واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: ۲۰ دلیل برای ترک سیگار
بیشتر افرادی که سیگار میکشند به خوبی میدانند که این عادت یک عادت ناسالم است و این که ترک سیگار بهترین گزینه است، اما اغلب گفتن بسیار راحتتر از عمل کردن است.
به گزارش ایلنا، ترک سیگار هم برای خود قوانین و اصول خاصی دارد، مثلا برای ترک کردن تصمیم قاطع بگیرید و سعی نکنید که تعداد دفعات آن را کمتر کنید یا بخواهید بدانید که آیا میتوانید ترک کنید یا نه؛ بلکه بگویید تصمیم دارید سیگار را ترک کنید و با جدیت آن را ادامه دهید.
مثلا یک برنامه ترک سیگار انتخاب کنید که برای شما کارایی دارد خصوصا در آغاز کار از قرار گرفتن در مکانهایی که افراد سیگاری تجمع میکنند یا خودتان در آن اماکن بیشتر سیگار میکشید، اجتناب کنید.
برنامه روزانهتان را متنوع کنید، در مسیرهای مختلف رانندگی کنید به جای کشیدن سیگار، پیادهروی کنید و آب و آبمیوه بنوشید.
همچنین در این حالت به خوردن میان وعدههای سالم مانند هویج یا دانههای خوراکی یا حتی آدامس بدون قند مشغول شوید.
نفس عمیق بکشید و هوای تازه و پاک فرو ببرید، توجه داشته باشید که نفس کشیدن شبیه زمانی که سیگار میکشید میتواند به شبیهسازی حس پک زدن کمک کند، اما با این تفاوت که به جای دود سیگار، هوای پاک تنفس میکنید.
اگر تصمیم گرفتید که حتما باید سیگار بکشید، خودتان را وادار کنید که ۱۰ دقیقه صبر کنید معمولا پس از ۱۰ دقیقه میل شما از بین میرود و میتواند از این میل نجات پیدا کنید.
پولی را که هر هفته برای خرید سیگار خرج میکنید، پسانداز کنید ویک وعده غذایی خوب، یک فیلم خوب، یک کتاب یا یک سیدی به خودتان پاداش دهید.
بدیهای سیگار
لذت بردن، تحریک احساسات، رفع خستگی، افسردگی، احساس مطلوب داشتن و کنترل خلق و خو از عللی است که مردم فکر میکنند با کشیدن سیگار آرام میشوند.
نیکوتین استنشاقی از دود سیگار به سرعت از جریان خون شریانی عبور کرده و به مغز میرسد؛ سپس اثرات آن روی سیستم اعصاب مرکزی ظاهر میشود.
تحقیقات نشانگر آن است افرادی که از سن نوجوانی به سیگار روی آوردهاند و بیش از ۲ دهه سیگار کشیدهاند (شامل ۷۰ درصد سیگاریها) نسبت به افراد غیرسیگاری ۲۰ تا ۲۵ سال زودتر خواهند مرد.
از عوارض جانبی سیگار میتوان به از دست دادن موها (چون سیگار سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکند، بدن فرد مستعد کاهش مو، زخم و… میشود)، آب مروارید (سیگاریها بیش از ۴۰ درصد از سایرین در معرض ابتلا به آب مروارید قرار دارند.)، چروکی پوست (سیگار موجب پیری زودرس پوست میشود، زیرا پروتئینهایی که سبب انعطافپذیری پوست و جذب ویتامین A و گردش خون مناسب پوست هستند را فرسوده و تخریب میکند؛
پوست افراد سیگاری خشک و این افراد چین و چروک در اطراف لب و چشمها دارند.)، کاهش شنوایی (سیگار پلاکهایی در دیواره رگهای خونی به وجود میآورد که کاهنده جریان خون گوش داخلی است، در نتیجه سیگاریها زودتر از بقیه افراد دچار کاهش شنوایی میشوند و از طرفی این افراد ۳ برابر افراد غیرسیگاری در معرض عفونت گوش میانی قرار دارند که موجب عوارضی چون مننژیت و فلج عصب صورت میشود) و خرابی دندانها اشاره کرد.
دود سیگار و مواد شیمیایی موجود در آن موجب بروز پلاک و جرم دندان، زرد شدن رنگ دندانها و پوسیدگی زودرس آن است؛ سیگاریها ۲ برابر بیشتر از بقیه مردم دندانهایشان را از دست میدهند.
همچنین مرگ و میر به علت بیماریهای قلبی در سیگاریها ۲ برابر افراد عادی است.
زخم معده، تغییر رنگ انگشتان دست، سرطان رحم و سقط جنین در زنان، تغییر شکل اسپرم در مردان، التهاب پوست با علائم لکههای پوستی و قرمز مترشحه که سراسر بدن را درگیر میکند، بیماری <برگر> که التهاب شریان و ورید و اعصاب پاها بوده و منجر به کاهش جریان خون پاها میشود و درصورت عدم بهبودی بیماری به گانکرن و مرگ بافت و قطع عضو مبتلا منجر میشود نیز از عوارض کشیدن سیگار است.
بیش از ۴۰ ماده موجود در دود و تنباکو سرطانزاست. سیگاریها ۲۲ برابر غیرسیگاریها به سرطان ریه دچار میشوند.
بروز انواع سرطان به علت کشیدن سیگار شامل سرطان بینی ۳ برابر، زبان و دهان و غدد بزاقی و حنجره ۶ تا ۲۷ برابر، سرطان گلو ۱۲ برابر، سرطان مری ۸ تا ۱۰ برابر، سرطان معده ۲ تا ۳ برابر، کلیه ۵ برابر، سرطان روده و رکتوم ۳ برابر، سرطان مقعد ۵ تا ۶ برابر افراد غیرسیگاری است.
ترک سیگار، بدون برنامهریزی
جالب است بدانید، دانشمندان انگلیسی معتقدند که ترک کردن سیگار بدون انجام برنامهریزی موثرتر از ترک آن با انجام برنامهریزی است.
دانشمندان علوم پزشکی با انجام مطالعه جدیدی میگویند: ترک سیگار آن هم اگر به صورت غیربرنامهریزی شده صورت گیرد، با احتمال بیشتری با موفقیت همراه خواهد شد.
تا پیش از این چنین تصور میشد که فرآیند ترک سیگار شامل رعایت یک سری مراحل، تفکر در خصوص ترک سیگار و تلاش برنامهریزی شده است و اینگونه تصور میشد که رعایت این مراحل در نتیجه بخش بودن فرآیند ترک سیگار مهم است.
با این حال اخیرا ۱۹۰۰ فرد سیگاری و کسانی که پیش از این سیگار میکشیدند مورد مصاحبه قرار گرفتند تا مشخص شود ترک سیگار آنها اتفاقی بوده و یا به صورت برنامهریزی شده است؟
تقریبا نیمی از این افراد گفتند که فرآیند ترک سیگارشان به صورت اتفاقی و بدون برنامهریزی صورت گرفته بود.
۲۰ دلیل برای ترک سیگار
۱ – ظاهر آراستهتر با حذف لکههای روی انگشتان و دندانهایتان.
۲ – حذف بوی بد دهان ناشی از کشیدن سیگار و تنفس راحتتر.
۳ – حذف بوی سیگار از روی لباس، مو، بدنتان و تمام وسایلی که با آنها سر و کار دارید.
۴ – پیشگیری از پیدایش چین و چروک زودهنگام در پوست صورتتان.
۵ – حذف مشکلات تنفسی از قبیل؛ خسخس حین تنفس، سرفه، برونشیت مزمن و از همه مهمتر سرطان ریه.
۶ – بازیافت دوباره حس بویایی و چشایی که بر اثر استعمال سیگار از حساسیتشان کاسته شده و دوباره طعم واقعی غذایتان را احساس خواهید کرد.
۷ – احساس سر زندگی و شادابی دوباره در زندگی و افزایش قوای جسمانی.
۸ – خواب بهتر و راحتتر.
۹ – کاهش خطرات بیماریهای قلبی، نفخ، فشار خون بالا، تپش قلب، زخممعده، برگشت اسید معده، سرطان دهان و تعداد بیشماری از سرطانهای گوناگون.
۱۰- کاهش بیش از ۵۰ بیماری و عارضههای گوناگون.
۱۱ – دوباره کنترل رفتار خود را بدست خواهید آورید و با رهایی از زندان اعتیاد بار دیگر حس آزادی را باز پس خواهید گرفت.
۱۲ – کاهش خطر آسیب رسیدن به نوزاد در زنان باردار.
۱۳ – افزایش طول عمر (افرادی که به طور مستمر سیگار میکشند، به طور متوسط ۱۶ سال از عمر خود را از دست میدهند).
۱۴ – فراهم آوردن یک محیط سالم و سلامت برای کودکان و تمام افرادی که با آنان زندگی میکنید.
۱۵ – حذف هزینههای خرید سیگار که قابلتوجه بوده و میتوان آن را صرف امور بهتری کرد.
۱۶ – رهایی از صدها ماده سمی و سرطانزای موجود در سیگار.
۱۷ – تردد و مسافرت به وسیله قطار، هواپیما و اتوبوس برای شما و دیگر افراد سهلتر و دلپذیرتر خواهد شد.
۱۸ – دیگر در محل کارتان مجبور نیستید برای سیگار کشیدن به بیرون بروید.
۱۹ – با ترک این عادت نادرست اعتماد بهنفس خود را افزایش داده و به اراده خودتان ببالید.
۲۰ – از دنبال جا سیگاری گشتن خلاصی مییابید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]