تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):غذا خوردن نزد مصيبت‏زدگان و با خرج آنان، از رفتارهاى جاهليت است و سنّت پيامبر صلى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832849374




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تئاتري براي شهيد ايراني لشكر فاطميون


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تئاتري براي شهيد ايراني لشكر فاطميون
مهم‌ترين مزيت تئاترهاي سيد‌علي موسويان تعلق داشتن به زمانه‌اي است كه در آن تنفس مي‌كند.
نویسنده : محمد‌مهدي شيخ‌صراف 
مهم‌ترين مزيت تئاترهاي سيد‌علي موسويان تعلق داشتن به زمانه‌اي است كه در آن تنفس مي‌كند.
برخورد نزديك با مسئله‌هاي مهم روز كه بخش زيادي از مردم جامعه به طور مستقيم و غير‌مستقيم با آن مواجه هستند. روايت آدم‌هاي بي‌پيرايه و صادقي كه در كنار آنها زندگي مي‌كنيم و بخشي از تاريخ ما دارد به دست آنها رقم مي‌خورد. موسويان نسبت به اين رخداد بي‌تفاوت نيست. اين ويژگي او وقتي بيشتر به چشم مي‌آيد كه هنوز و هنوز هنرهاي نمايشي ما در نداشتن سوژه و دغدغه‌هاي روز درگير اقتباس چندباره از فلان نمايشنامه دستمالي شده داستايوفسكي هستند.
موسويان در «عاشقانه‌اي براي عباس» كه در تماشاخانه ايرانشهر روي صحنه رفته تم كار قبلي خودش به نام «سبز، سپيد، سرخ» با همين پس زمينه موضوعي را حفظ كرده است. تمي كه در عين سادگي باورپذير است و كهنه نمي‌شود. روايت موازي سه قسمتي كه تقسيم‌بندي آن در طراحي صحنه هم لحاظ مي‌شود. روايت‌هايي منفصل كه بالاخره در يك نقطه طلايي به تلاقي مي‌رسند و متصل شدن آنها داستان شخصيت‌ها را به سرانجام مي‌رساند. موسويان در طراحي اين سبك روايت به تدريج به بلوغ خاص خودش دست يافته است. حتي اينكه المان‌هاي خاصي مثل تنگ‌هاي روشن آب، يك تشت يا حوض آب در ميانه صحنه در آثار او تكرار شود باز جذابيت خود را از دست نمي‌دهند. به ويژه كه بازيگران در نقاط حساس نمايش با واسطه دستاني كه آب را موج مي‌دهند روايت خواب زده خود را تكرار مي‌كنند.
«عاشقانه‌اي براي عباس» روايت 30 سال قبل و 1400 سال قبل‌تر را بسيار با متانت به امروز گره زده است. او از شهداي غواص دست بسته به شهداي مدافع حرم مي‌رسد و اين روند از مسير درستي طي مي‌شود. شهيد سيدعباس حسيني كه 30 سال پيش در كربلاي‌چهار جاودانه شد و نام كوچه محل زندگي اين خانواده به نام اوست، دوباره با برادرزاده‌اي به همان نام با سقايي لشكر فاطميون تكرار مي‌شود. حالا تابلوي كوچه كه در طراحي صحنه جايگاه خاصي دارد دو صاحب از يك تبار پيدا مي‌كند تا تكرار تاريخ با تكرار غيرت همين مردم عادي كوچه و بازار رقم بخورد. مردمي كه صفا دارند، زحمت مي‌كشند و از همه مهم‌تر عاشقند.
سيد‌عباس يكي از همين مردم عادي است كه زندگي عاشقانه‌اي با همسرش زهرا سادات دارد و همين زندگي عاشقانه و محبت همسر بزرگ‌ترين مانع رفتن او به ميداني است كه او را به خود فرا مي‌خواند. او يك نانواست كه اتفاقاً انتخاب بازيگري مثل فرزين صابوني و اجراي به دور از كليشه او را بيشتر مي‌باوراند و دوست داشتني‌تر مي‌كند. البته بازي روان ناديا فرجي هم به قوت آن افزوده است.
ضلع ديگر اين نمايش اما حكايت هميشگي غربت همزبانان ميهمان ماست. افغان‌ها كه از حمله شوروي تا ظلم‌ طالبان و انتحاري‌هاي تكفيري داغ بر دل دارند. نجيب با بازي سروش طاهري اهل خراسان و همسرش گلنار با بازي فقيهه سلطاني كه عاشقند اما سختي معاش نمي‌گذارد آن را به زبان بياورند. «تو را دوست مي‌دارم» وقتي به زبان نجيب مي‌آيد كه سوداي رفتن دارد. او سال‌ها از جنگ دوري گزيده ولي حالا به جنگ مي‌رود. چون افغان يا دل نمي‌سپرد يا اگر دل سپرد هم دلش را مي‌دهد هم جانش را. حالا حكايت خون شريكي ايراني و افغان در دفاع از حرم دختر علي‌بن ‌ابي‌طالب(ع) تكرار مي‌شود وقتي سيد‌عباس با كمك نجيب خودش را در تيپ فاطميون جا مي‌زند و به سوريه مي‌رود.
اين زن و شوهرهاي عاشق منتظر فرزنداني هستند. گلنار باردار است و زهرا سادات فرزندي در راه. هر دو خوابي مي‌بينند كه راه به نقطه‌اي مشترك دارد. اين فرزندان ادامه پدر و مادرانشان هستند. وارثان عشق و غيرت. تا شايد زماني ديگر نوبت آنها برسد براي آزموني تازه در اتفاقي ديگر و مگر نه اينكه تاريخ هربار در حال تكرار شدن است.



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن