تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگـر بنـده‏اى... در ابتداى وضويش، بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم بگويد همه اعضايش از ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836915896




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اوراق‌سازی‌ها؛ بنده رکود صنایع دریایی


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: اوراق‌سازی‌ها؛ بنده رکود صنایع دریایی
اوراق‌سازی کشتی به‌معنای جدا کردن بخش‌های خام یا قطعات کشتی‌های بلااستفاده است.
بدون شک 2016 یکی از تیره و تاریک‌ترین سال‌ها در تاریخ حمل‌ونقل بود. بحران مالی غیرقابل تحمل بود، به‌ویژه برای شرکت‌های خاص. حامل‌ها اتحادیه تشکیل دادند، خطوط کشتیرانی کوچک توسط خطوط بزرگ‌تر خریداری شدند و وام‌دهندگان خدمات بیشتری را برای تامین مالی مشتریان خود عرضه کردند.

به گزارش روزنامه دنیای خودرو، همه فعالان این صنعت هر آن‌چه از دستشان برمی‌آمد، انجام دادند تا برای نجات این صنعت از فروپاشی سهمی داشته باشند. اما در این میان، بخش ناشناخته‌ای از صنعت دریایی دنیا از این شرایط نهایت سود را بردند؛ اوراق‌سازها.

  اوراق‌سازی چیست؟

اوراق‌سازی کشتی به‌معنای جدا کردن بخش‌های خام یا قطعات کشتی‌های بلااستفاده است. کشتی‌های مدرن برای فعالیت چند دهه‌ای ساخته می‌شوند، اما پس از گذشت 25 تا 30 سال، تعمیر آن‌ها امری غیراقتصادی تلقی می‌شود. هنگامی که کشتی‌های باری به این مرحله از عمر خود می‌رسند، صاحبانشان آن‌ها را بر حسب وزن کشتی به شرکت‌های بازیافت می‌فروشند.

در حال‌حاضر کشورهایی مانند بنگلادش، هند، پاکستان و اندونزی به‌دلیل هزینه‌های نیروی کار ارزان‌تر، مقررات ایمنی و سلامت کمتر، کنترل بیش از 90 درصد بازار اوراق‌سازی را در دست دارند.
با توجه به حجم سفارش کشتی‌های باری و نرخ رشد صنعت حمل‌و‌نقل، چرخه زندگی 25 تا 30 سال برای حفظ تعادل عرضه و تقاضا، امن به حساب می‌آید. درواقع تا سال 2006، متوسط سن کشتی‌هایی که به دست اوراق‌چیان سپرده می‌شدند، 32.6 سال بود.

بدیهی است طول عمر طولانی‌تر نشان می‌دهد صاحبان کشتی هنوز هم می‌توانند از یک کشتی بهره‌مند شوند، حتی زمانی که هزینه‌های تعمیر به‌طور مداوم در حال افزایش است. از آن‌جا که نرخ حمل‌ونقل فوق‌العاده مطلوب در آن زمان، ناوگان تجاری جهان را با تجربه رشد قابل‌توجهی در اعداد و ارقام روبه‌رو کرد، شرکت‌های کشتیرانی دلیلی برای بلند شدن از روی این تخم طلا نمی‌دیدند!

  تاثیر بحران مالی 2008

زمانی که با بحران مالی سال 2008، شرکت‌های حمل‌ونقل دریایی از کاهش نرخ کرایه ضربه دیدند متوجه شدند نگهداری از کشتی‌های قدیمی دیگر ارزش قبل را ندارد. در سال 2009، تخریب کشتی‌ها در مقایسه با سال 2008 با رکورد فوق‌العاده 300 درصدی مواجه شد. البته، سطح پایین حمل‌ونقل تنها دلیل این افزایش محسوب نمی‌شود. به‌ویژه، در هند و بنگلادش قیمت بالای فولاد در بازارهای محلی موجب افزایش ارزش قراضه‌ها نیز شده بود. در‌نتیجه، فروش کشتی به شرکت‌های بازیافت در مراحل اولیه بسیار عقلانی‌تر به نظر می‌رسید.

  نوسانات در بازار اوراق‌سازی

بازار اوراق کشتی دارای نوساناتی بوده است. ناسازگاری تقاضا برای کشتی‌های باری و همچنین قیمت ناپایدار فولاد از دلایل این نوسانات در هر سال بوده‌اند. در سال 2015، تنها 187هزار و 500 TEU از ناوگان بین‌المللی حذف شد که در مقایسه با سال قبل کاهشی چشم‌گیر تلقی می‌شود.

 کاهش عمر کشتی‌ها

با بحران مازاد کشتی در سال 2016، با یک سطح کاملا جدیدی از اوراق کشتی روبه‌رو شدیم. عمر کشتی‌های اوراق‌شده به 24 سال رسید و 201 کشتی کانتینری با مجموع حجم 699 هزار TEU برای اوراق فرستاده شدند. این یک جهش 40 درصدی نسبت به رکورد قبلی در سال 2013 بود.

  بحران‌سازی «پاناماکس»ها

گسترش کانال پاناما نیز موجب ایجاد مازاد در کشتی‌های قدیمی «پاناماکس» شد. نسل‌های قبلی این کشتی‌ها با حدود 45 هزار TEU ظرفیت، به‌دلیل اقبال صاحبان و چارترکنندگان به مدل‌های کارآمد و به‌صرفه‌تر 8 هزار TEU‌ یی، اوراق بیشتری را به نسبت دیگر مدل‌ها تجربه کرده‌اند. شرکت کشتیرانی «ریکمِرس» با اوراق یک «پاناماکس» 7 ساله، اوراق جوان‌ترین کشتی دنیا را به نام خود ثبت کرده است. اگرچه این اعداد و ارقام امیدها را برای حل مشکل مازاد کشتی‌ها افزایش می‌دهند اما هنوز یک سوال پابرجاست: «آیا این اقدام برای متعادل ساختن عرضه و تقاضا کافی خواهد بود؟»

موسسه تحلیلگر حمل‌ونقل «آلفالاینر» می‌گوید:«برای رسیدن بازار به سطح سربه‌سر، نیاز به اوراق 100 کشتی دیگر توسط چارترکننده‌ها دیده می‌شود. در حال حاضر 563 کشتی «پاناماکس» در آب‌های دنیا حضور دارند که به‌دلیل عدم بهره‌وری و به‌صرفه نبودن آن‌ها، کاهش سطح سود همچنان در بازار ادامه دارد. باید منتظر نشست و دید اوراق کشتی‌ها در سال 2017، چه وضعیتی را برای این صنعت به ارمغان خواهد آورد!»


تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ - 28 February 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن