واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: «پیرامون تروریسم» منتشر شد
تروریسمِ عصر جهانیشدن، پدیدهای است بسیار پیچیده، دارای ابعاد متعدّد و عللی بعضاً ناشناخته. اگر حاصل مطالعۀ این مجموعه، پرهیز از سادهسازی مسأله، ذوابعاد دیدن «تروریسم» و ابهام بیشتر در تبیین آن باشد، هدف محقّق شده است!
به تازگی مجموعه مقالاتی دربارۀ تروریسم با رویکردی بیشتر روانشناختی در مشهد منتشر شده است.
به گزارش عصر ایران،مطالب این مجموعه که از آبان ماه 1394 در فضای مجازی منتشر شده است، این بار در یک مجلد و با نام «پیرامون تروریسم»، توسط نشر مرندیز انتشار یافته است.
نویسندگان و پژوهشگران غربی این مقالات پرسشهایی را مطرح کرده و بسته به تخصص و رویکردی که دارند درصدد پاسخگویی به آنها برآمدهاند، پرسشهایی مانند اینها: آیا در دین اسلام چیزی هست که پیروانش را متمایل به تروریسم سازد؟ چرا تازهمسلمانان بیشتر در دام نیروهای جذب نیرو برای تروریستها میافتند؟ آیا نخست فرد عقاید افراطی پیدامیکند و بعد به گروههای تروریستی میپیوندد، یا برعکس، افراد پس از آنکه به گروههای تروریستی پیوستند، افراطگرا میشوند؟ دلایل گرایش فرد به تروریسم چیست؟
همچنین، تأثیر بحران معنا و هدف در گرایش جوانان به تروریسم ته چه اندازه است؟ آیا تروریستها دچار بیماری روانی هستند؟ واکنش جامعه به اقدامات تروریستی چه باید باشد؟ آیا «علوم اعصاب» میتواند به مقابله با تروریسم کمک کند؟ چگونه میتوان به افراطزُدایی و رهایی فریبخوردگان گروههای تررویستی کمک کرد؟
مترجم این مجموعه در مقدمه مینویسد: تروریسمِ عصر جهانیشدن، پدیدهای است بسیار پیچیده، دارای ابعاد متعدّد و عللی بعضاً ناشناخته. اگر حاصل مطالعۀ این مجموعه، پرهیز از سادهسازی مسأله، ذوابعاد دیدن «تروریسم» و ابهام بیشتر در تبیین آن باشد، هدف محقّق شده است!
رضا دانشمندی میافزاید: پژوهشگران رشتههای مختلف علمی در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی سراسر جهان در حال بررسی و مطالعۀ «تروریسم» هستند و جالب اینکه در تبیین این پدیده پای همه چیز در میان است؛ از بیولوژی (نظریۀ فرگشت) و علوم اعصاب گرفته تا تاریخ؛ از «تستاسترون» و سیمپیچی مغز تا توافق «سایکس-پیکو». در این شرایط، پافشاری بر یک شیوۀ تبیینی (خواه علّتگرایی و خواه دلیلگرایی) و یا اصرار بر تقلیلگرایی و دوری از «کلنگری»، مفید و عالمانه به نظر نمیرسد.
مطالب این مجموعه، ذیل شش بخش، دستهبندی شده است: دربارۀ داعش، روانشناسی تروریسم، علوم اعصاب و تروریسم، علل جامعهشناختی تروریسم، تروریسم و دیکتاتوری و ضمائم.
مترجم و گردآوریکنندۀ مطالب این مجموعه پیشتر همراه با محسن خلیلی «روش نگارش مقالات پژوهشی در علوم سیاسی» را روانه بازار کتاب کرده بود.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۰ - ۰۵ آبان ۱۳۹۵ - 26 October 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]