واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایسنا: معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با اعلام حضور ایران در جشنواره فرهنگی «پودراجایا» گفت: استان یزد بهعنوان نماینده ایران معرفی شده تا پس از جمعآوری آثار از استانهای دیگر، در فستیوال سال ۲۰۱۶ شرکت کند.
به گزارش روابط عمومی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور، «تنکو عینه اسماعیلشاه» - مدیر همکاریها و ارتباطات موسسه فرهنگی «پوتراجایا» -، «خدیجه محمد یونس» - رییس بخش نساجی موزه ملی مالزی - و هیئت همراهاش با معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی ایران دیدار کردند و در زمینه برگزاری جشنواره فرهنگی «پودراجایا» به بحث و تبادل نظر پرداختند.
بهمن نامورمطلق - معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور - در این دیدار اظهار کرد: امسال درهایی به سوی مالزی گشوده شد و ارتباطات دو کشور به سطح بالاتری رسید. ما با دوستانمان در مالزی که عضو شورای جهانی صنایع دستی هستند، ارتباط خوبی داریم، مالزی از اعضای فعال بخش آسیایی محسوب میشود.
او با بیان اینکه پیش از این، به مالزی سفر داشتهام، گفت: بین صنایع دستی ایران و مالزی، شباهتهایی را دیدهام. باتیک، منسوجات، چوب که در مالزی انجام میشود، اغلب با کارهایی که در ایران انجام میشود، شباهت دارد. همینطور در قسمت سفال و شیشه نیز این آثار دارای شباهت هستند. این امر نشاندهنده نزدیکی نگاه زیباییشناسانه میان هنرمندان ایران و مالزی است و این امر بهخاطر روح شرقی و اسلامی بودن این دو کشور است.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با تاکید بر شباهتهای فرهنگی ایران و مالزی، ادامه داد: این شباهتها و قرابتها بیانگر این است که ما میتوانیم همکاریهای بیشتر، نمایشگاهها و دورههای آموزشی مشترک داشته باشیم و میتوانیم برای صادرات نیز همکاریهایی با هماهنگی حوزه صادرات معاونت داشته باشیم. همچنین در حوزه آموزش، دفتر توسعه، ترویج و آموزش معاونت نیز آماده همکاری هستیم. با توجه به شباهتهایی که باتیک ایران و مالزی دارند، میتوانیم در حوزه رنگرزی سنتی و باتیک با هم همکاری کنیم و دورههای مختلف آموزشی نیز در دو کشور داشته باشیم.
وی همچنین یادآوری کرد: ما در حوزه برگزاری کارگاههای آموزشی، تجربه خوبی با کشورهای هند و بنگلادش داشتیم که امیدواریم بتوانیم در زمینه (رنگرزی سنتی) با مالزی نیز همکاری خوبی داشته باشیم.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور در ادامه سخنانش، با اشاره به حضور ایران در جشنواره فرهنگی «پودراجایا» در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷، افزود: در سال ۲۰۱۷ نیز که این جشنواره با محتوای هنرهای فلزی برگزار میشود، آماده همکاری هستیم، حتی پیشنهاد میکنیم ایران بهعنوان مهمان یا کشور ویژه در این جشنواره حضور داشته باشد و به این وسیله فعالیت گستردهتری در جشنواره داشته باشیم.
تنکو عینه اسماعیل شاه - مدیر همکاریها و ارتباطات موسسه فرهنگی «پوتراجایا» - نیز در ادامه این نشست، گفت: از حضور ایران در این جشنواره بسیار خرسندیم و خوب است که در فستیوال از ایران هم کارگاههایی داشته باشیم.
وی همچنین تاکید کرد: با توجه به نزدیکی فرهنگی این دو کشور، بویژه در صنایع دستی و هنرهای سنتی، برگزاری نمایشگاهها و کارگاههای آموزشی برای عموم مردم در دو کشور بسیار ارزشمند و سودمند خواهد بود. ما از این اتفاق بسیار استقبال میکنیم.
این گروه مالزیایی در ادامه دیدار با نامورمطلق - معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور - از پژوهشکده هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری و نمایشگاه هنرهای چوبی برپاشده در سازمان میراث فرهنگی دیدن کرد و از نزدیک در جریان چگونگی خلق آثار هنری و صنایع دستی ایرانی قرار گرفت.
۰۵ آبان ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]