واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری مهر: همایش ملی «سبک زندگی» به همت دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور صبح امروز یکشنبه ۱۴ آذر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و چند تن از معاونین این وزارتخانه و همچنین جمعی از ائمه جمعه شهرهای مختلف کشور و روسای شوراهای فرهنگ عمومی استان ها و شهرستان ها در محل هتل لاله در تهران آغاز به کار کرد.
در مراسم گشایش این همایش، سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی با اشاره به اهمیت فرمایشات مقام معظم رهبری در جمع جوانان در خراسان شمالی در چند سال قبل با موضوع سبک زندگی ایرانی-اسلامی گفت: اگر از آن زمان تاکنون به این فرمایشات به دقت توجه می کردیم، قطعا امروز شاهد تحولی در سبک زندگی مان می بودیم.
وی با بیان اینکه متاسفانه ما هم در اقتصاد مقاومتی و هم در حوزه سبک زندگی دچار چالش در درک لازم از این مفاهیم شده ایم گفت: با شعارزدگی و ساخت بنر و برگزاری همایش و ارائه مقاله، الگوی اقتصاد مقاومتی محقق نخواهد شد و سبک زندگی ایرانی اسلامی هم اجرایی نمی شود.
صالحی امیری افزود: لازمه گفتمان سازی حرکت از سطح احساس به عقلانیت است. سبک زندگی باید به باوری عقلانی و یک نیاز در زندگی ما تبدیل شود. مساله دیگر حرکت از سمت بایدها به باورهاست. ما نمی توانیم با تمرکز بر بایدها جامعه را به سمت الگوهای مدنظرمان و به تعالی برسانیم.
وزیر ارشاد با بیان اینکه متاسفانه ما در همه این سال ها بیشتر بر باید تاکید کرده ایم تا باورها گفت: البته من نمی خواهم بایدها را نفی کنم اما جامعه ای به سمت تعالی خواهد رفت که مبتنی بر باورها باشد. امروز اربعین یک باور است؛ هیچ کس مردم را مجبور نکرده که در این شرایط و با پای پیاده از کشوری به کشور دیگر برود تا بوسه بر آرامگاه امام محبوب خودشان بزنند اما شاهد هستیم که این اتفاق می افتد.
این عضو کابینه دولت یازدهم تاکید کرد: دولت ها نمی توانند گفتمان سازی کنند آنها تنها می توانند بستر گفتمان ها را ایجاد کنند. نکته دیگر این است که تکرار یک واژه به تبدیل شدن آن به یک گفتمان منجر نمی شود. اگر ما همیشه از سبک زندگی سخن بگوییم، به معنای گفتمان سازی سبک زندگی نیست. چرا که گفتمان سازی یعنی عبور از سطح رسمی به سطح اجتماعی.
وی تبدیل شدن یک گفتمان را به نیاز در جامعه ضروری خواند ودر ادامه یاد آور شد: ما باید از سطوح سخت افزاری به سطوح نرم افزاری حرکت کنیم امروز قدرت نرم یعنی گفتگو، تعامل، زبان لین، اخلاق، معرفت، فضیلت، همنوایی و همگرایی .
صالحی امیری تاکید کرد: در جامعه ای که رشوه و ارتشاء و افشاگری و انگ زنی و تخریب جاری است، سبک زندگی صحیح شکل نخواهد گرفت. در یک محیط آلوده قطعا رویشی شکل نمی گیرد بلکه این ویروس است که تکثیر می شود.
وی با تاکید بر اینکه جامعه شریعت مدار و فقاهت محور، الزاما مناسک محور هم هست در عین حال گفت: ریشه مناسک باید معرفت باشد. جامعه ایران جامعه پیچیده ای است و باید با شناخت با مشکلات آن برخورد کرد در این راستا تحلیل و رصد واقعیت ها به ما کمک می کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به فعالیت جنبش های مختلف اجتماعی در کشور در خصوص جنبش زنان و وضعیت آن در ایران گفت: خوشبختانه جنبش زنان در ایران میل به فمنیسم ندارد و اگر خدایی نخواسته به سمت فمنیسم حرکت کند، آنگاه ما با بحران در سبک زندگی رو به رو خواهیم شد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور همچنین در مورد شبکه های اجتماعی یادآور شد: شبکه های اجتماعی الزاما باید تحت نظارت باشند و رویکرد ولنگارانه در این حوزه ما را با تهدید مواجه خواهد کرد. از طرف دیگر جزم اندیشی هم در زمینه برخورد با شبکه های اجتماعی ما را به جایی نخواهد رساند.
وی با بیان اینکه حدود ۴۰ میلیون نفر در ایران عضو شبکه های اجتماعی هستند گفت: حداقل ۳۰ درصد جامعه از یک شبکه اجتماعی خاص استفاده می کنند و این نشان می دهد که جامعه ما یک جامعه پرسشگر است.
وزیر ارشاد مساله اول جامعه ایران را در دهه چهارم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، مساله اجتماعی و فرهنگی عنوان کرد و گفت: این مساله باید در صدر مسائل قرار بگیرد؛ مطالعات نشان می دهد میزان گرایشات سیاسی در جوانان ما به شدت پایین آمده و گرایشات اجتماعی بالا رفته است.
صالحی امیری با اشاره به ریشه های دینی جامعه ایران گفت: جامعه ما در عمق خودش باورهای دینی داشته و دارد و نشان می دهد که این جامعه از ابتدا موحد و دین مدار بوده است. من معتقدم شکاف ها و آسیبهای ما در حوزه سبک زندگی عمیق و تهدیدکننده نیست و جامعه ما دچار بحران نیست چرا که ریشه های دینی آن به شدت عمیق است و از این حیث به سرعت می تواند به سمت سبک زندگی دینی حرکت کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس گفت: اگر کسی حجاب را حفظ نمی کند دلیلش عدم اعتقاد به حجاب نیست اگر کسی نماز نمی خواند و کاهل است، دلیلش عدم اعتقاد به اهمیت نماز نیست و اگر فردی دچار یک آسیب فرهنگی است دلیلش عدم اعتقاد به اعتقادات دینی نیست.
صالحی امیری با بیان اینکه گروه های مرجع در جامعه ایران در حال تغییر هستند گفت: متاسفانه گروه های مرجعی به وجود آمده اند که خودشان صلاحیت های لازم اخلاقی و معرفتی را برای مرجعیت ندارند. مساله دیگر این است که زبان ارتباطی ما با جوانان دچار اختلال شده است. به وجود آمدن شکاف میان ما و نسل جوان خطرناک است و لذا باید تلاش کنیم این شکاف را کمتر کنیم.
رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور در جمع بندی سخنانش و در پاسخ به سوال چه باید کرد گفت: نقطه اول عزیمت ما در بحث سبک زندگی خانواده است؛ خانواده کماکان مستحکم ترین نهاد اجتماعی در ایران است و سرمایه گذاری برای تداوم انسجام این نهاد اجتماعی در واقع سرمایه گذاری در حوزه سبک زندگی است اما متاسفانه امروزه شاهدیم خانواده های ما هسته ای شده اند.
وی همچنین مدرسه، صدا و سیما و نهاد روحانیت و نخبگان را از دیگر نقاط عزیمت مهم برای اصلاح سبک زندگی یاد کرد و گفت:رسالت اصلی روحانیت تربیت دینی و اجتماعی مردم است و مدیریت اجتماعی، رسالت بعدی آن است.
وی همچنین نقطه عزیمت پنجم برای اصلاح سبک زندگی در کشور را سرمایه گذاری روی شبکه های اجتماعی عنوان کرد و گفت: شبکه های اجتماعی باید مدیریت شوند و از آنها برای اصلاح سبک زندگی، حداکثر استفاده صورت گیرد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور در پایان رصد دائمی تحولات فرهنگی در جامعه ایرانی و ارائه راهکارهای دائمی برای حل چالش ها در حوزه سبک زندگی را ضروری خواند.
۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]