واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: موضع وزیر ارشاد درباره برگزاری کنسرت: لغو کنسرت غلط است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: درست است حجم زیاد کنسرت داریم و لغو هم داشتیم ولی نباید این فضا را ترسیم کنیم که هیچ اجرای صحنهای نداریم. لغو یک کنسرت هم غلط است، موارد محدود لغو کنسرت را باید به صفر برسانیم.
آفتابنیوز : عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین نشست خبری خود پس از انتصاب به سوالات خبرنگاران حاضر در نشست پاسخ گفت.
*ارتباط با رسانهها رو در رو و بدون سخنگو
به گزارش فارس، وزیر ارشاد در پاسخ به این سوال که سخنگو خواهید داشت و برنامه مشخص برای موسیقی که در موقعیتهای مختلف ممکن است لغو کنسرت صورت گیرد گفت: ما در معاونت فرهنگی در خدمت رسانهها بودیم، اما سالجاری اختلال پدید آمد ولی ارتباطات رودرو خواهد بود.
وی افزود: مسلما این است که باید کشور را با قانون اداره کرد و معیار زندگی اجتماعی است، رفتار فرا قانونی با هیچ استدلالی پذیرفتنی نیست و با این رویکرد با مجموعه های موثر در این بخش گفتوگو میکنیم. علایم روشنی هم نشان داده که به اجماع ملی برسیم و قانون مبنای عمل همه باشد.
*باید موارد لغو کنسرت را به صفر برسانیم
صالحی در پاسخ به اینکه طبق آمار ارایه شده نشان از 5 برابر شدن اجرای کنسرتها دارد، حال برنامه شما برای اینکه با لغو کنسرت دچار شانتاژ رسانهای نشوید چیست؛ گفت: در نکتهای که اشاره شد دو مطلب وجود دارد، درست است برای هر واقعهای به اندازه آن باید حساسیت ایجاد کنیم درباره هر موضوعی باید دقت کنیم. درست است حجم زیاد کنسرت داریم و لغو هم داشتیم نباید این فضا را ترسیم کنیم که هیچ اجرای صحنهای نداریم. لغو یک کنسرت هم غلط است. این اتفاق اعتماد عمومی به اختلال نظام منجر میشود. ما باید مسایل را خودمان حل کنیم و مردم را گرفتار نکنیم. موارد محدود لغو کنسرت را باید به صفر برسانیم.
*تجدید نظر در محل برگزاری نمایشگاه کتاب سال 97
وی در پاسخ به محل برگزاری نمایشگاه گفت: امسال دومین سال بود که نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب برگزار شد، اما شرایط شهرآفتاب مناسب نبود و این مسئله در ایام نمایشگاه و پس از آن به مسئولین منتقل شد. هفته قبل هم جلسهای با مسئولان دستاندرکار داشتیم و من گفتم اگر تا پایان مهر اتفاقی رخ ندهد ارشاد در برگزاری نمایشگاه سیویکم در شهر آفتاب تجدید نظر میکند.
*قصد نداشتم این نگاه ایجاد شود که قرار است اتوبوسی نیرو وارد شود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تغییر در معاونتهای فرهنگی، هنری و رئیس سازمان سینمایی گفت: حتما عوامل اجرایی برنامهها وابسته به افراد است. گاهی از همه منابع انسانی استفاده نشده و انرژی نهفته در افراد وجود دارد. قصد نداشتم این نگاه ایجاد شود که قرار است اتوبوسی نیرو وارد شود. در سازمان اداری از همه ظرفیتها به خوبی استفاده نمیشود و قصد داریم این روند را اصلاح کنیم. اینکه همه میمانند یا باید بروند، صحیح نیست.
*اگر ایرادات رفع شود فیلمهای توقیفی قابل نمایش است
وی درباره فیلمهای توقیفی و اکران آنهایی که قرار است تا پایان سال انجام شود گفت: کمیتهای تشکیل شده تا تکلیف فیلمها مشخص شود. این اتفاق در یک ساختار سوم شکل گرفت و طبیعی است اگر ایرادات رفع شده باشد قابل نمایش است.
صالحی در مورد توقیف فیلمهایی چون «خانه دختر» که مجوز دریافت میکنند و بعد توقیف و رفع توقیف میشوند و همچنین برنامه ارشاد برای نرسیدن فیلمها به مرحله توقیف گفت: اصل این است که منزلت سرمایهگذار مالی، انسانی و تهیهکننده و کارگردان رعایت شود و مورد احترام قرار گیرد و اجازه نداد این اتفاق به توقیف و عدم امکان عرضه برسد. البته تعداد فیلمهایی که این مشکل را پیدا کردهاند اندک هستند و طی چند سال گذشته به زحمت تعدادشان به انگشتان یک دست میرسد.
او اضافه کرد: قطعا یک فیلم توقیفی هم زیاد است، باید موضوع را بررسی کنیم و تصور را اغراق آمیز نکنیم؛ اما مهم این است مسیری که شورای پروانه ساخت و شورای نمایش دارد اتصالاتی داشته باشد و گسلی نباشد که برخی از فیلمها از شورای ساخت عبور کرده و در شورای نمایش به عدم نمایش برسند. در این راستا اخیرا صحبتهایی شده و خواهد شد تا ساختار مستقر و قابل اعتمادتر برای رفع فاصله دو شورا پیدا کنیم.
*ولنگاری فرهنگی مانند ریزگردها هوا را آلوده میکند
وزیر ارشاد پیرامون مراقبت از ولنگاری فرهنگی گفت: فرهنگ هوای تنفس برای فرد و جامعه است؛ طبعا باید به جامعه و افراد آن هوا، آن هم هوای سالم برسد، اقتضای این نگاه این است که آنچه که میتواند فرهنگ را آلوده کند یا احیانا در روند فرهنگ آفرینی اختلال ایجاد کند، میتواند دو خطر تلقی شود هم در این صورت فرهنگ کشور در معرض ریزگردها قرار میگیرد،که برای هویت یک جامعه مضر است و هم عدم زایش فرهنگی خطر است. ارشاد به عنوان یکی از دستگاههای متولی توجه جدی خواهد داشت تا مسیر زایشهای فرهنگی را تقویت کند و هم اینکه با ریزگردها مقابله کند که اتفاق نیفتد.
*بودجه تئاتر در سال ۹۶ را پیگیری میکنم
صالحی در پاسخ به سوالی پیرامون بودجه تئاتر در سال ۹۶ گفت: بودجه تئاتر را در شورای بودجه 96 پیگیری میکنم که چه میزان مصرف شده و چه میزان بوده و برای پاسخ دقیق منتظر نتیجه پیگیریها ماند.
او درباره اداره وزارتخانه با الگوی معاونت فرهنگی که مناسب بوده، گفت: رویکرد ما در فضای معاونت فرهنگی بسیار مهم است و رضایت نسبی ناشران یک معدلی دارد که امیدواریم در وزارت ارشاد هم این رویکردها را دنبال کنیم.
وزیر درباره گفتوگو با بزرگان عرصههای مختلف و چالشهای مطرح شده در این گفتوگوها یادآور شد: در تمام حوزهها با هنرمندانی با نگاههای مختلف صحبت شد و حجم قابل توجهی از پیشنهادها و انتقادها را دریافت کردیم. به نظر میرسد با آنچه باید باشیم فاصله داریم. هرچند مقدورات مالی و مدیریتی نمیتواند این فاصله را تمام و کمال پُر کند. این مشورتها تصویر درست از وضعیت موجود و مطلوب به دست میدهد البته وعدهها باید به گونهای باشد که دچار اختلال نشویم.
صالحی درباره انتشار بعضی کتابها از جمله کتب صالحی نجفآبادی و صادقی تهرانی گفت: اکثر آثار این عزیزان مجوز چاپ دارد، در حوزه ترجمه قرآن آن ترجمهها به معاونت فرهنگی ارجاع شد و با توجه به اینکه حساسیت خاصی درباره تفسیر قرآن وجود دارد به مجموعه دیگری هم ارایه شد که آن عزیزان با مصادیق و معانی مشکل داشتند ولی این افراد ممنوع القلم نیستند.
*شورای فرهنگ قرآنی نیاز به تقویت دارد
این مقام مسئول درباره شورای فرهنگ قرآنی گفت: من به عنوان معاونت فرهنگی شورا در گذشته و امروز احساس میکنم شورای فرهنگ قرآنی نیاز به تقویت جدی دارد، اما برای اینکه چگونه به این تقویت برسیم باید آن را بررسی کنیم.
*نگهداری از تئاتر شهر یا تالار وحدت برای ما هم دغدغه است
وزیر درباره ساختارهای میراث فرهنگی و بازسازی آنها که باعث آسیبرسانی میشود، گفت: برای ما هم دغدغه است که تئاتر شهر یا تالار وحدت به خوبی نگهداری شود. این مکانها برای ما خاطرهانگیز است و برایم ارزشمند است که پا برجا و پر رونقتر بمانند و شایسته نگهداری شود. من تلاش میکنم شرایط بهتری برای این مجموعهها فراهم شود.
۰۳ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]