واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا:
دشمنان کشور برای از بین بردن سرمایه اجتماعی در ایران سرمایهگذاری فراوانی کردهاند. به گزارش ایسنا به نقل از مرکز پژوهش و نظرسنجی افکار صداوسیما، در جلسه هماندیشی رسانه و آسیبهای اجتماعی که صبح روز دوشنبه، پانزدهم شهریور ماه در مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسیما برگزار شد، معاون سیما با بیان این مطلب افزود: اعتماد به حاکمیت، رضایتمندی و مشارکت در امور جاری کشور که بعد از انقلاب همواره بسیار بالا بوده است، مورد هجمه همهجانبه است و دشمنان با ترفندهای مختلف درصدد ضربه زدن به آن هستند.
مرتضی میرباقری با بیان اینکه امروز کشور ما مزیتها و فرصتهای فراوانی را در اختیار دارد که باید با شناخت وضع موجود و ناظر به مشکلات و آسیبها، برای آنها برنامهریزی و برنامهسازی کنیم، افزود: دشمنانِ پیشرفت این مملکت میخواهند ما نسبت به مسائل کشور بیتفاوت باشیم تا راه علاجی پیدا نکنیم و به عنوان کشوری انقلابی عقبمانده بمانیم.
معاون سیما با بیان اینکه رسانه ملی اراده جدی دارد که مطالبات جامعه را در مسائل اجتماعی و فرهنگی پیگیری کند، افزود: سرمایه اجتماعی جوهر و موتور محرک سرمایههای انسانی و اقتصادی و پیشرفت جامعه است، در نظام برنامهریزی کشور باید به امر فرهنگ و امر اجتماعی توجه جدیتری بشود؛ چراکه غفلت از این امور، آسیبهای فراوانی به کشور وارد میکند.
این استاد دانشگاه، پیشگیری را راحتتر و مهمتر از درمان دانست و افزود: باید زمینه فعالسازی مردم در امور اجتماعی و فرهنگی را بیشتر فراهم کرد و رسانه میتواند با تبیین و آگاهیبخشی در این امر پیشتاز باشد.
دکتر میرباقری با بیان اینکه در امور فرهنگی و اجتماعی وضع کشور ما از بسیاری از کشورها بهتر و مناسبتر است، افزود: البته با توجه به ظرفیتها و توانمندیهای اجتماعی کشور باید گرفتارهای موجود جامعه رفع شود تا مسائل ساده، به معضلات پیچیده تبدیل نشده و عاملی برای سوءاستفاده دشمنان که دنبال فرصت هستند، نشود. وی با بیان اینکه جامعهای که مسائل اجتماعی آن زیاد باشد، تحریکپذیر میشود و آستانه تحملش پایین میآید، افزود: باید ابعاد فرهنگی و اجتماعی را با کارشناسی در ایستگاه خودش حل کرد و نگذاشت به ایستگاههای سیاسی و امنیتی وارد شوند؛ چراکه در آن سوی مرزها هزینههای زیادی صرف این امور میشود.
دکتر میرباقری با بیان اینکه با توجه به رشد تکنولوژی و پیشرفت وسایل ارتباطی، آسیبهای اجتماعی بیشتر شده است، افزود: باید در بازههای زمانی کوتاه روندشناسی کنیم و با پیوست فرهنگی و اجتماعی در همه زمینهها، مانع از گسست گفتمانی در اجتماع و جریانسازی رسانهای دشمن شویم.
وی گفت: متأسفانه در جامعه ما احساس بد، بیشتر از خود بد بودن است و اگرچه در این نگرش که همیشه وضعیت را بدتر از واقعیتها میبینیم، دشمنان کشور مؤثر بودهاند، اما خود ما و رسانهها هم با کمکاری، به این موضوع دامن زدهایم که باید با روش درست و منطقی مردم را با واقعیتهای عینی آشنا کنیم.
پیش از سخنان معاون سیما، دکتر عبدالملکی ضمن خوشآمدگویی به مهمانان جلسه، با بیان اینکه یکی از وظایف رسانه، آسیبشناسی و هماندیشی درخصوص موضوعات اجتماعی است، افزود: مسائل اجتماعی تکسببی نیستند و ما با مجموعهای از عوامل در یک پدیده مواجه هستیم که باید با پژوهش و تحقیق دقیق راهحل مناسب برای مواجهه با آن را پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه رابطه تنگاتنگ مسائل اجتماعی با هم، کار بررسی را مشکل میکند، افزود: مسائل اجتماعی نسبی و تابع زمان و مکان و ارزشهای اجتماعی در جامعه هستند و لذا باید برای مسائل اجتماعی کشور، راهحلهای بومی متناسب با آن را یافت.
دکتر عبدالملکی با تأکید بر گفتمانسازی در مسائل اجتماعی افزود: دشمنان نگاهی فرصتطلبانه به آسیبهای جامعه دارند و برای تحتالشعاع قرار دادن امور همه کاری انجام میدهند تا با تغییر و دگرگونی در ارزشهای انقلابی و اسلامی جامعه و نظام خانواده، به اهدافی که با روشهای دیگر به آنها نرسیدهاند، دست یابند.
رییس مرکز پژوهش و سنجش افکار همچنین اعلام کرد، این مرکز آمادگی دارد در صورت دریافت دستورات سازمانی، به کمک فارغالتحصیلان خبره خود و با تکیه بر توانمندیهای موجود، میز مطالعات آسیبهای اجتماعی را به صورت تخصصی و موضوعی راهاندازی کند.
به گزارش ایسنا، در این نشست، از میان 25 اثر با موضوعات مختلف که در شش ماهه نخست سال جاری در مرکز پژوهش و سنجش افکار به چاپ رسیده است، از 10 عنوان با موضوع آسیبهای اجتماعی رونمایی شد. انتهای پیام
سهشنبه / ۱۶ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۱:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]