تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس غمى از غم‏هاى دنيا را از مسلمانى برطرف نمايد، خداوند غمى از غم‏هاى روز قي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817317558




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معراج در شعر آیینی امروز فراموش شده است


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: معراج در شعر آیینی امروز فراموش شده است
یك شاعر پیش‌كسوت آیینی معتقد است كه معراج در شعر آیینی امروز فراموش شده؛ در حالی كه موضوع بسیار مهمی در دین اسلام است.

معراج در شعر آیینی امروز فراموش شده است
به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ احد ده‌بزرگی، شاعر آیینی كشور، با بیان اینكه شاعران كهن ایران در مجموعه آثار خود، همیشه شعری برای رسول اكرم(ص) داشته‌اند، اظهار كرد: شاعران نامدار كشورمان در گذشته اشعار خود را در ستایش، مدح و منقبت پیامبر اسلام (ص) و یا درباره معراج ایشان می سرودند؛ اما پس از این بزرگواران، فاصله‌ای رخ داد و متاسفانه اصل حقیقت پرچم افراز اسلام در شعر كشورمان فراموش شد.
 
وی ادامه داد: در دوره معاصر حركت‌هایی در شعر نبوی و اشعار مرتبط با رسول گرامی اسلام(ص) انجام شده است، اما معتقدم این حركت‌ها كم بوده‌اند. پیغمبر اصل شجره طیبه نور است و اگر این شجره طیبه را حفظ كنیم همه معصومین را حفظ كرده ایم. اما برای پیغمبر (ص) آن قدر كه باید كار نشده و آثار ادبی مان مثل گذشتگان نیست.
 
ده‌بزرگی تصریح كرد: شاعران بزرگ بسیاری به پیامبر (ص) در اشعارشان توجه داشتند و به عنوان مثال نظامی در هر كتاب خود اشعاری در ستایش و یا درباره معراج پیامبر سروده است. متاسفانه معراج در شعر آیینی امروز فراموش شده است، در حالی كه موضوع بسیار مهمی در دین اسلام است.
 
این شاعر همچنین گفت: البته فاصله گرفتن از شعر توحیدی و یا اشعار نبوی و ... اقتضای زمان هم هست. در دوران انقلاب اسلامی مردم با خون و مسلسل و مقاومت سر و كار داشتند و در دوران جنگ تحمیلی نیز همین گونه بود و به همین دلیل هم نگاه شعر آیینی به سمت دیگری رفت. باید حركت‌هایی انجام شود تا این روند در مسیر درستی قرار بگیرد. ما تلاش داریم تا در كنگره ها و شب شعرهای عاشورایی، مناقب و فضیلت های اباعبدالله(ع) و دیگر یارانشان را موضوع اشعار قرار دهیم تا از این طریق، شاعران بتوانند به غیر از سوگ و مرثیه، به دیگر جنبه های ائمه هم بپردازند.
 
وی افزود: این گونه حركت‌ها می‌تواند باعث شود روند مرثیه‌سرایی تغییر كند. واقعه روز كربلا و شهادت امام حسین(ع) و یارانشان، 4 تا 6 ساعت به طول انجامید و نباید كل این واقعه را تنها در این چند ساعت ببینیم. چرا كه زندگی حضرت اباعبدالله طولانی است و باقی عمر حضرت را در شعر و ادبیات كم استفاده كرده‌ایم. دیگر معصومین(ع) هم به همین صورت است.
 
ده‌بزرگی شعرهای توحیدی یا مناجات‌ها را در آثار شاعران امروز كم دانست و عنوان كرد: مدح و منقبت رسول اكرم (ص) هم شروع شده است، اما كم هست. شخصیت‌های بزرگ اسلام همچون رسول اكرم(ص) و حضرت امیرالمومنین علی (ع) لحظه لحظه زندگیشان سرنوشت ساز است. همچنین شاعران و ادبای كشورمان باید به مسائل توحیدی و مناجات فكر كنند.
 
وی خاطرنشان كرد: وقتی خطبه های حضرت اباعبدالله (ع) را می‌خوانیم، می بینیم كه با ستایش و مناقب امیر المومنین (ع) شروع می شود و ایشان در آخرین لحظه پیش از شهادت نیز ذكر مناجات بر لب دارد. همچنین اگر به زیارت ناحیه كه حضرت ولی عصر برای امام حسین (ع) دارد نگاه كنیم، متوجه می‌شویم كه با سلام شروع می شود و با دعا و نیایش به پایان می رسد. توحید، دعا و نیایش را فراموش كرده‌ایم و كم كار كرده ایم.
 
این شاعر پیش‌كسوت آیینی با تاكید بر اینكه سردمداران فرهنگی و ادبی كشورمان كه در مملكت امام زمان برای امام حسین (ع) مجلس می گیرند، باید برخی مجالس را به نام رسول اكرم (ص) برگزار كنند، گفت: باید شب شعرها و كنگره‌هایی با موضوع پیامبر (ص) برگزار كنیم و بیدارباشی برای شاعران جوان باشیم.






۱۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۰:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن