه می‌کنند. شاید شما هم در زمره افرادی باشید که این دارو را مصرف می‌کنید، با این‌حال اطلاعات چندانی درباره آن ندارید.


ضد اضطراب، ضد لرزش و ضد سردرد


رامین افشاری، متخصص اعصاب و روان، توضیحاتش درباره این قرص را این‌گونه آغاز می‌کند: پروپرانولول در دسته داروهای «بتابلاکر» یعنی کاهنده ضربان قلب قرار می‌گیرد و از این‌رو توسط متخصصان قلب و عروق تجویز می‌شود. روانپزشکان نیز در موارد زیادی برای درمان بیماران از این دارو کمک می‌گیرند.


وی افزود: در رشته اعصاب و روان، پروپرانولول چندین کار انجام می‌دهد. یکی اینکه دارویی ضد اضطراب با سرعت تاثیرگذاری بالا است و برخلاف اغلب داروهای اعصاب که 4 تا 6 هفته طول می‌کشد تا اثر خود را نشان دهند، سریع عمل می‌کند. کارکرد دیگر پروپرانولول، اثر ضد لرزش است. پروپرانولول برای کسانی که لرزش دست دارند، درمانی مناسب است تا جایی که حتی مصرف آن در ورزشکاران تیرانداز که کوچک‌ترین لرزش دست می‌تواند مشکل‌ساز باشد، دوپینگ محسوب می‌شود.


افشاری متذکر شد: پروپرانولول به کاهش لرزش در مبتلایان به پارکینسون کمک می‌کند و برای رفع لرزش ناشی از مصرف داروهای اعصاب، سودمند است، سردرد را تسکین می‌دهد و در سردردهای میگرنی، درمانی پایه ای به شمار می‌آید. به‌علاوه بطور خفیف، روی فشار خون اثرات کاهندگی دارد. وقتی به مجموعه کارکردهای این قرص نگاه می کنیم، می بینیم پروپرانولول یک داروی چندکاره بسیار خوب است.


این روانپزشک می‌گوید: پروپرانولول در بین اغلب افراد به «قرص تپش قلب» معروف است، از این‌رو خیلی خوب است که مردم با سایر کارکردهای این قرص آشنا شوند. این متخصص اعصاب و روان می افزاید: امروزه با ورود داروهای قلب جدیدتر و اختصاصی‌تر به بازار مثل «آتنولول»، متخصصین قلب بیشتر آنها را نسخه می‌کنند.


خودسرانه وعده دارویی‌تان را حذف نکنید


نظم مصرف داروی پروپرانولول در نتیجه گرفتن از این درمان چقدر موثر است؟ در واقع می خواهیم بدانیم اگر بیمار دارویش را آنچنان منظم دریافت نکند، باز هم می تواند به بهبود امیدوار باشد یا نه؟ افشاری در پاسخ به این سوال می‌گوید: پروپرانولول مانند هر داروی دیگری باید در خون به سطح ثابتی برسد.باید سطح خونی بگیرد. وقتی 5 روز از مصرف منظم دارو می گذرد، دارو در خون به سطحی ثابت می رسد و اثرات خود را نشان می‌دهد.


وی خاطرنشان کرد: مصرف منظم در اینجا به این مفهوم نیست که پروپرانولول باید دقیقا سر ساعات مشخصی مصرف شود. برخلاف داروهایی مثل آنتی بیوتیک‌ها، لازم نیست داروهای اعصاب و روان راس ساعت مصرف شود اما اگر قرار است دارو بنا به تجویز پزشک، یکی صبح و یکی عصر خورده شود، رعایت آن الزامی است، حالا با نیم ساعت یا نهایتا 2 ساعت تفاوت زمانی. پروپرانولول از آن دسته داروهایی است که حداقل 2 وعده در روز باید مصرف شود. بعضی  بیماران خودسرانه مصرف را به یک وعده در روز کاهش می دهند که در اینصورت فرد دیگر آن نتیجه مطلوب را نخواهند گرفت.


افشاری توضیحات خود را درباره چگونگی مصرف پروپرانولول اینگونه تکمیل می‌کند: وقتی دارو سطح خونی گرفت یعنی 5 روز از مصرفش گذشت، با فراموش شدن یک وعده آن اتفاقی نمی‌افتد. حالا اگر حداکثر تا 2 ساعت بعد از موعد دارویتان، به خاطر آوردید که داروی خود را فراموش کرده اید، آن را همان موقع بخورید، اما اگر زمان بیشتری گذشته، دیگر بدون نگرانی از خیر آن وعده بگذرید و دوز دارو را هم در وعده بعد دو برابر نکنید. چون همانطور که گفته شد، دارو در خون به سطح مورد نظر رسیده و با یک بار مصرف نشدن، سطحش پایین نمی آید.


یک کاربرد جالب پروپرانولول


این روانپزشک با اشاره به حالت «اضطراب عملکردی»، به یک کاربرد دیگر پروپرانولول اشاره می‌کند، کاربردی که از این دارو یک ناجی واقعی می‌سازد؛ «همه ما افرادی را سراغ داریم که در شرایط و موقعیت‌هایی خاص، دچار استرس و تشویش می‌شوند. این حالت اصطلاحا «اضطراب عملکردی» نامیده می‌شود. مثلا فرد می‌خواهد امتحان بدهد یا سخنرانی کند و در این موقعیت‌ها دچار استرس شده و کارایی‌اش تحت تاثیر قرار می‌گیرد. این شخص می‌تواند برای حفظ آرامش خود، 20 تا 30 دقیقه قبل از امتحان، سخنرانی و یا هر موقعیت استرس آور دیگری، 10 تا 40 میلی گرم پروپرانولول مصرف کند.»


افشاری، اشخاصی را که در شرایط عادی دارای ثبات روانی‌اند و استرس بی‌دلیل سراغ‌شان نمی‌آید اما اصطلاحا از «اضطراب عملکردی» رنج می‌برند و آرامش‌شان در برخی شرایط خدشه‌دار می‌شود، قبل از موقعیت‌های تنش زا مجاز به مصرف پروپرانولول تا 40 میلی گرم می‌داند. بیمارانی که دچار اضطراب دائمی‌اند، تحت نظر پزشک باید تا درمان کامل از این دارو بهره گیرند.


نگران عوارض نباشید


عادت کرده‌ایم همین که پزشک دارویی را برایمان تجویز کند بپرسیم عوارضش چیست؟ افشاری در پاسخ به این سوال که پروپرانولول چه عوارضی دارد، می‌گوید: تابه‌حال پیش نیامده به خاطر بروز عارضه‌ای، مصرف پروپرانولول را در بیماری قطع کرده باشم. مصرف این دارو تنها در صورتی که فشار خون یا ضربان قلب بیمار را بیش از میزان مورد انتظار، دچار افت کند، باید متوقف شود. فقط باید حواس‌مان به این 2 نکته باشد. اگر ضربان قلب بیمار با پروپرانولول به زیر 60 رسید یا فشار خونش کمتر از 9 روی 6 شد، دوز پروپرانولول را باید کاهش داد یا اگر دوز پایین است، آنرا قطع کرد. در غیر این دو صورت، به یاد ندارم بیماری را از ادامه روند درمان با پروپرانولول منع کرده باشم.
ایلنا 





۲۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن