واضح آرشیو وب فارسی:الف: جزئیات تخلفات شرکت ملی مس/ در یک سند ۵ میلیارد تومان پول شرکت به حساب شخصی پرداخته شده/ انتقاد ازعدم برخورد نعمتزاده بامتخلفان
بخش اقتصادی الف، ۲۴ بهمن ۹۵
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۵۱
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ضمن تشریح تخلفات شرکت ملی مس که منجر به تحقیق و تفحص از این شرکت شد از عدم برخورد وزیر صنعت، معدن و تجارت با متخلفان انتقاد کرد. محمدرضا پورابراهیمی در حاشیه جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی در جمع چهار ماه قبل مقرر شد و وزیر تصمیم گرفتند مدیریت و مدیرعامل را عوض کنند، اما متأسفانه تاکنون به علت فشارهای خاص تغییراتی در مدیریت اعمال نشده؛ لذا تحقیق و تفحص در دستور کار قرار گرفت.
خبرنگاران، با اعلام تصویب طرح تحقیق و تفحص از شرکت ملی مس گفت: شرکت ملی مس چند سالی است بعد از اینکه سهام عدالت به موضوع مسائل این شرکت ورود کرد به دلیل عدم اشراف مدیریتها در طول سالهای قبل چه در دولت قبل و چه در دولت فعلی دچار چالشهای اساسی شده است. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: حدود سه سال قبل موضوع تحقیق و تفحص از شرکت ملی مس مطرح شد و این موضوع در صحن علنی مجلس رأی آورد و گزارشی تهیه شد که البته همزمان با تغییرات دولت شد و پس از شروع به کار دولت جدید کار را تحویل گرفت. پورابراهیمی افزود: در جریان بازداشت مدیرعامل قبلی، حدود یکهزار و ۸۰۰ میلیارد تومان منابع که خارج از کشور بود پس از افشای اطلاعات در صحن و دستگیری مدیرعامل منابع به شرکت ملی مس بازگشت و تحقیق و تفحص آغاز شد به نحوی که در حال حاضر پرونده در دادگاه مطرح است؛ البته هنوز نهایی نشده است. وی گفت: در دولت فعلی مشکلات یادآوری شد و انتظار همکاری برای تحقیق و تفحص داشتیم تا اشتباهات گذشته تکرار نشود، اما متأسفانه روندی که در طول سه سال اخیر انجام شده در بحث فروشهای داخلی و خارجی شرکت ملی مس تلاشهای زیادی انجام گرفت که فروش از طریق بورس انجام شود، اما این کار صورت نگرفت که جای تأسف است، مجموع اتفاقات نامناسب در صندوق بازنشستگی مس که زیرمجموعه شرکت ملی مس است، باعث شده آثار شرکتهای زیانده به بازنشستگان این شرکت بازگردد.
ادامه روند سالهای قبل از آن است و این باعث شد تذکراتی بابت وضعیت شرکت ملی مس به وزیر صنعت ارائه شود. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: البته پس از به وجود آمدن این مشکلات، وزیر اقتصاد تصمیم گرفت اداره سهام عدالت در شرکتهای مختلف از جمله شرکت ملی مس به وزارتخانه مرتبط داده شود، در حال حاضر ۴۰ درصد شرکت ملی مس مربوط به سهام عدالت است و دو عضو هیأت مدیره دارد که اعضای هیأت مدیره آن قبلاً بدون هماهنگی با وزیر تعیین میشدند که با مصوبه ابلاغی از سوی وزیر اقتصاد این اختیار به وزارتخانه برگردانده شد و امکان پیگیری موضوع از سوی نماینده فراهم شد. پورابراهیمی تصریح کرد: با توجه به شرایط و وضعیت، بحث اطلاعرسانی به وزیر بابت مشکلات دو سال گذشته پیگیری شد که به واسطه ایجاد شرکتهایی در خارج از کشور که عملاً فروش را از طریق آنجا انجام میشود، شرایط خاصی را در نحوه فروش این شرکت فراهم کردهاند که بیانگر این است به جای فروش در بورس داخلی یا به جای فروش از طریق لینک صادراتی، فروشها از طریق شرکتهای واسطهای که بعضاً افرادی پشت آن هستند که البته مسئلهدار و حاشیهدار نیز میباشند، صورت گرفته است. وی در این رابطه گفت: در مدیریت قبلی به طور مثال شرکت «پارمیش» را در امارات دایر کرده بودند و در مدیریت جدید شرکت «ازمتال» را در ترکیه دایر کردند که برداشت میشود، کپیبرداری صورت گرفته بنابراین وضعیت که پیگیری شد در قالب فروشهای خارجی مشکلات عدیده ایجاد کرد. پورابراهیمی اظهار داشت: وضعیت استفاده از افرادی که بعضاً در دوران بازنشستگی به سر میبرند در شرکت ملی مس وجود دارد که حتی بعد از ۱۰ سال از گذشت بازنشستگی به شرکت بازگشتهاند یعنی در حال حاضر مجموعه مدیریت این شرکت محل تجمع بازنشستگان سنوات قبل است که البته بنده نمیدانم از کجا اینها را آوردهاند؟
پیمانکاران نیز دارای مسائلی است که پرداختهای غیرمنطقی بدون سند وجود داشته که بعد از بررسیها مشخص شد که در یک سند حدود ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان پول مربوط به شرکت ملی مس به حساب شخصی پرداخته شده که شفاف نیست و اسناد را به وزیر نشان دادیم و خود وزیر و معاونان بعد اعلام کردند که مصوبه هیأت مدیره ندارد. وی ادامه داد: حدود یک سال و نیم روی گزارش مذکور کار شد در حال حاضر گزارشات تخلفات شرکت ملی مس روی میز آقای نعمتزاده است که در صحن علنی نیز در این رابطه تذکر دادم و محورها شامل بحث فروش، پیمانکاری، پرداختهای غیرمتعارف و غیرقانونی از سهم مردم است به دلیل اینکه بخش عمده سهام شرکت متعلق به مردم و بخشی متعلق به کارگران شرکت ملی مس است. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: استفاده از افرادی که بعضاً در دوران بازنشستگی به سر میبرند در شرکت ملی مس وجود دارد که حتی بعد از ۱۰ سال از گذشت بازنشستگی به شرکت بازگشتهاند یعنی در حال حاضر مجموعه مدیریت این شرکت محل تجمع بازنشستگان سنوات قبل است که البته بنده نمیدانم از کجا اینها را آوردهاند؟ وی خاطر نشان کرد: عدم نظارت دقیق بر فعالیتها، فقدان طرحهای توسعه هم نمونهای از شرایط بد شرکت ملی مس است که در گزارش آمده و در اختیار وزیر مربوطه است. پورابراهیمی داورانی گفت: چهار ماه قبل مقرر شد و وزیر تصمیم گرفتند مدیریت و مدیرعامل را عوض کنند، اما متأسفانه تاکنون به علت فشارهای خاص تغییراتی در مدیریت اعمال نشده؛ لذا تحقیق و تفحص حدود یک سال و نیم روی گزارش مذکور کار شد در حال حاضر گزارشات تخلفات شرکت ملی مس روی میز آقای نعمتزاده است که در صحن علنی نیز در این رابطه تذکر دادم و محورها شامل بحث فروش، پیمانکاری، پرداختهای غیرمتعارف و غیرقانونی از سهم مردم است به دلیل اینکه بخش عمده سهام شرکت متعلق به مردم و بخشی متعلق به کارگران شرکت ملی مس است.
در دستور کار قرار گرفت. ابهام در خریدهای داخلی و خارجی شرکت ملی مس وی ادامه داد: محورهای دیگری مانند بحث قراردادهای پیمانکاری نیز با مشکلاتی روبرو است که باید بررسی شود، همچنین خریدهای داخلی و خارجی مخصوصاً در بحث خریداری تجهیزات باید مشخص شود به چه روشی صورت گرفته است. پورابراهیمی داورانی گفت: در بحث فروشهای داخلی و خارجی شرکت ملی مس تلاشهای زیادی انجام گرفت که فروش از طریق بورس انجام شود، اما این کار صورت نگرفت که جای تأسف است، مجموع اتفاقات نامناسب در صندوق بازنشستگی مس که زیرمجموعه شرکت ملی مس است، باعث شده آثار شرکتهای زیانده به بازنشستگان این شرکت بازگردد. وی تصریح کرد: موضوع بحث اخذ وامها با نرخ بالا نیز مطرح است یعنی شرکت به جای توجه به مدیریت فروش، وام میلیاردی گرفته و خود سهام شرکت را به عنوان وثیقه وام استفاده کرده است که باید این موضوع بررسی شود و مشخص گردد؛ چه بانک و چه کسانی در این رابطه فعالیت داشتهاند و سهام مربوط به دولت یا عدالت را به عنوان وثیقه استفاده کردهاند، در هر صورت اقدامات مذکور عجیب و غریب است. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: بعد از اینکه افراد هیأت تحقیق و تفحص از شرکت ملی مس توسط کمیسیون صنایع و معادن مجلس انتخاب شدند و در صورتی که کار از اسفند ماه شروع شود، انشاءالله موضوع تحقیق و تفحص از ابتدای سال آینده در دستور کار هیأت قرار خواهد گرفت تا ظرف سه الی چهار ماه مجموعه کلی تخلفات گزارش و به اطلاع دستگاه قضایی برسد. وی با استناد به ماده ۲۳۶ آییننامه داخلی در رابطه با این تحقیق و تفحص افزود: در حین تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت ملی مس اگر در خصوص موارد تخلف احساس احراز صورت گیرد همزمان با تحقیق و تفحص افراد متخلف به دستگاه قضایی معرفی میشوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]