تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خوشا بحال كسانى كه براى خدا گرسنه و تشنه شده‏اند اينان در روز قيامت سير مى‏شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833750036




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رسانه ملي به درآمد صادرات فرهنگی بیندیشد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رسانه ملي به درآمد صادرات فرهنگی بیندیشد
علي‌عسگري، رئيس رسانه ملي اخيراً در اظهاراتي به کمبود بودجه صداوسيما اشاره کرده و گفته است نامه‌اي به مقام معظم رهبري براي تأمين بودجه صداوسيما نوشته است.
نویسنده : حسن فرامرزي 
يک: علي‌عسگري، رئيس رسانه ملي اخيراً در اظهاراتي به کمبود بودجه صداوسيما اشاره کرده و گفته است نامه‌اي به مقام معظم رهبري براي تأمين بودجه صداوسيما نوشته است. او در همين اظهارات گفته اگر بودجه نرسد تلويزيون از دست مي‌رود.

دو: درباره ديدگاه اين مدير به چند نکته مي‌توان اشاره کرد: نکته اول اين که اگر خواسته يا ناخواسته درباره چالش‌هاي رسانه ملي بخواهيم نشاني غلط بدهيم، در واقع نه تنها اين گره گشوده نخواهد شد بلکه گرهي افزون‌تر بر گره پيشين خواهد افتاد. پرسشي که مي‌توان مطرح کرد اين است که آيا اساساً مهم‌ترين چالش رسانه ملي بودجه است؟ آيا چون امسال يا سال‌هاي پيشين صداوسيما مشکل بودجه داشته، وضعيت رسانه ملي به اينجا رسيده است؟ و اگر مثلاً موضوع بودجه تلويزيون حل و فصل شود به يک‌باره ضريب نفوذ و دايره مخاطبان اين رسانه سير صعودي به خود مي‌گيرد و مقبوليت رسانه ملي بالا مي‌رود؟

سه: مسلماً يکي از مهم‌ترين ارکان برنامه‌سازي، تأمين بودجه و دستمزد عوامل است. هيچ تهيه‌کننده و کارگرداني حاضر نمي‌شود به صورت رايگان برنامه‌اي بسازد، اما اين به آن معنا نيست که پول مساوي با ضريب نفوذ است. همچنان که در سينما هم اين قاعده صدق مي‌کند، فيلم‌هايي که هيچ مشکلي بابت تأمين سرمايه‌گذار و پول نداشته‌اند، اما نتيجه کار دلچسب نبوده است، اين قاعده درباره تلويزيون هم صدق مي‌کند که در اين سال‌ها نتوانسته به قاعده‌اي در برنامه‌سازي برسد که جمع ميان اين ابزار مدرن تبليغي و اصول و ارزش‌هايي است که رسانه ملي مي‌خواهد مروج آنها باشد، مثلاً قاعده برنامه‌سازي صداوسيما در مناسبت‌هاي شاد و اعياد مذهبي و ملي چيست؟ به جرئت مي‌توان گفت که هنوز به يک قاعده روشن و جامع در اين باره نرسيده‌ايم. رسانه ملي چطور مي‌تواند در حوزه سياست حرکت کند که متهم به حمايت و جانبداري از يک جريان يا ذائقه سياسي و جناحي نشود؟ رسانه ملي در اين چهار دهه در حوزه سرگرمي به عنوان يکي از مهم‌ترين سرفصل‌هاي برنامه‌سازي به چه فرمولي رسيده است که بتوان آن را يک فرمول بومي و ملي ناميد؟ اگر الگوسازي يکي از مهم‌ترين کارکردهاي يک رسانه است صداوسيما در اين سال‌ها چقدر توانسته است در اين راستا حرکت کند؟
اين پرسش‌ها و پرسش‌هايي از اين دست را مي‌توان همچنان ادامه داد. پرسش‌هايي که احتمالاً ما را به دليل ضعف و افت رسانه ملي در جذب مخاطبان خواهد رساند، اما اينکه ما مسئله را اين‌گونه ببينيم که گويا علت‌العلل ناکامي رسانه ملي در جذب مخاطبان چيزي جز کمبود بودجه نيست، اين نوع نگاه ما را به جايي نخواهد رساند.

چهار: اما در بحث بودجه و اعتبارات نيز چند نکته قابل اشاره است و آن اينکه امروز بخش بازرگاني، جذب آگهي و پول در هر رسانه‌اي تابعي از محتواي جذاب آن رسانه است. تلويزيوني خوب پول درمي‌آورد که برنامه‌هايش با اقبال مخاطبان مواجه شود و به ميزاني که مخاطب بالا مي‌رود، بنگاه‌هاي اقتصادي تمايل بيشتري براي همکاري با رسانه و ارائه تبليغات و آگهي‌هاي‌شان دارند. البته مديران رسانه ملي مي‌توانند اين استدلال را مطرح کنند که در سال‌هاي اخير و با توجه به تحريم‌هاي پيش آمده و مشکلات اقتصادي در کشور عملاً شرکت‌ها - چه دولتي و چه خصوصي - تمايلي به هزينه‌هاي تبليغاتي نشان نمي‌دهند که در جاي خود درست است، اما از آن‌سو اين واقعيت را هم بپذيريم که بسياري از مديران ذهن درآمدزا جز بودجه‌اي که در اختيارشان قرار مي‌گيرد ندارند و عملاً نمي‌توانند براي مجموعه خود درآمدزايي داشته باشند، به ويژه درآمدهاي صادراتي. به اين معنا که مثلاً مدير رسانه ملي به بنگاه خود به عنوان بنگاهي که مي‌تواند محصولات خود را در منطقه يا ميان کشورهاي مسلمان بفروشد نگاه کند، همچنان که در سال‌هاي اخير کشورهايي مثل ترکيه يا حتي کشوري مثل کره جنوبي اين راه را رفته‌اند و به درآمدهاي قابل توجه صادراتي از طريق سريال‌سازي رسيده‌اند، اما ما متأسفانه چشم‌مان بيشتر به درآمدهاي داخلي بوده است.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن